POLİTİKA - 12 Haziran 2022 Pazar 17:49

CHP’de olağanüstü kongre yapıldı

A
A
A
CHP’de olağanüstü kongre yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Giresun il örgütünde istifalarla düşen yönetimlerin yerine kayyum atanmasının ardından olağanüstü kongreye gidildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Giresun il örgütünde istifalarla düşen yönetimlerin yerine kayyum atanmasının ardından olağanüstü kongreye gidildi. CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge’nin başkanlığındaki il yönetiminden 14 kişinin istifa etmesiyle düşen yönetime Av. Gültekin Uzunalioğlu’nun atanmasının ardından olağanüstü kongreye gidildi.


Giresun Belediyesi Vahit Sütlaş Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen Olağanüstü CHP İl Kongresi’nde kayyum Başkan Av. Gültekin Uzunalioğlu ile İsmail Öveç başkanlığında iki liste yarıştı. Divan Başkanlığını CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın yaptığı kongrede konuşan başkan adayları birlik mesajı verdi.


Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Oylama sonucunda 109 oyla Gültekin Uzunalioğlu CHP Giresun İl Başkanı seçilirken, rakibi İsmail Öveç ise 80 oy aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın protokolü bayramlaştı Aydın’da Ramazan Bayramı resmi bayramlaşma töreni Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Aydın Valiliği tarafından kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere Aydın protokolünün katılımıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Aydın Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına yoğun bir katılım olurken, protokol üyeleri ile bir araya gelen Vali Canbolat, katılımcılar ile tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Bayramların birleştirici gücüne dikkat çeken Vali Canbolat; "Milli ve manevi duyguların en üst seviyede hissedildiği, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği Ramazan Bayramı’na ulaşmanın huzuru içerisindeyiz. Bayramlar, sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışmanın pekiştiği, dargınlıkların unutulduğu, gönüllerin bir olduğu müstesna zamanlardır. Ramazan Bayramı’nın getirdiği manevi atmosferi en güzel şekilde değerlendirerek, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeli, paylaşmanın ve dayanışmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamalıyız. Özellikle yaşlı, hasta, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı hatırlamak, onların gönüllerine dokunmak bayramın anlamını daha da derinleştirecektir. Bu mübarek günler vesilesiyle aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi. Gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Polat Bora Mersin ile siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.