YEREL HABERLER - 28 Haziran 2017 Çarşamba 10:15

Gümüşhane İl Özel İdaresi bayramlaştı

A
A
A
Gümüşhane İl Özel İdaresi bayramlaştı

Gümüşhane İl Özel İdaresinde 20 yılı aşkın süredir devam ettirilen bayramlaşma geleneği, Ramazan Bayramı tatilinin ardından ilk mesai gününde gerçekleştirildi.

Gümüşhane İl Özel İdaresinde 20 yılı aşkın süredir devam ettirilen bayramlaşma geleneği, Ramazan Bayramı tatilinin ardından ilk mesai gününde gerçekleştirildi.



“Bayramlar yeni bir sayfa ve başlangıçtır”


İş akışının yavaşlamaması için erken saatte kurumun sosyal tesislerinde düzenlenen programda konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, “Rahmet, bereket dolu bir Ramazan ayını idrak ederek bayramı geçirdik. Bayramlar geçmişi, dargınlıkları, küskünlükleri unutmak açısından her zaman yeni bir sayfa ve başlangıçtır. İnşallah bundan sonraki her günümüz bayram edasıyla geçer” dedi.



“Ramazan’da hep dağlarda, arazide, sahadaydık, köylerimizin altyapı sorunları için mücadele ettik”


Özel İdare olarak Ramazan ayında hiç durmadıklarını, hiç vites küçültmediklerini kaydeden Akdoğan, “Hep dağlarda, arazide, sahadaydık. Köylerimizin altyapı sorunları için mücadele ettik, yayla yollarımızı açtık. Köylerimizde geri dönüş başladı. Artık göç eden köyler değil, göç alan köylerimiz var. Köylerde her bacadan duman tütüyor. Artık yaylalarımız dahi belli bir standarda kavuştu” diye konuştu.



“İlimizin kalkınması için hangi hamle ve faaliyet varsa orada Özel İdare’nin tuzu var”


Özel İdare’de çalışmanın ayrıcalık olduğunu ve tüm çalışanların elinden geleni yaptığını kaydeden Akdoğan, “Özel İdare çalışanları olarak vatandaşa su götürmek, önüne çıkan taşı ortadan kaldırmak bunlar da bir nevi hayır işleridir. Sadece köylerde değil, turizm merkezlerinde çalışma yapıyoruz, eğitime, tarıma katkı sağlıyoruz. İlimizin kalkınması için hangi hamle ve faaliyet varsa orada Özel İdare’nin tuzu var. Bu hepimizin gayretleriyle oluyor. Özel İdare’de hizmette sınır yoktur. Yol yaptık, su getirdik bitti diye bir şey yok. Standartlarımızı hep birlikte el ele vererek yükselteceğiz. Sayımız eskiye göre azaldı ama yaptığımız hizmetler artarak devam ediyor” ifadelerini kullandı.



Çalışanlara iş güvenliği uyarısı


Genel Sekreter Akdoğan, kurumun yaptığı tüm çalışmaların ağır ve tehlikeli işler sınıfında olduğuna dikkati çekerek, çalışanlarını özellikle iş güvenliği konusunda “Herkes elinden gelen dikkati gösterecek, kazanın nerede, ne zaman, kimin başına geleceği belli olmaz” sözleriyle uyararak çok önemli olan bu konuda tüm çalışanların gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.


Yol-İş 2 Nolu Şube Genel Sekreteri İlyas Kocaman ise kıdem tazminatıyla ilgili çalışmanın askıya alındığını belirterek, taşeron işçilerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Programa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcıları Selahattin Kocaman, Kemalettin Demirkıran, birim müdürleri, Yol-İş 2 Nolu Şube Genel Sekreteri İlyas Kocaman, Özel İdare Yol-İş İşyeri Temsilcisi Cevdet Şişman ve çalışanlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için gelen yabancı kafile, 70 yaşındaki Polonyalı kadını Denizli’de unutup Salda Gölü’ne gitti. Saatler sonra kayıp olduğu anlaşılan yaşlı turist, jandarma komandolar ve güvenlik görevlilerinin yaptığı aramaya rağmen Pamukkale ören yerinde bulunamadı. Edinilen bilgiye göre; UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini görmek için Denizli’ye gelen yabancı kafile, turun bitmesinin ardından bugün öğle saatlerinde kentten ayrılarak gezinin sonraki durağı olan Burdur’daki Salda Gölüne gitti. Kafileyi 100 kilometre gittikten sonra otobüsten indiren tur rehberi, kafilede yer alan 70 yaşındaki Polonyalı bir kadın turistin eksik olduğunu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafından yaşlı turistin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmalarına, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliği de destek verdi. Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde yapılan geniş çaplı araştırmalarda, Polonyalı kadına ait bir ize rastlanmadığı öğrenildi. Arama çalışmalarının sona ermesinin ardından komando birliği, Pamukkale ören yerinden ayrıldı. Yolunu kaybedince kafileden farklı bir yöne gitmiş olabileceği değerlendirilen yaşlı turistin bulunması için ören yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları jandarma tarafından incelemeye alındı. Kayıp turistin bulunması için çalışmalar devam ederken, onu Denizli’de unutup giden kafileden ise geri dönmelerinin istendiği ifade edildi.