YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 11:50

GÜMÜŞHANE’DE 61 BİN 440 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

A
A
A
GÜMÜŞHANE’DE 61 BİN 440 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, rutin yol kontrolleri sırasında arama yaptıkları bir kamyonda 61 bin 440 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.
Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler Bağlarbaşı Mahallesinde yaptıkları rutin yol kontrolleri sırasında H.A. (36) yönetimindeki 76 AY 329 plakalı kamyonu durdurdu. Kamyona ait resmi evraklarda yapılan incelemelerin ardından sevk irsaliyesinde “nevresim ve yorgan takımı” olarak yüklenen mallarda arama yapan ekipler, nevresim ve yorganların içerisinde koli koli poşetlenmiş sigaraları buldu. Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekilen araçta uzun süre sayım yapan ekipler, 61 bin 440 paket gümrük kaçağı sigara bulunduğunu tespit etti. Olayın ardından sürücü H.A. emniyette gözaltına alınırken, yükün sahibi olduğu öğrenilen Z.İ. ise daha sonra Emniyet’e gelerek ifade verdi. Sürücü H.A. ve Z.İ. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, sigaraların Iğdır bölgesinden İstanbul’a götürüldüğü anlaşıldı. Gümüşhane Emniyeti, yine rutin yol kontrolleri sırasında geçtiğimiz günlerde 10 ton gümrük kaçağı çay ele geçirmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir