ÇEVRE - 22 Eylül 2021 Çarşamba 17:02

Giresun Millet Bahçesinin yapım sözleşmesi imzalandı

A
A
A
Giresun Millet Bahçesinin yapım sözleşmesi imzalandı

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan Millet Bahçesi projesinin yapım sözleşmesi imzalandı.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan Millet Bahçesi projesinin yapım sözleşmesi imzalandı.


Giresun’da eski Atatürk Stadyumunun yerine inşa edilecek olan Millet Bahçesinin yer tesliminin yapılmasının ardından Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Ankara’da TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile bir araya geldi. Projenin yapım sözleşmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ arasında imzalandı. Yer teslimi yapılan projenin yüklenici firma tarafından yapım çalışmalarına başlanacağı belirtildi.


24 bin 160 metrekarelik alana projelendirilen Millet Bahçesinin yapım süresinin 400 gün olarak ön görüldüğü ifade edildi. Giresun’a yapılmış en modern ve en kapsamlı sosyal donatı alanı olan proje içeriğinde ise koşu yolu, bisiklet yolu, çocuk oyun alanı, açık otopark, peyzaj donatı alanları, yaya yürüyüş yolları ve tematik bahçeler yer alıyor.


Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, yeşil dokusu ile şehrimize önemli değer katacak bir projeyi daha Giresun’a kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Şenlikoğlu, “Cumhurbaşkanımızın startını verdiği Millet Bahçesi projesini şehrimizde de uyguluyoruz. Seçim öncesi vaat ettiğimiz bu projenin uzun zamandır takibini yapıyoruz ve yapım sözleşmesi de imzalandı. Yediden yetmişe halkımızın tüm kesimine hitap edecek olan Millet Bahçemizde vatandaşlarımız doğayla baş başa hoşça vakit geçirebilecek. Vadettiğimiz projelerden birisini daha hayata geçirecek olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bu sözleri seçim için değil, Giresun halkı hizmetlerin en güzeline layık olduğu için vermiştik” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.