EĞİTİM - 16 Ocak 2026 Cuma 15:16

Giresun’da 67 bin öğrenci için yarıyıl tatili başladı

A
A
A
Giresun’da 67 bin öğrenci için yarıyıl tatili başladı

Giresun’da 2025-2026 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. İl genelinde örgün ve açık öğretim olmak üzere toplam 67 bin 287 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.


8 Eylül 2025 Pazartesi günü başlayan maratonun ilk yarısı, bugün itibarıyla tamamlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre, Giresun genelindeki 408 okulda eğitim gören öğrenciler ve görev yapan 6 bin 139 öğretmen için dinlenme zili çaldı.


Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Merkez Gedikkaya Şehit İsa Yüksel İlkokulunda gerçekleştirilen programda Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet edip "iyi tatiller" dileğinde bulundu.


Öte yandan il genelindeki örgün eğitim kapsamında okul öncesinde 8 bin 318, ilkokullarda 18 bin 774, ortaokullarda 19 bin 129 ve ortaöğretim kurumlarında 18 bin 928 olmak üzere toplam 65 bin 149 öğrenci eğitim gördü. Açık Öğretim Ortaokulu’nda 136, Açık Öğretim Lisesi’nde ise 2 bin 2 öğrenci olmak üzere toplam 2 bin 138 açık öğretim öğrencisiyle birlikte Giresun’daki toplam öğrenci sayısı 67 bin 287’ye ulaştı.


2025-2026 eğitim öğretim yılında il genelinde toplam 408 eğitim kurumu hizmet verdi. Bu kurumlar arasında 33 anaokulu, 106 ilkokul, 111 ortaokul, 32 akademik lise, 37 meslek lisesi ve 19 imam hatip lisesinin yanı sıra özel eğitim okulları ve kreşler yer aldı.


Yarıyıl tatilinin ardından zil tekrar 2 Şubat 2026 Pazartesi günü çalacak. İkinci dönem takvimine göre ikinci ara tatil 16-20 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak. 2025-2026 eğitim öğretim yılı, 26 Haziran 2026 Cuma günü sona erecek.



Giresun’da 67 bin öğrenci için yarıyıl tatili başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli İsmini taşıyan üniversite kampüsünü kira artışı için dava etti Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) ile kampüs binasının mülk sahibi Mehmet Şerif Kanık arasındaki kira artışı anlaşmazlığı yargıya taşındı. Konuyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulunan Rektör Muzaffer Elmas, "5 yıl önce de ekspertiz değerine göre kiralama yapıldı. Bu süre zarfında her yıl resmi kira artışı yapılmıştır. Bunun üzerine ne oldu da beş yıl sonunda tekrar 15 kat kira artışı talep ediliyor?" dedi. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin Başiskele’deki kampüsü için mal sahibi Mehmet Şerif Kanık, 15 kat kira artışı talep etmiş, üniversite yetkilileri ise bu talebin kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyince Kanık dava açmıştı. Konuyla ilgili mülk sahibinden yapılan açıklamada, "Uzmanlar tarafından emsal çalışmalar yapılmış ve ortaya çıkan kira bedeli karşı tarafa iletilmiştir. Süreç halen ilgili mahkemeler nezdinde devam etmekte olup, yargı sürecine duyulan saygı gereği konuya ilişkin detaylı değerlendirme yapılmamaktadır. Eğitim faaliyetlerinin ve öğrencilerin öneminin bilinciyle hareket edilmekte olup, sürecin sağduyu ve hukuk çerçevesinde sonuçlanması temennimizdir" denildi. Konuyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise talep edilen artış oranına tepki gösterdi. Sürece dair açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, şu ifadeleri kullandı: "5 yıl önce de ekspertiz değerine göre kiralama yapıldı. Bu süre zarfında her yıl resmi kira artışı yapılmıştır. Bunun üzerine ne oldu da beş yıl sonunda tekrar 15 kat kira artışı talep ediliyor? Ne olduğu açık, üniversitemizin 5 milyon dolar harcayarak yaptığı yatırım ve Know-How." "KOSTÜ bir ticarethane değildir" Ekspertiz sürecinin objektif ve hakkaniyetli verilere dayanması gerektiğini vurgulayan Rektör Elmas, açıklamasına şöyle devam etti: "Ekspertize objektif ve hakkaniyetli bilgi vermek lazım. Şöyle ki: Şurada ticari faaliyet gösteren ve 6 bin öğrenci okutan bir kurumun kirasını tespit et demek var; altı yıldır boş duran, üniversiteden başka bir kurumun kiralaması çok zor olan, okul iskanlı, 21 yıllık kira kontratı olan ve kiracının 5 milyon dolar harcayarak yaptığı tadilatı da göz önüne alarak değerleme yap demek var. İkisi farklı sonuçlar doğurur. Biz de ekspertiz yaptırdık. Gayet gerçekçi. Sonuçta yargıya intikal etmiş bir durum. Adalet en doğrusuna karar verir. Tekrar ediyorum, KOSTÜ bir ticarethane değildir. Cumhurbaşkanımızın talimat ve teveccühleriyle Kocaeli’ne gelmiştir. Vakıf zihniyetiyle yönetilmektedir. Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Talip Emiroğlu ile daha iyi eğitimle, daha fazla burslu öğrenci okutarak devlet büyüklerimizin itimadına layık olmaya çalışıyoruz. Bugün bin 200 öğrenciyi tam burslu okutuyoruz. Hedefimiz bu sayıyı her yıl artırmaktır. Gençlerin okuma hakkını sonuna kadar savunacağız, tüccarca yaklaşımlara fırsat vermeyeceğiz."