ÇEVRE - 14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:56

Giresun İl Özel İdaresi’nden 379 köy yoluna yatırım

A
A
A
Giresun İl Özel İdaresi’nden 379 köy yoluna yatırım

Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından kırsal altyapı güçlendirme çalışmaları kapsamında son 1 yıl içerisinde 379 köy yolunda altyapı bütünlüğü güçlendirildi.


Giresun’da "Köyleri şehre, şehri geleceğe bağlamaya; Giresun için çalışmaya devam ediyoruz" sloganıyla yapılan çalışmalarda toplam 641 adet yeni istinat duvarı inşa edilirken, bu duvarların yapımında 138 bin metreküp taş dolgu kullanıldı. Yaklaşık 14 bin 500 metre uzunluğundaki istinat duvarları, hem yolların dayanıklılığını artırdı hem de olası toprak kaymalarının önüne geçti. Ayrıca, su geçişlerinin güvenliği için farklı ebatlarda 162 adet kutu menfez imalatı da tamamlandı. Bu sayede köy yollarında su taşkınlarına karşı direnç artırılarak bütünlük sağlandı.


Giresun İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, bu çalışmaların vatandaşların can ve mal güvenliğini önceleyen ulaşımda konforu artırmayı hedefleyen bir anlayışla sürdürüldüğü vurgulandı.



Giresun İl Özel İdaresi’nden 379 köy yoluna yatırım

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama Adana’nın Kozan ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Edinilen bilgilere göre olay, 26 Mayıs’ta Kurban Bayramı arifesinde ilçedeki kurban pazarında meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 4 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan iki aile arasında tartışma çıktı. Pompalı tüfek ve silahların kullanıldığı kavgada başından vurulan Sinan Köten ağır yaralanırken M.K. ve K.K. ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Sinan Köten kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda olay yerinde 6 şüpheli gözaltına alındı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen silahlar da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T., M.T. ve E.T. tutuklandı. Şüpheli E.G. adli kontrol şartıyla, F.T. ile Y.T. ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Yaralanan M.K. ile K.K.’nin hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.