YEREL HABERLER - 03 Mart 2017 Cuma 14:21

Vali Okay Memiş’ten Özel İdare’de yatırım değerlendirme toplantısı

A
A
A
Vali Okay Memiş’ten Özel İdare’de yatırım değerlendirme toplantısı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, İl Özel İdaresinde yatırım değerlendirme toplantısı düzenledi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, İl Özel İdaresinde yatırım değerlendirme toplantısı düzenledi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcıları ve yatırımcı şube müdürlerinin katıldığı toplantıda mevcut yatırımlar ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Memiş, önemli açıklamalarda bulundu.
İl Özel İdaresi tarafından yürütülen veya proje kontrollük hizmeti verilen Süleymaniye Mahallesindeki altyapı ve restorasyon çalışmaları, yeni Devlet Hastanesi yolu, Zigana dağı, Tomara Şelalesi yolu, Örümcek ormanları yolu, Limni gölü yolu, Karaca Mağarası ve Santa-Dumanlı-Taşköprü yolu başta olmak üzere birçok noktada yürütülen çalışmalara tek tek değinen Vali Memiş, özellikle Torul ve Kürtün ilçesinde yapılacak beton yollar için hazırlıkların başlatılmasını istedi.
“Yaptığımız çalışmalarla kente değer katacağız” değerlendirmesinde bulunan Vali Memiş, “İnsanlar mutlu olduğu yerlerde yaşarlar. Gümüşhane mutlu ve huzurlu bir kent. Eksikleri var ama tamamlamaya çalışıyoruz. Gümüşhanemiz bu çalışmalarımızın sonuçlanmasıyla Doğu Karadeniz’in yıldızı olacak. Kamunun kaynaklarını çarçur etmiyor, bizzat doğru yerlere harcıyoruz” dedi.
Özellikle Gümüşhane’nin giriş kapısı olan Zigana dağında yapılacak çalışmalarla bölgeye gelenlerin İsviçre Alplerindeki manzarayla karşılaşacaklarını ifade eden Vali Memiş, “Doğu Karadeniz sahil bandındaki 10 milyon insanımız Zigana’ya geldiğinde Gümüşhane’nin farkını görecek” diye konuştu.
Dertlerinin şehre değer katmak olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Türkiye’nin en güzel butik kentini gördünüz mü?” sloganıyla çeşitli çalışmalar yürüteceklerini de sözlerine ekledi.
Süleymaniye Mahallesinde tarihi mimariye uygun yapılacak olan restoran ve butik otelin projesinin son aşamaya geldiğini hatırlatan Vali Memiş, kısa süre içerisinde hizmete sunulacak bu çalışmanın yanısıra mahalle içindeki doğalgaz, elektrik, içme suyu ve kanalizasyon şebekesinin yapılması için gerekli işaretlemenin de yapılması talimatını verdi.
Bütün bu çalışmalarla birlikte köylerde yapılacak olan yatırımların da hız kesmeyeceğini ifade eden Vali Memiş, KÖYDES, İller Bankası ve İl Özel İdaresi programıyla yapılacak çalışmaların planlamalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.