ASAYİŞ - 30 Ağustos 2021 Pazartesi 15:21

İspanya’da gemide hayatını kaybeden Kaptan Ahmet Akdeniz’in baba ocağında hüzünlü bekleyiş

A
A
A
İspanya’da gemide hayatını kaybeden Kaptan Ahmet Akdeniz’in baba ocağında hüzünlü bekleyiş

Geçen hafta İspanya açıklarındaki gemide iş kazası sonucu hayatını kaybeden kaptan Ahmet Akdeniz’in (41) baba ocağında Giresun’un Eynesil ilçesinde hüzünlü bekleyiş devam ediyor.

Geçen hafta İspanya açıklarındaki gemide iş kazası sonucu hayatını kaybeden kaptan Ahmet Akdeniz’in (41) baba ocağında Giresun’un Eynesil ilçesinde hüzünlü bekleyiş devam ediyor.


Vefat eden Kaptan Ahmet Akdeniz’in 2003 yılından beri uluslararası sularda kaptanlık yaptığı kaydedildi. Hayatını kaybeden Gemi kaptanı Ahmet Akdeniz’in yakın akrabası ve Eynesil ilçesi Köseli Mahalle Muhtarı Fahrettin Öztürk vefat haberiyle adeta yıkıldıklarını ifade ederek, "Ahmet’in sözleşmesi normalde bir ay önce bitmişti, ancak şirket kaptan bulamadığı için bir ay daha devam et diyorlar. Şirket kaptan bulduğunda gemi Cezayir’de ve Cezayir kanunlarına göre kaptan değişimi yapamıyorlar. Değişim yapılsaydı dönüp gelecekti. Eylül ayının 2’sine de İspanya’dan dönüş biletini almıştı. Seyir halindeyken gemide tank temizliği yapılıyor ve temizlik sırasında işçilerin zehirlendiğini, en yakın arkadaşının ölüm haberini alınca o da aşağıya inip onları oradan almak istiyor. Gemidekiler ’kaptanım girme’ deseler de o oraya girip onları oradan çıkarmak isterken vefat ediyor" dedi.


"Kaptan Ahmet iyi bir kaptandı, işini severek yapardı, temiz, tertipli bir insandı" diyen Muhtar Fahrettin Öztürk, "Normalde 2 ay önce gelecek gelemiyor, kaptan bulmuşlara kaptanlar değişecek değişemiyor. Sebepler, bahaneler hepsini bir araya getirip vade bitiyor. İş kazasına olduğu için Avrupa’da kanunlar farklı işliyor. Mürettebatın hepsi sorgulanıyor. Şu an otopsisi yapıldı ve yasal işlemlerden sonra perşembe veya cuma günü cenazesinin gelmesini bekliyoruz, ama belki süreç bir iki gün daha uzayabilir" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.