EKONOMİ - 21 Aralık 2021 Salı 16:47

Döviz kurunda yaşanan düşüş fındık fiyatını da etkiledi

A
A
A
Döviz kurunda yaşanan düşüş fındık fiyatını da etkiledi

Döviz fiyatlarındaki düşüş fındık fiyatına da yansıdı.

Döviz fiyatlarındaki düşüş fındık fiyatına da yansıdı. Giresun’da 40 liraya kadar alıcı bulan fındık fiyatı 30 liraya kadar geriledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni TL mevduat sistemini açıklamasıyla beraber döviz fiyatlarından hareketlilik yaşandı ve dolar, 12 liranın altına kadar geriledi. Döviz fiyatlarında yaşanan düşüş fındık fiyatına da yansıdı. Giresun’da hafta başında 40 liraya kadar alıcı bulan fındık fiyatı, bugün hızlı bir düşüşle 30 liraya kadar geriledi.


Fındık fiyatının 10 lira birden değer kaybettiğini ifade eden tüccar Hasan Himtaş, "Fındık fiyatlarında hareketlenme var. Dün 40 liraya aldığımız fındığı bugün 30 liraya zor alıyoruz. Dolar kurundaki düşüş hızlı olduğundan dolayı fındık fiyatları bu şekilde oldu. İhracatçıların fındık fiyatı şu anda 30 lira. İlerleyen zamanlarda fiyatlar yine 35 lirayı görebilir. İhracatçılar fındık fiyatını ne derse o oluyor. Dün 800 liraya sattığımız vagon bugün 600 lira” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum’da nevruz coşkusu Baharın müjdecisi Nevruz, Çorum’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Valilik ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Hasanpaşa Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mehter ve halk oyunları gösterileri sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı ve şiirlerin okunduğu etkinlikte, yumurta tokuşturma, ip çekme, çuval ve yumurta taşıma yarışmaları düzenlendi. Ardından geleneksel nevruz ateşi yakıldı. Temsili demir dövme etkinliği sonrası katılımcılara çeşitli ikramlar yapıldı. "Nevruz, kardeşliğin, dayanışmanın ve ortak kültürümüzün güçlü bir ifadesidir" Programda konuşan Vali Yardımcısı Cengiz Nayman, "Nevruz, kardeşliğin, dayanışmanın ve ortak kültürümüzün güçlü bir ifadesidir. Bu anlamlı gün bizlere geçmişten aldığımız değerleri geleceğe taşıma sorumluluğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Kadim medeniyetimizin beşiği olan bu topraklarda kültürel çeşitliliğimizi zenginlik olarak gören bir anlayışla birlik ve beraberliğimizi her daim korumak en büyük görevimizdir" dedi. "Esas olan bahardır ve o bahar bir gün mutlaka gelecektir" Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Nevruz’un en önemli özelliği, kışın karanlığı, kışın soğuğu, kışın pusu ve isi eşiğidir. Esas olan bahardır ve o bahar bir gün mutlaka gelecektir. Nevruz’un en önemli anlamı umuttur" diye konuştu. "Zamanla Anadolu’nun köklü birikimiyle Nevruz olarak yaşatılmaya devam etmiştir" Nevruzun geçmiş kökenine değinen İl Kültür Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş da, "Bu topraklarda yaklaşık 3 bin 500 yıl önce Hitit çivi yazılı tabletlerinde Purulya Bayramı olarak anılan ve Hititlerin başkenti Hattuşa’da Bahar Bayramı olarak kutlanan Nevruz, zamanla Anadolu’nun köklü birikimiyle Nevruz olarak yaşatılmaya devam etmiştir" dedi. "Yüzyıllardan beri kutlanan doğanın uyanışı, baharın başlangıcı" Birlik ve beraberlik kavramlarından bahseden Hasanpaşa Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Güneysu ise, "Yüzyıllardan beri kutlanan doğanın uyanışı, baharın başlangıcı olan Nevruz’un Türkiye yüzyılı hedefinde yürüyen ülkemizde daha nicelerinin barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde kutlanması dileğiyle tekrar hoş geldiniz diyorum" ifadelerine yer verdi. Programa Vali Yardımcısı Cengiz Nayman’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, İl Kültür Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.