SAĞLIK - 03 Haziran 2022 Cuma 14:59

Giresun’da diyabet hastası çocukların hayatını kolaylaştıracak sensörlü ölçüm cihazı dağıtıldı

A
A
A
Giresun’da diyabet hastası çocukların hayatını kolaylaştıracak sensörlü ölçüm cihazı dağıtıldı

Giresun’da Tip-1 diyabet hastası 27 çocuğa sensörlü glikoz ölçüm cihazı verildi.

Giresun’da Tip-1 diyabet hastası 27 çocuğa sensörlü glikoz ölçüm cihazı verildi.


Giresun Valiliği tarafından hazırlanan çalışma kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen 27 Tip-1 diyabet hastası çocuğa sensörlü glikoz ölçüm cihazı hediye edildi.


Bu kapsamında Bulancak’ta 3, Dereli’de 1, Espiye’de 3, Görele’de 2, Keşap’ta 2, Piraziz’de 2, Şebinkarahisar’da 4, Tirebolu’da 5 ve Merkez ilçede 5 çocuk olmak üzere toplam 27 çocuğa sensörlü glikoz ölçüm cihazı, Valilik binasında ailelerin ve çocukların katılımıyla düzenlenen programla teslim edildi. İlçelerde ise kaymakamlar tarafından cihazlar çocuklara teslim edildi.


Giresun Valisi Enver Ünlü, dağıtılan cihazlarla birlikte çocukların yaşam kalitesinin artacağını, acısız şeker ölçümünün sağlanacağını ve çocukların ailelerinde ayrı kaldığı vakitlerde kaygılarının azalacağının amaçlandığını dile getirdi.


Vali Ünlü, çocukların ve ailelerin sensörlü ölçüm cihazıyla birlikte glikoz değerlerini kolay bir şekilde ölçebileceklerini ifade ederek, “Eski yöntemlerle yapılan ölçümlerde çocuklarımızın parmak uçlarını sık sık delmek suretiyle ölçüm yapılıyordu. Bu da ilerleyen dönemlerde parmak uçlarında his kaybı gibi veya nasırlaşma gibi olumsuz etkilere sebep oluyordu. Bu yeni sensörlerle çocuklarımızın parmağını delmeden acısız şeker ölçümleriyse kollarının arka tarafına yerleştirilen sensörlü ölçüm cihazının kolay kullanımı ile aileler çocuklarının glikoz değerlerini öğreniyorlar. Cihaz ileriye dönük bilgi de veriyor. Cepte taşınma özelliğiyle her yerde, her zaman ve fark edilmeden istediğimiz sıklıkla ölçüm yapabiliyor” dedi.


Vali Ünlü, böyle bir çalışmaya aracılık etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Artık çocukların parmaklarının delinmemesi ve diğer çocuklarla birlikte yaşam kalitesinin artması için güzel bir başlangıç olur. Onlar bizim için çok değerli çocuklar. Akranlarıyla beraber oynasınlar. Yaz tatili de yaklaşıyor. Temiz havanın, denizin, ormanın ve yaylaların tadını çıkarsınlar. Onları çok seviyoruz. Böyle bir güzel harekete aracılık etmekten büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.


Daha sonra sensörlü glikoz cihazının kullanımı ile ilgili bilgi verildikten sonra cihazla çocuklara teslim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Tunceli’de bayramlaşma töreni Tunceli’de Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Ramazan Bayramı dolayısıyla 112 Acil Çağrı Merkezi (GAMER) binasında düzenlenen törende Tunceli Valisi Şefik Aygöl, il protokolü ve misafirleri kapıda karşılayarak bayramlarını kutladı. Bayramlaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Aygöl, Tunceli’de her kesimde kardeşliğin ve huzurun etkin olduğunu vurguladı. Vali Aygöl, "Ramazanlar, bayramlar, özel günler bizler için çok önemli fırsatlardır. İlimizdeki, memleketimizdeki beraber yaşadığımız komşularımız, arkadaşlarımız, iş arkadaşlarımız, her kesimden insanla bir araya gelmek, varsa küskünlükleri gidermek, soğuklukları sıcağa çevirmek, arada mesafeler varsa ortadan kaldırmak için çok önemli bir fırsat. Biz Ramazan ayını her kesimde, her alan ve bölgeyle çok iyi bir ay geçirdiğimizi düşünüyoruz. Gecelerimizi, gündüzlerimizi değerlendirmeye çalıştık. Hepsinin ortak paydası, birliğimiz ve beraberliğimizdi. Bu şehrin en büyük ihtiyacı bu ve bunu birlikte başardığımızı memnuniyetle görüyoruz. Siyasetiyle, bürokrasisiyle, vatandaşıyla, STK’larııyla her alanda bir araya gelmeyi başarıyoruz. Bunu başardıktan sonra bu memleketin ileri gitmesi için herhangi bir engel kalmamış oluyor. Rabbim hepinizden razı olsun. Bayramlarımız bayram olsun inşallah. Rabbim hem milletimize hem vatandaşlarımıza daha nice bayramlar yaşamayı nasip eylesin" şeklinde konuştu.
Aydın Efeler’de Ramazan dayanışması zirve yaptı Efeler Belediyesi tarafından Ramazan boyunca sürdürülen sosyal destek çalışmaları kapsamında binlerce aileye gıda, bakım ve giyim yardımı ulaştırılırken, 55 çocuğa bayramlık kıyafetleri evlerinde teslim edilerek bayram sevinci yaşatıldı. Efeler Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca sürdürülen sosyal destek çalışmaları, bayram öncesinde yoğunlaştırıldı. İlçede ihtiyaç sahibi ailelere gıda, bakım ve giyim alanlarında destek sağlanırken, çocuklara yönelik bayramlık dağıtımıyla çalışmalar tamamlandı. Efeler Belediyesi ekipleri, hazırlanan bayramlık kıyafetleri 55 çocuğun evine giderek teslim etti. Kapı kapı gerçekleştirilen dağıtımlarda çocukların bayram sevincini erken yaşadığı görüldü. Ramazan süresince ilçede yaklaşık 3 bin gıda kolisi ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Bayram öncesi 57 hanede temizlik hizmeti verilirken, 72 kuaför ve 107 berber hizmetiyle vatandaşların kişisel bakımları evlerinde yapıldı. Ayrıca 50 çocuğun bayram tıraşı da belediye ekiplerince gerçekleştirildi. Öte yandan Sosyal Destek Giyim Noktası’ndan da yaklaşık 100 aile yararlandı. Vatandaşların ücretsiz şekilde kendi ihtiyaçlarına uygun kıyafet seçebildiği uygulama, Ramazan boyunca aktif olarak kullanıldı. "Efeler’de büyük bir aileyiz" Çalışmaları yakından takip eden ve vatandaşların bayramını kutlayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin; "Bayram, paylaştıkça ve bir çocuğun gözündeki ışığı gördükçe gerçek anlamını bulur. Biz de bu yıl ekiplerimizle birlikte sadece yardım götürmedik; Efeler’in sıcaklığını, birliğini ve beraberliğini her kapıya taşıdık. Göreve geldiğimiz ilk günden beri tek bir derdimiz var, Efeler’de kimse kendisini kimsesiz hissetmesin. Ramazan boyunca binlerce soframıza bereket, evlerimize huzur olduk. Vatandaşlarımızın her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimin bayramını şimdiden en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.
Manisa Kula protokolü bayramlaştı Kula’da Ramazan Bayramı dolayısıyla protokol üyeleri düzenlenen bayramlaşma programında bir araya gelerek bayramlaştı. Kaymakam Talha Altuntaş önderliğinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bir araya gelip bayramlaşan protokol üyeleri, uzun süre sohbet etti. Programda konuşan Kaymakam Talha Altuntaş, bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğine dikkat çekti. Altuntaş, bayramların toplumsal dayanışmayı güçlendiren özel günler olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Ramazan ayının manevi iklimini geride bırakarak bir bayrama daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar; birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı en üst seviyede hissettiğimiz müstesna zamanlardır. Bu özel günlerde dargınlıkların ve kırgınlıkların geride bırakılması, sevgi, saygı ve hoşgörünün hâkim olması en büyük temennimizdir. Özellikle ihtiyaç sahiplerini gözettiğimiz, büyüklerimizi ziyaret ettiğimiz, çocuklarımızın bayram sevincine ortak olduğumuz bu günler, toplumsal bağlarımızı daha da güçlendirmektedir. Kula’mızda da bu güzel birlik ve beraberlik tablosunu görmek bizleri son derece memnun etmektedir. İnşallah bu dayanışma ruhunu sadece bayramlarda değil, yılın her gününde yaşatmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde nice bayramlara ulaşmayı diliyorum."