EKONOMİ - 08 Aralık 2023 Cuma 09:20

Dereli’de sel afeti sonrası yapılan yatırımlar tersine göç başlattı

A
A
A

Giresun’da yaşanan sel afeti sonrası Dereli’de sel sonrası 3 binlere düşen nüfus ilçeye yapılan yatırımlar ile 10 binlere yükseldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, yaşanan afet sonrası yapılan yatırımların ilçenin görünümünü değiştirdiğini söyledi. Başkan Şenlikoğlu “Yaşanan afetin ardından ilçemizde Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve bakanlarımızın katkılarıyla beraber devasa işler yapıldı. İlçe merkezimizdeki yenilenme, konutların yapılması ve belediyemize sağlanan kaynakların da iyi değerlendirilmesi sonucu önemli hizmetler gerçekleştirildi. Bunlar belediyemiz bütçesinin çok üzerinde hizmetlerdir. Belediyemiz sadece rutin yapması gereken işleri değil, vatandaşımızın burada istihdam edilmezi, daha konforlu yaşaması ve ekonomik olarak daha güçlü olmaları anlamında yatırımlar yapılmaktadır.

Dereli’de sel afeti sonrası yapılan yatırımlar tersine göç başlattı

Afetle beraber ilçemizden bir göç dalgası başlamıştı. Ancak ilçemize yapılan modern konutlar, altyapı, çevre düzenlemeleri göçü tersine çevirdi. Bununla beraber ilçemizdeki memurlar önceden il merkezine gidip gelirlerken şimdi ilçemizde ikamet etmeye başlamasıyla ilçe nüfusumuz artmaya başladı. Daha önceden 5-6 binlerde olan ve afet sonrası 3 binlere düşen ilçe nüfusumuz şimdi 10 binlere yaklaştı. Bu da afet sonrası kaynakların doğru kullanılarak ihtiyaç duyulan hizmetlerin yapıldığını gösteriyor. İlçemiz adına yeni ve güzel projelerimiz de var. Bu projelerin de hayata geçirilmesiyle ilçemiz insanlarının göç ettiği değil, dışardan göç alan bir ilçe haline geleceğiz” dedi.

Dereli’de sel afeti sonrası yapılan yatırımlar tersine göç başlattı

Hayvancılığa katkı sağlayacak yatırım

İlçenin ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlayacak yatırımların da olduğunu anlatan Başkan Şenlikoğlu, “Sadece belediye sınırlarında değil, köylerimizde hatta komşu il ve ilçelerimize de hitap edecek canlı hayvan pazarı ve mezbahana yapımı tamamlandı. Özellikle yaylacılığın hakim olduğu ilçemizde canlı hayvan pazarının hayvancılığa önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Yine belediyemizin otoparklı ve içerisinde bilgi evi olan modern belediye hizmet binasının önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz. İlçemizin ihtiyaçlarından birisi olan misafirhanesi, sosyal tesisinin de yapımı tamamlandı. Daha önce ilçe merkezinde sokak aralarında bina altlarında hem gürüldü hem de görüntü kirliliğine neden olan tamirhaneleri, atölyeleri de nihayet yapımını tamamladığımız küçük sanayi sitesine taşımaya başladık” diye konuştu.

Ahmet Bilge-Barış Tüysüz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "El vicdan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyadaki eleştirilere cevap vererek, "Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte kar yağışı sonrası bazı sosyal medya sayfalarında yapılan eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Biz bu şehirde her daim birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptık. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Fakat bugün haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan çalışmaları adeta görmezden gelerek kendi cenahlarından 3-5 beğeni almak için aslı astarı olmayan açıklamalar yapıldı. Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışına rağmen ekiplerimiz sahada hem makine gücüyle hem de insan emeğiyle büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından önce hazırlıklarımızı tamamladık, koordinasyonu sağladık. Sabahtan bu yana da yürüttüğümüz tüm çalışmaları, şeffaflık gereği sosyal medya hesaplarımızdan anlık olarak paylaşıyoruz. Görmek isteyene hizmet de ortada, emek de Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve sabırla, anlayışla bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
Denizli Denizli’de narkotik operasyonlarında 11 zehir taciri tutuklandı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretine önlemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 28 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 28-31 Aralık 2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Denizli genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcıları ile organizasyonların yakalanmasına yönelik planlı çalışmalar ve operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 14 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 33 parça halinde toplam 21 bin 540 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai), 3 bin 155 adet sentetik ecza hap, 19 adet ecstasy hap, 8,5 gram metamfetamin, 6,5 gram esrar, 2,6 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adli makama çıkartılan 14 şüpheliden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.