GENEL - 18 Aralık 2017 Pazartesi 17:06

Gümüşhane turizmden daha fazla pay almak istiyor

A
A
A
Gümüşhane turizmden daha fazla pay almak istiyor

Son yıllarda yaptığı altyapı yatırımlarıyla şehre gelen turist sayısını 5 katına çıkaran Gümüşhane’de turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) heyetini ağırlayacak.

Son yıllarda yaptığı altyapı yatırımlarıyla şehre gelen turist sayısını 5 katına çıkaran Gümüşhane’de turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) heyetini ağırlayacak.



“Bu kentle ilgili bir hayalim var, bir amacım var, bir hedefim var”


Heyetin Gümüşhane ziyareti öncesinde Vali Okay Memiş başkanlığında geniş katılımlı toplantı düzenlendi. Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Memiş, Gümüşhane ile ilgili hedefleri olduğunu belirterek, “Bu kentle ilgili bir hayalim var, bir amacım var, bir hedefim var. Bu kentin ticaretine, esnafına destek olacak ve bu kentin tanıtımına katkı olacak bir çalışmayı başlattık. TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy’u ekibiyle beraber ilimize davet ettik” dedi.


Tabiat parkları ve bilinen turizm varlıkları sayesinde 2017 yılında Gümüşhane’de yaklaşık 300 bin turist ağırladıklarını, amaçlarının bu turistleri il merkezine getirebilmek olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Biz devlet olarak hazırız. Bu kent mutlu bir kent. Türkiye’nin en güvenli illerinden birisi. Bu kenti hep birlikte güzel bir butik kent yapacağız” diye konuştu.



“Ziyaretçi sayısı 5 kat arttı”


İl merkezimizde güzel mekanlar oluşmaya başladığını, Süleymaniye Mahallesindeki Suluhan’ın ihalesini yapacaklarını ifade eden Vali Memiş, “Limni’de, Tomara’da yaptığımız altyapı çalışmalarıyla ziyaretçi sayısı 5 kat arttı. Tomara ve Limni’de hedefim en az 200 bin. Limni’nin avantajı sahile en yakın destinasyon. Zigana, sahilde yaşayan 10 milyon nüfusa hitap eden bir yer. Orada TANAP’la yapacağımız projeyle ‘burası neresi’ diyeceksiniz. 2018’de Atatürk Caddesi’nde sokak sağlıklaştırmasına başlamamız lazım. Gelen bu 300 bin kişiye şehir turu yaptıracağız. Caddesinde rahatlıkla yürüyebileceği, pestilini alabileceği bir şehir hayal ediyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.



“Türkiye’nin en hoşgörülü, en güvenli şehri Gümüşhane”


Gümüşhane insanının her türlü hizmete layık olduğunu dile getiren Vali Memiş, şöyle konuştu: “Türkiye’nin en hoşgörülü, en güvenli şehri Gümüşhane. Türkiye’de böyle şehirler kalmadı. Esnaf kapısını kilitlemeden namazını kılmaya gidiyor bu şehirde. Mahalle kültürümüz var. Şehrimizin kayalıklara kurulmasından daha fazla zenginliği olamaz. Çünkü Türkiye’de başka bir örneği yok. Gümüşhaneli bir teyzeye evinin pansiyon olarak kullanılması teklifinde bulunduk. Dedik ki ’Teyze evinin Pansiyon olarak Arap turistlere açalım. Gelsin kalsınlar sende para kazanan’ Gümüşhaneli Teyze biz bize dedi ki ’ Ne parası evladım misafirden para mı alınırmış’ Bakar mısınız bu gönül zenginliğine.”



“Zigana’yı geçmek bir deneyim kabul edilecek”


Dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın en uzun tüneli olan yeni Zigana tünelinin tamamlandığında ülke genelinden o tüneli geçmek için binlerce insanın geleceğine dikkati çeken Vali Memiş, “Çünkü bu bir deneyimdir. Paraşütle atlamak gibi, dağcılık gibi buda bir deneyimdir insanlar için. Avrupa’nın en uzun tünelinden geçmek için insanlar buraya gelecek” dedi


Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Belediye ve Üniversite’nin bu işte etkin rol oynaması gerektiğini belirterek, “2018 yılı ilimiz için turizm yılı olmalı. Ocak ayında Atatürk Caddesinin sokak sağlıklaştırması işini ihale edeceğiz. Gümüşhane merkez ve ilçeleriyle beraber bu konuda bakir bir il” değerlendirmesinde bulundu.


Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek te Gümüşhane’nin sahip olduğu doğal ve tarihi çekiciliğiyle turizmden daha fazla pay almayı hak eden bir il olduğuna değinerek, “Henüz tanınmayan bir coğrafyayız. Bu bizim için bir avantaj. Tanıtım faaliyetlerimiz olmalı. Öğrenci varlığımız geleceğe yönelik büyük bir avantaj. Çok iyi bir eko-turizm güzergahındayız. Gümüşhane turizmde dünya ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak” diye konuştu.


Toplantıda daha sonra katılımcılar ve sektör temsilcileri tek tek söz alarak konuyla ilgili düşüncelerini, eleştirilerini ve fikirlerini paylaştı.


Toplantıya Vali Yardımcısı Aytaç Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay, ilgili kurum müdürleri, acente sahipleri ve otel müdürleri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Başkan Geçit, Tecde Mahallesi’ndeki yol yenileme çalışmalarını inceledi Tecde Mahallesi’ndeki yol yenileme yatırımlarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, "Soğuk ve yağışlı geçen kış mevsiminden sonra ilçemizin tüm yaşam alanlarındaki ulaşım ağını sağlıklı ve konforlu hale getirmek için 2026 yılı yatırım programına aldığımız hizmetleri teker teker yerine getiriyoruz" dedi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, beraberinde meclis üyesi Halil Durak, başkan yardımcısı Mehmet Cüreoğlu ve Kemal Oruç’un yanı sıra Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ile birlikte mahalenin yollarında gerçekleşen yenileme çalışmalarını inceledi. "Belediyemizin yatırımlarıyla mahallemiz güzelleşiyor" Gerçekleştirilen yatırımların mahalleye önemli katkılar sunduğunu belirten Muhtar Ali Yiğit, yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yiğit, "Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, 2 Nisan itibarıyla altyapı ve aydınlatma çalışmaları tamamlanan yollarımızda bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Tecde, hızla büyüyen ve gelişen bir mahalle. Belediyemizin bugüne kadar yaptığı ve bundan sonra yapacağı yatırımlarla mahallemizin daha modern ve yaşanabilir bir hale geleceğine inanıyoruz. Yol yenileme ve kaldırım çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu. "Tecde’nin gelişimine uygun yatırımlar hayata geçiyor" Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise Tecde’nin gelişen yapısına uygun yatırımları hayata geçirdiklerini ifade etti. Kış aylarında yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle yıpranan yolların yenilendiğini belirten Geçit, "Soğuk ve yağışlı geçen kış mevsiminin ardından ilçemizin farklı noktalarında bozulan yollarımızı yenileyerek daha konforlu hale getiriyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, hemşerilerimizin daha sağlıklı, güvenli ve rahat bir ulaşım ağına kavuşması için planlanan yatırımları tek tek hayata geçiriyor. Tecde Mahallemiz, ilçemizin en hareketli ve hızlı gelişen bölgelerinden biridir. Bu doğrultuda mahallemizin ihtiyaçlarını kalıcı çözümlerle karşılamak için çalışmalarımıza hız verdik. Altyapısı tamamlanan yollarımızı bakım, onarım ve sıcak asfalt çalışmalarıyla modern bir seviyeye ulaştırıyoruz. Tecde’nin gelişimine uygun olarak altyapı ve üstyapı hizmetlerimizi planlı bir şekilde tamamlayacağız" şeklinde konuştu. Başkan Geçit, çalışmalar sırasında destek veren mahalle muhtarına ve sahada görev yapan belediye ekiplerine teşekkür etti.
Amasya Aynı evde 11 yıl arayla ikinci soba faciası: Bu kez baba ve oğlu hayatını kaybetti Amasya’da 11 yıl önce anne ve oğlunun soba zehirlenmesinden öldüğü evde bu sefer de baba ile diğer evladı aynı sonla hayatını kaybetti. Sobadan sızan gaz, bir ailenin ocağını söndürdü. Edinilen bilgiye göre, Kurşunlu Mahallesi Kafkas Sokak’taki müstakil evde yaşayan Yasemin (50) ve oğlu Anıl Ali Zeren (14), 11 yıl önce soba zehirlenmesinden hayatını kaybetmişti. Yaşadıkları büyük acı sonrası hayata tutunmaya çalışan baba Mehmet Ali Zeren (64) ile oğlu Alper (39) de 11 yıl sora aynı kaderi yaşadı. Baba ve oğluna telefonla ulaşamayan yakınları, polislerle birlikte girdikleri evde baba-oğulu yerde hareketsiz halde buldu. Eve gelen acil sağlık ekipleri baba ve oğlunun sobadan sızan gazdan zehirlendiklerini belirledi. Olayı duyan yakınları ve mahalle sakinleri büyük şok yaşadı. Cenazeler yapılan incelemenin ardından tabuta konularak cenaze aracıyla morga götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Zeren ailesinin 11 yıl arayla aynı acı sonla karşı karşıya kaldıklarını belirten Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Muhammed Aca, "11 yıl önce de soba zehirlenmesi olmuştu. Anne ve oğlu ölmüştü. Şimdi de baba ve diğer oğlu hayatını kaybetti. İçeri girdiğimizde evde yoğun duman vardı. Sobadan sızan gazdan zehirlenmişler" diye konuştu. Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Saraç da olay yerine gelerek bilgi aldı.