YEREL HABERLER - 03 Haziran 2016 Cuma 17:55

Gümüşhane'de 'hayata Dokunuşlar' Projesi

A
A
A
Gümüşhane'de 'hayata Dokunuşlar' Projesi

Gümüşhane’de SODES tarafından desteklenen ‘Hayata Dokunuşlar’ projesi kapsamında 41 yılı bir yastıkta geçiren evli çiftler ile yeni evli çiftler ’41 Kere Maşallah’ yemeğinde bir araya geldi.
Etkinliğe; Vali Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, Vali Yardımcısı İsmail Özkan ve eşi Esin Özkan, Vali Yardımcısı Şenol Turan ve eşi Nazlı Turan, kurum müdürleri, şehit aileleri, evlilikte 41 yılı dolduran çiftler ve yeni evli genç çiftler katıldı.
41 yıllık evli çiftlerle yeni evli çiftleri buluşturarak, aile olabilme sözüne sadık kalmanın ne kadar önemli olduğu şiarını vurgulamak ve büyüklerin genç çiftlere örnek olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan ve SODES’in sosyal destek anlamında yapılacak her türlü projeyi desteklediğini kaydeden Vali Yavuz, “Bu kapsamda Gümüşhane’mize de belirli bir miktar ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenekten pay aktarılan projelerden birisi olan Hayata Dokunuşlar isimli proje de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı İl Müdürlüğümüz ve diğer kuruluşların yaptığı çalışmayla bir yıl boyunca uygulanması uygun görülen bir projedir. Hayata Dokunuşlar çerçevesinde değişik şekillerde projeler üretildi ve uygulamaya koyuldu. Görebildiğim ve anlayabildiğim kadarıyla çok da başarılı geçiyor ve amacına da ulaşıyor. O yönüyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Toplumun temelinin aile, ailenin temelinin de kadınlar olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Annelerimize, eşlerimize ve ablalarımıza hem eğitim anlamında, hem de ihtiyaç duydukları hangi alan olursa olsun bu alanlarda verilecek destek önce aile saadetini ve sonra da toplum saadetini meydana getirir. Eğer aile ve ailelerin oluşturduğu toplum sağlıklı ise o millet, o ülke ve o devlet güçlü olur” şeklinde konuştu.
“BİZ AİLE VE TOPLUM OLARAK GÜÇLÜ OLURSAK, BİZE HİÇBİR GÜÇ ETKİ EDEMEZ”
Tarihte olduğu gibi bugün de Türkiye üzerinde oyunlar oynandığına dikkat çeken Vali Yavuz, “Biz aile ve toplum olarak güçlü olursak, bize hiçbir güç etki edemez. Çünkü bizim ailelerimizin ve toplumumuzun temelinde inanç var, saygı var, hoşgörü var. İşte bunları gençlerimiz de örnek alsın, toplumda huzur sağlansın istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda Vali Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, etkinliğe katılan ailelere günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Minik yazarlar kitaplarını imzaladı Aydın’ın Efeler Umurlu’da bulunan Cavit Başlık Ortaokulu’nda öğrencilerin kaleme aldığı "Sihirli Kalemler" adlı kitap, düzenlenen imza günü etkinliğiyle tanıtılırken, minik yazarlar da eserlerini imzaladı. Efeler ilçesine bağlı Umurlu Mahallesi’nde bulunan Cavit Başlık Ortaokulu’nda beşinci sınıf öğrencileri tarafından kaleme alınan "Sihirli Kalemler" adlı çocuk kitabı, düzenlenen imza günü etkinliğiyle okurlarla buluştu. Okulda gerçekleştirilen etkinliğe Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Çomruk, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hayata geçirilen çalışma ile öğrencilerin okuma kültürünü geliştirmesi, yazılı ifade becerilerini güçlendirmesi ve hayal güçlerini üretime dönüştürmesi hedeflenirken, etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, genç yazarları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Yiğit, öğrencilerin dilin zenginliğini hikayeleriyle yaşattığını belirterek emeği geçen öğretmenlere de teşekkür etti. Okul Müdürü Mustafa Bilgin ise okulun sadece bir eğitim yuvası değil aynı zamanda üretim merkezi olduğunu ifade ederek, öğrencilerin ortaya koyduğu eserin disiplinli çalışmanın ve hayal gücünün bir ürünü olduğunu söyledi. Bilgin ayrıca okulda uygulanan çoklu yabancı dil programının öğrencilerin edebi üretimlerine katkı sunduğunu dile getirdi. Program kapsamında öğrenciler kitaplarını imzalayarak davetlilerle buluşurken, etkinlik hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Aydın Aydın’da taksici esnafı kısa mesafe fiyat tarifelerinde iyileştirme bekliyor Turizm sezonunun yaklaşması ile taksici esnafının kısa mesafe ücret tarifesi ile ilgili oluşan sorununun çözümü için Aydın Şoförler Odası’nda Kuşadası, Didim ve Aydın Şoförler Odası yönetimi bir araya geldi. Toplantı sonunda taksici esnafın kısa mesafe ücret tarifesinin iyileştirilmesi için Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’de grubu olan siyasi partilerin il başkanlıklarına ‘talep dilekçesi’ gönderilmesine karar verildi. Aydın Şoförler Odası’nda Başkan Semih Özmeriç’in makamında gerçekleştirilen toplantıya Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Ufuk Turan, Didim Şoförler Odası Başkanı Barış Şam ile birlikte Aydın Efeler, Kuşadası ve Didim Şoförler Odası’nın yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, "Aydın Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan taksici esnafına yönelik fiyat tarifelerinde kısa mesafe ücretleri günümüz koşullarında yetersiz duruma düştü. Taksici esnafımızın bu sıkıntısının giderilmesine ilişkin Kuşadası, Didim ve Aydın Efeler Şoförler Odası başkan ve yönetim kurulları ile toplantı yaptık. Bu yönde oluşan ortak görüşe ilişkin, taksici esnafımızın kısa mesafe tarife ücretlerinin yenilenip günün şartlarına uygun hale getirilmesine yönelik taleplerden oluşan bir dilekçe metni hazırlayıp Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grubu olan siyasi partilerin il başkanlığına göndererek yardım talep ettik" dedi.
Çorum Çorum’un keşfedilmeyi bekleyen saklı cenneti Çorum’da kayaların arasında yılın belli döneminde akan şelale ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Kadıderesi köyünde bulunan "Gümgüm" olarak da bilinen Susuz Şelale, doğal güzelliğiyle görenleri mest ediyor. Suyun oluşturduğu büyükçe bir mağaranın içine dökülen şelale, içeri girilerek görülebiliyor. Gözlerden uzak kalmayı başaran ve yılın belli döneminde akan doğa harikası şelale, keşfedilmeyi bekliyor. Kendi imkanlarıyla bölgede mesire alanı ve şelaleye ulaşılabilmesi için patika yol yapan Kadıderesi köyü sakinleri, herkesi şelaleyi görmeye davet etti. "İçerisi sudan dolayı çok serin" Şelaleyi gören herkesin çok beğendiğini ifade eden köy muhtarı Cesur Kaya, "Köyümüzün yaklaşık 200 metre üstünde şelalemiz var. Bunun 100 metre yanına, köyümüzün Avrupa’daki yardımlaşma derneği ve köy halkı olarak bir mesire alanı yaptık. İnsanların güzel vakit geçirebileceği bir alan ve şelaleye yürünecek patika yol kazandırdık. İnşallah insanlar burayı güzel şekilde kullanırlar, tertemiz bırakırlar. Şelaleye mağara gibi bir girişten girdikten sonra üzerinde kubbe gibi bir taş var ve çok güzel bir ambiyans var. Gören hayran kalıyor. İçerisi sudan dolayı çok serin. Herkesin görmesi lazım. Şelaleyi ziyaret eden vatandaşlar ise güzellik karşısında hayran kaldıklarını ve herkesin görmesi gerektiğini ifade etti.