GENEL - 23 Nisan 2018 Pazartesi 16:13

Gümüşhane’de 2.Bahar Şenliği düzenlendi

A
A
A
Gümüşhane’de 2.Bahar Şenliği düzenlendi

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı Gençlik ve Üniversite Birimi tarafından ’2.

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı Gençlik ve Üniversite Birimi tarafından ’2. Bahar şenliği’ adlı müzik-eğlence programı düzenlendi. Etkinlikte köfte-ekmek ikramı yapıldı ve katılımcılara müzik ziyafeti çekildi.


Sema Doğan Parkında düzenlenen ve neredeyse tamamının Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu kalabalık bir kitleyle gerçekleştirilen programda ilk olarak Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Rektör Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek mangalın başına geçerek öğrencilere ve vatandaşlara ekmek arası köfte dağıttı.


Daha sonra Tanju Çelik ve orkestrasının müzik şöleninde zaman zaman hüzünlenen zaman zaman da eğlenen öğrenciler daha sonra kemençe ve tulum eşliğinde saatlerce eğlendi.


Programda konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, etkinlik için Belediye’nin gençlik birimine teşekkür ederek şehrin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine sosyal belediyecilik açısından ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.



“Sema Doğan gibi 2 farklı projemiz daha var”


Sema Doğan Parkı artık Gümüşhane’ye yetmediğini, bu durumun da kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, Gümüşhane’nin farklı noktalarında 2 projelerinin daha olduğunu kaydeden Başkan Çimen, projeleri hazırlanan sosyal tesislerin kısa süre içerisinde yapımına başlanacağını ifade etti.


Yaklaşık 2 yıldır birlikte çalıştıkları Vali Okay Memiş ve ekibine teşekkür eden Başkan Çimen, “Bu sosyal projelerde ve şehrimize yaptığımız hizmetlerde her zaman bizim yanımızda oluyor, her zaman istişare ediyoruz ve ortak bir aklı buluyoruz” dedi.



“Sizlere biz teşekkür ediyoruz Gümüşhanemize geldiğiniz için”


Türkiye’nin 81 ilinde üniversite kurulması projesinin ne kadar doğru olduğunu gösteren illerden birisinin de Gümüşhane Üniversitesi olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Çimen, “Gümüşhane merkezde yaşayan her 3 kişiden birisi üniversite öğrencisi. Biz sizleri hiçe sayamayız. Bizlerin bu konumda olmasında sizlerin, üniversitenin çok emeği var. Siz bunları ve daha fazlasını hak ediyorsunuz. Bu şehre değer katan, ülkemizin her noktasından gelen hatta diğer ülkelerden gelen öğrenci kardeşlerimiz var. Sizlere biz teşekkür ediyoruz Gümüşhanemize geldiğiniz için. Bizde bu gençliğe neler yapabilirizin derdindeyiz. İnşallah bu gençler şehrimizden gittikleri zaman güzel anılarla, hatıralarla ayrılır. Sizin yürüdüğünüz kaldırımlar, yollar ve bu tür mekanlarda çalışıyoruz. Biraz geç kaldık ama bunun sebebini yüzde 95’i biz değiliz. 1471 gündür görevimizin başındayız. Gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Allah bize fırsat verdikçe biz bunları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



Teleferiğin temeli önümüzdeki günlerde atılacak


Önümüzdeki günlerde Atatürk Parkından Karşıyaka Tabiat Parkına ulaşacak teleferiğin temelini atacaklarını hatırlatan Başkan Çimen, “Şehrime güzel hizmetler yapmaya çalışıyorum. Bu hizmetlerin ilimize gelmesinde Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz, milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş’a çok teşekkür ediyorum. Sizlerin dediğini yaptık, yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.



“Üniversite öğrenimi sadece kapalı mekanlar içerisinde öğrenim görmek demek değildir”


Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek ise üniversitelerin bulunduğu şehirlerde, şehir ve üniversitenin bütünleşmesinden dem vurulduğunu fakat genellikle de bu ilişkinin zayıf olduğuna değinerek, “Biz, bir yıl 2 ay oldu göreve başlayalı, bütün yöneticilerimizle, belediye başkanımızla da büyük bir uyum içerisinde sizler için, bütün şehir için başkanımız çok sayıda hazırlık yapıyor ama birlikte de sizler için neler yapabiliriz bu konuda kafa yoruyor, projeler üretmeye çalışıyoruz. Bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Çünkü üniversite öğrenimi demek sadece kapalı mekanlar içerisinde olduğunuz birimlerde öğrenim görmek demek değildir. Aynı zamanda hem şehre katkı sağlamanız hem de şehirden, şehrin güzelliklerinden, nimetlerinden faydalanmanız demektir. Diliyorum geleneksel hale gelen bu etkinlik devam eder, fonksiyonel olarak da katkısı artarak devam eder” dedi.


Etkinlik daha sonra eğlence programıyla devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yağmurlu havalarda ıslanmak istemeyen depremzede Meriç’in sesini duyan sağlıkçı Havva’dan afetzede aileye sıcak yuva Hatay’da depremin ilk günlerinde enkaz altındaki vatandaşları yaşatmak amacıyla görev alan sağlıkçı Havva Aydanur Ertuğrul, yağmurlu havada bir daha ıslanmak istemeyen 9 yaşındaki Meriç Altunay ve ailesini sıcak yuvasına kavuşturmayı başardı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay yerle bir olmuş, 25 bine yakın insan vefat etmişti. Afetin ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin dört bir yanından kurtarma ekipleri ve sağlık çalışanları bölgeye yardıma koşmuştu. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli 38 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Havva Aydanur Ertuğrul, asrın felaketinin ilk saatlerinden itibaren bölgedeki afetzede vatandaşları hayata tutundurmak için mücadele etti. Sağlık personeli Ertuğrul, depremin yaralarını sarmak için kurucusu olduğu Ülkem Kitap Okuyor Derneği aracılığıyla afet bölgesine 21 çadır okul açtı ve 7 bin 700’den fazla öğrenciye 100 binden fazla kitap ulaştırdı. ATT Ertuğrul, depreme Antakya ilçesi Karaali Mahallesi’nde yakalanan 9 yaşındaki Meriç Altunay ve ailesinin isteği üzerine afetzede aileye yuva yapabilmek için çalışma başlattı. Dernek aracılığıyla Altunay ailesine ev yaptırmayı başaran Ertuğrul, 2 odası ve 1 salonu olan evi Altunay ailesine teslim etti. "Yeterli maddi destek sağladığında yıl sonuna kadar 12 ev yapmayı istiyoruz" Ülkem Okuyor Derneği olarak 2’nci evi teslim ettiklerini ifade eden Ertuğrul, "Depremin 37’nci gününde çadır okul açmıştık. Bugün ev yaptığımız öğrencimiz de o çadır okula gelen ilk öğrencilerimizden biriydi. Talent ve Meriç okulu açtığımızda koşa koşa gelmişti. Bu enkazlar bir gün kalkıp Hatay normale dönecek dememize neden oldular. Biz 2 aydır ev yapıyoruz. Öğrencilerimiz ve depremzede çocuklarımızın yaşam koşullarını düzeltmeye dert edindik. Çadırda ve barakada yaşayan öğrencilerimize ev yaparak hak ettikleri yaşamları sürmelerini istiyoruz. Bu depremden en çok çocuklar etkilendi. 15 aydır baktıklarında enkaz görüyorlar. Çadırda yaşıyorlar. Deprem üzerine oyunlar kuruyorlar. O yüzden buradaki çocukların daha iyi yaşam koşullarından yaşamaları için emek veriyoruz. ‘Ülkem Okuyor Derneği’ olarak ev yapmaya devam edeceğiz. Haftaya 4 ve 5’inci evlerimizin temelini atacağız. Durmadan yorulmadan Hatay’daki son çocuğun yüzünü güldürene kadar güldürmeye devam edeceğiz. Yeterli maddi destek sağladığında yılsonuna kadar 12 ev yapmayı istiyoruz” dedi. "Yeni evim için çok heyecanlıyım ve çok mutluyum" Yeni evlerine kavuşan anne Esmeray Altunay, "Depremde evimiz yıkıldı. Çok kötü bir durumdaydık. Havva abla çocuklara mont ve ayakkabı getirmişti. Okula çağırdı. Oğlum Meriç’in doğum günüydü. O esnada Havva ablayı tanıdım. Eşimle beraber çadırdan suları dışarı atmaya çalışıyorduk. Ellerimiz, ayaklarımız ve çocuklar berbat bir haldeydi. Çocuklar sırılsıklamdı. Çocukların ayaklarında ne ayakkabı ne de çorap vardı. Yeni evim için çok heyecanlıyım. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.
Elazığ Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi’ni inceledi Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın kültür ve turizmine yeni bir değer olarak hayata geçirilecek olan Kent Müzesi’nin sona gelinen çalışmalarında incelemelerde bulundu. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ‘Müzeler Şehri Elazığ Projesi’ kapsamında hayata geçirdiği Harput Musiki Müzesi, Basın Müzesi ve Hoca Hasan Hamam Müzesi’nin ardından Kent Müzesi’ni de kente kazandırmaya hazırlanıyor. 1896 yılında dönemin Elazığ Valisi Enis Paşa tarafından Çarşı Mahallesi’nde inşa edilen ve geçmişte hükümet konağı olarak hizmet veren, Osmanlı döneminin izlerini taşıyan tarihi bina, çalışmaların ardından kent belleğinin kayıt altına alındığı, toplumsal hafızayı canlı tutacak Kent Müzesi olarak faaliyet gösterecek. Kent Müzesi bünyesinde, şehrin tarihi dönemleri, coğrafi, sosyal ve ekonomik yapısı, unutulmaya yüz tutmuş meslekler bölümü ile geleneksel yaşam kültürü bölümleri yer alacak. Başkan Şerifoğulları, müzede devam eden çalışmaları inceledi. Yetkililerden bilgi alan Başkan Şerifoğulları; “Aziz Şehrimiz Elazığ’ımızın kültür ve turizmine katkı sağlama adına Müzeler Şehri Elazığ projemiz doğrultusunda Harput Musiki Müzesi, Basın Müzesi ve Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni kentimize kazandırmanın onurunu ve gururunu yaşamıştık. Şehrimizin kadim kültür ve medeniyetini, övündüğümüz tarihini geleceğe taşımanın bilinciyle, geleceğimizi inşa etme hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Bu kapsamda Elazığ’ın tarihi ve kültürel değerlerinin geleceğe aktarılması, yaşatılması, ve korunması için kent belleğinin nesilden nesile aktarabileceği Kent Müzemize ilişkin çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Şehir merkezimizde hayata geçireceğimiz bu Kent Müzemiz, hem kıymetli hemşehrilerimize, hem de farklı illerden şehrimizi ziyaret edecek olan vatandaşlarımıza kentimizin geçmişine dair önemli bir deneyim yaşatacaktır. Kent Müzemizi de geleceğimize kazandırmış olmanın gururunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.