YEREL HABERLER - 08 Ağustos 2017 Salı 17:39

Gümüşhaneli dağcılardan Kelkit kanyonunda zorlu yürüyüş

A
A
A
Gümüşhaneli dağcılardan Kelkit kanyonunda zorlu yürüyüş

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Kelkit çayının başlangıç noktasında yer alan kanyonda zorlu bir keşif yürüyüşü gerçekleştirdi.

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Kelkit çayının başlangıç noktasında yer alan kanyonda zorlu bir keşif yürüyüşü gerçekleştirdi.


İl merkezi ve Kelkit ilçesinden gelen sporcuların katılımıyla Kelkit ilçesine bağlı Çimenli köyüne ulaşan sporcular Kelkit çayının başlangıç noktası sayılan Balahor deresinin oluşturduğu derin ve sarp kanyonda yürüyüşe başladı.


Önceki yıllarda kanyonun yanındaki dağ yamacından yürüyüş yapan sporcular bu kez kanyonun içinden keşif yürüyüşü yaparken, etkinliğe katılan 12 sporcunun tamamı kanyonda birçok noktayı ıslanarak geçmek zorunda kaldı.


Sıcak havanın bunalttığı günlerde Kelkit çayının buz gibi sularında serinleyerek 7,5 kilometrelik parkuru tamamlayan sporcular kanyon boyunca yer yer insan boyunu geçen akıntılar ve su akışının oluşturduğu taş havuzlarda yüzmeyi ihmal etmedi.


Parkur boyunca akan suyun kayayı oyarak oluşturduğu 4 metrelik doğal taş havuzlarla karşılaşan sporcular, kanyon boyunca dere içindeki kayaların sarp olması nedeniyle zorlandı.


Etkinlik sorumlusu Fatih Arslan, “Zorlansak ta güzel bir parkurdu” diyerek tek cümleyle yaşanan durumu anlatırken, parkurun ıslah edilip turizme açılması halinde bu bölgede eşi benzeri olmayan bir kanyon parkuru olabileceğinin altını çizdi.


Sporcular saat 10.00’da başladıkları yürüyüşü saat 16.00’da Cemallı köyünde sonlandırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.