GENEL - 19 Ekim 2018 Cuma 14:43

Gümüşhane’de emniyet kemeri kullanım oranı bir ayda yüzde 15 arttı

A
A
A
Gümüşhane’de emniyet kemeri kullanım oranı bir ayda yüzde 15 arttı

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, 31 Ağustos tarihinde başlattıkları ‘Emniyet Kemeri İle Hayata Bağlanın’ projesi kapsamında emniyet kemeri kullanımı oranının bir ayda yüzde 25’ten yüzde 40’a yükseldiğini söyledi.

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, 31 Ağustos tarihinde başlattıkları ‘Emniyet Kemeri İle Hayata Bağlanın’ projesi kapsamında emniyet kemeri kullanımı oranının bir ayda yüzde 25’ten yüzde 40’a yükseldiğini söyledi.


Yaptığı açıklamada proje kapsamında il genelinde vatandaşların tamamına araç kullanırken ve araç içerisinde yolcu olarak seyahat ederken emniyet kemeri kullanmaları konusunda bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmalar yapıldığını kaydeden Karataş, “Emniyet kemeri takma oranları tespiti için Gümüşhane Üniversitesi ile koordineli olarak ilimizin üç ayrı noktasında proje başlangıcında üniversite öğrencileri ile birlikte yapılan sayım sonucunda emniyet kemeri takma oranının yüzde 25 olduğu tespit edilmiştir. Bir aylık süreç içerisinde ilimizdeki bütün kurumların projeye öncülük etmesi ve verdiğimiz eğitimler sonucu il genelinde emniyet kemeri takma oranının yüzde 25’ten yüzde 40’a çıkmıştır. Proje kapsamında çalışmalar devam edecek ve bu rakamların kısa sürede daha üst seviyelere çıkmasını hedefliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın trafik kazalarından uzak sevdikleriyle huzurlu günler geçirmelerini diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Sosyal Tesise dönüşen Söke Eski Cezaevi restoran ve satış ofisi törenle açıldı Aydın’ın Söke ilçesinde 1957 yılında inşa edilen ve 2015 yılına kadar cezaevi olarak kullanılan tarihi bina, kapsamlı restorasyonun ardından sosyal tesis olarak düzenlenerek hizmet vermeye başlamıştı. İşyurtları Kurumu bünyesinde hizmet veren restoran ve satış ofisi tesislerinin açılış töreni Adalet Bakan Yardımcısı Sedat Ayyıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende ilk konuşmayı yapan Söke Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Özkan; "Bugün Sökemiz için anlamlı bir açılışa ev sahipliği yapmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık 70 yıl boyunca cezaevi olarak kullanılan bu tarihi yapı, artık İşyurtları Kurumu Restoranı ve Satış Ofisi olarak hizmet verecek. Bakanlığımız İşyurtları Kurumu tarafından hayata geçirilen bu proje ile hükümlülerimizin üretime katılması, meslek edinmesi ve topluma yeniden kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu kıymetli eserin hayata geçirilmesine emeği geçen başta Adalet Bakanımız Akın Gürlek, Bakan Yardımcımız Sedat Ayyıldız olmak üzere, İşyurtları Kurumu Daire Başkanımız Hüsnü Gezginci’ye, tüm kurum ve kuruluşlara, çalışma arkadaşlarıma ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi. İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Hüsnü Gezginci ise konuşmasında, "Bu tesis üretim sürecinin sadece atölyelerde kalmadığını, toplumla iç içe bir yapıya dönüştüğünü göstermektedir. İşyurtları tarafından yapılan çalışmaların temelinde, hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri, üretim sürecine aktif olarak katılmaları ve tahliye sonrası hayata daha güçlü bir şekilde tutunmaları yer almaktadır. Halihazırda 39 sosyal tesisimiz, 98 satış mağazamızla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz" dedi. Adalet Bakanı Akın Gürlek’in selamlarını ileterek sözlerine başlayan Adalet Bakan Yardımcısı Sedat Ayyıldız ise "İşyurları Kurumu ceza infaz sistemi içinde yalnızca üretim yapan bir yapı olmanın çok ötesinde hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri, iş disiplini kazanmalarına ve topluma yeniden kazandırılmalarına hizmet eden stratejik bir kurumdur. Cumhurbaşkanımızın hizmet ve eser siyasetinin Türkiye Yüzyılı’nın, Adalet Yüzyılı olması vizyonuna yakışan eserleri inşallah çalışma arkadaşlarımızla birlikte tek tek memleketin her köşesinde arttıracağız. Bu çaba ve gayret içindeyiz" dedi. Konuşmaların ardından dua edilirken, tesisin açılış kurdelesi de protokol tarafından kesildi. Ardından tesiste yer alan satış ofisini gezen protokol üyeleri, sosyal tesiste düzenlenen öğle yemeğine geçildi. Açılış törenine Aydın Valisi Yakup Canbolat, Söke Kaymakamı Ali Akça, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Hüsnü Gezginci, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Özkan olmak üzere çok sayıda davetli, hakim ve savcılar, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
İstanbul Eczacıbaşı Dynavit, play-off 3-4 etabı ilk maçına hazır Eczacıbaşı Dynavit, Vodafone Sultanlar Ligi play-off 3-4 etabı ilk maçında Zeren Spor’u konuk edecek. Turuncu-beyazlılar, karşılaşmanın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla devam etti. Vodafone Sultanlar Ligi normal sezonunu dördüncü sırada bitiren Eczacıbaşı Dynavit, üçüncülük için sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Play-off 3-4 etabı ilk maçında Zeren Spor’u konuk edecek ekip, rövanş karşılaşmasını 11 Nisan’da deplasmanda oynayacak. Seride durumu 2-0’a getirmeyi hedefleyen turuncu-beyazlılar mücadeleden galip ayrılmak istiyor. Karşılaşma hazırlıklarına tüm hızıyla devam eden ev sahibi ekip, günü tek idmanla tamamladı. Mücadele öncesi görüşlerini dile getiren Eczacıbaşı Dynavit takım kaptanı Simge Aköz, "Sezon başından beri isteğimiz her zaman sahada mücadelemizle ve oyunumuzla kendimizi ortaya koyan bir takım olmaktı. Yarı finalde de heyecanımızı ve isteğimizi sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Her ne kadar sonuç istediğimiz gibi olmasa da V.Bank’ın ne kadar güçlü bir rakip olduğunu biliyoruz. Seyir zevki yüksek, mücadele seviyesi üst düzey maçlar oynandı. Elbette kazanmak isterdik ancak bu kez yeterli olmadı. Sezon henüz bitmiş değil. Önümüzde üçüncülük maçı var ve biz sahaya yine aynı hırsla çıkacağız. Gücümüzü ve karakterimizi ortaya koyup bu süreci en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi Final Four öncesinde yüksek bir moralle yolumuza devam etmek bizim için çok önemli" dedi.