GENEL - 07 Kasım 2018 Çarşamba 15:16

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek görevine başladı

A
A
A
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek görevine başladı

Cumhurbaşkanlığının 26 Ekim tarihli kararnamesiyle Gümüşhane Valiliği görevine atanan Kamuran Taşbilek, şehre gelerek görevine başladı.

Cumhurbaşkanlığının 26 Ekim tarihli kararnamesiyle Gümüşhane Valiliği görevine atanan Kamuran Taşbilek, şehre gelerek görevine başladı.


Taşbilek, Hükümet Konağı önünde Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcıları Ali Arıkan, Aytaç Akgül, İlçe Kaymakamları ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı.


Kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştıktan sonra binaya girişte tören mangasını selamlayan Vali Taşbilek, daha sonra toplantı salonunda kendisini karşılayanlara ve gazetecilere açıklamalarda bulundu.


İpek Yolu’nun kadim şehri, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi’nin yurdu, temiz yürekli, yiğit ve fedakar insanların memleketi Gümüşhane’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiriyle Gümüşhane Valisi olarak atandığını kaydeden Vali Taşbilek, “Gümüşhanevi hazretlerinin manevi iklimi olan güzel Gümüşhane’mizin hadimi, hizmetkarı olmak, buranın güzel insanlarına hizmet etmek benim için çok özel bir anlam ifade etmektedir. Bizler Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin ilk valileri olarak buradayız. Bunun ne demek olduğunu başta bize güvenen Cumhurbaşkanımız olmak üzere diğer büyüklerimizin bizlerden memlekete hizmet noktasında neler beklediklerinin farkında olarak ayrı bir sorumlulukla görev yapacağımızın bilinmesini istirham ederim” dedi.


“Valilik yükselme meselesi değil, yüklenme meselesidir” ifadelerini kullanan Vali Taşbilek, “Bu husus bizim için de inşallah bir yükselme meselesi değil; yüklenme meselesi olarak değerlendirilecek ve hizmetlerimiz bu doğrultuda sizlerle el birliği içerisinde gerçekleşecektir. Görev yaptığımız süre içerisinde başta değerli milletvekillerimiz olmak üzere mülki idare amirlerimizle, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla, il, ilçe ve bütün belde belediye başkanlarımızla, kıymetli muhtarlarımızla, siyasi partilerimizin değerli temsilcileriyle, üniversitemizle, sanayi odamızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, Gümüşhanemizin yetiştirdiği çok değerli evlatlarıyla ve bütün Gümüşhaneli dostlarımızla, ortak akılla, el ele, gönül gönüle, birimizin düşünemediğini diğerimizin tamamlamasıyla, birbirimizin bilgisi ve imkanlarını birleştirerek Gümüşhanemize en nitelikli hizmetleri sunma noktasında birlik ve beraberlik içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.



“Vali Okay Memiş’in projelerinin devamı bizim için önemli ve özellikli olacaktır”


Kendisinden önceki Gümüşhane Valisi Okay Memiş’i de yad eden Vali Taşbilek, “Yürütmüş olduğu projelerin devamı da bizim için önemli ve özellikli olacaktır. Bunun da bilinmesini özellikle istirham ederim. Gümüşhanemize hizmet yolunda çaba göstermiş bütün kamu görevlilerimize, siyasetçilerimize ve sivil toplum temsilcilerimize de ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum. Geçtiğimiz 15 yıllık süre içerinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetlerimizin takdirleriyle Gümüşhanemize çok büyük hizmetler yapılmış ve yapılmaktadır. Bu hizmetler sayesinde Gümüşhanemiz büyük bir gelişim ve değişim içerisindedir. Bizler de biraz önce saydığımız paydaşlarımızla birlikte el birliği içerisinde Gümüşhanemizin kazanımlarına katkı sağlamak için devamlı birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız” diye konuştu.



“Sevgi, merhamet ve adalet rehberimiz olsun”


Kendisi ve ailesinin Gümüşhaneliler’in gönül kapılarını çalmaya, dertleriyle dertlenmeye ve mümkün olduğunca çare olmaya geldiğini dile getiren Vali Taşbilek, “Yetimlerimizin, öksüzlerimizin başlarını okşamaya geldik. Sesimize kulak vereceğinizden, gönül kapılarınızı sonuna kadar açacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Sevgi, merhamet ve adalet rehberimiz olsun. Hizmetlerimizi yürütürken kahraman şehitlerimizin emanetleri, gazilerimiz, çocuklarımız ve yaşlılarımız bizim önceliğimiz olacaktır. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince onların yanlarında olacağımızın bilinmesini isterim. Beraber görev yapacağımız bütün arkadaşlarımızın da buna uygun davranacağından asla şüphem yoktur. Rabbim inşallah bizleri utandırmasın” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.


Daha sonra beraberindekilerle birlikte Valilik makamına geçen Vali Taşbilek, kendisinin göreve başladığına dair yazıya imza attı. Bu sırada Belediye Başkanı Ercan Çimen Vali Taşbilek’e Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Kazaya yapınca plakaları söküp kaçtı ama polisten kaçamadı Aksaray’da alkollü olarak direksiyon başına geçtiği araçla maddi hasarlı kazaya karışıp olay yerinden kaçan genç sürücü yolda plakalarını söküp izini kaybettirmeye çalışsa da sürücünün kaçış oyununu polis bozdu. Plakasız araçla yakalanan alkollü sürücüye toplam 117 bin lira ceza kesilirken, ehliyetine 7 ay el konup araç ise 1 ay trafikten men edildi. Olay Küçükbölcek Mahallesi Cumhuriyet Buvarı üzerinde yaşandı. Edinile bilgiye göre, alkol aldıktan sonra 06 SHC 36 plakalı aracıyla trafiğe çıkan 22 yaşındaki Faik K. isimli genç, bulvar üzerinde maddi hasarlı trafik kazasına karışarak olay yerinden kaçtı. Ara sokaklara girerek plakalarını söken sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan arkadaşı izlerini kaybettirmeye çalışırken, alkollü olması ve kaza yerinden kaçmasının ardından üçüncü bir kural ihlali yaparak plakasız araçla kaçmayı sürdürdü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar ve şikayet üzerine harekete geçen polis plakasız olarak izini kaybettirmeye çalışan sürücünün peşine düştü. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarından aracın izini süren ekipler çok geçmeden aracı ve şahısları bir otoparkta yakaladı. Ehliyet, ruhsat ve Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçirilen sürücü Faik K. ve yolcu konumundaki arkadaşı, polis memurlarına agresif tavırlar sergileyerek olayı örtbas etmeye çalıştı. Genç sürücünün alkol metre ile yapılan ölçümde 0.62 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücüye plakasız araçla trafiğe çıkmak, kaza yerini terk etmek ve alkollü araç kullanmak gibi çeşitli maddelerden toplam 117 bin lira para cezası kesilirken, araç 1 ay süreyle trafikten men edilerek çekici marifetiyle otoparka çekildi. Öte yandan plakasız araç kullanmaktan 1 ay, alkollü araç kullanmaktan ise 6 ay olmak üzere toplam 7 ay süreyle sürücünün ehliyetine el konuldu. Genç sürücü işlemlerinin ardından kazaya karışıp kaçtığı için gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis memurlarına kimliğini ibraz etmeyen ve güçlük çıkaran yolcu konumundaki şahıs ise kimlik tespiti için polis merkezine götürüldü.
Bursa Aşk üçgeni bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı Bursa’nın İnegöl ilçesinde iki genç kız arasında çıkan kavga kanlı bitti. Erkek meselesi nedeniyle buluşan taraflar birbirini bıçakladı, 1’i ağır 2 kadın yaralandı. Olay, saat 22.00 sıralarında Orhaniye Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Cankız Ç. (19) isimli genç kız, aşık olduğu A.M.(25) isimli erkeğin sevgilisi olduğu öne sürülen Sinem Y. (17)’yi konuşmak için Ankara Caddesi’ne çağırdı. Evinden çıkarak buluşma noktasına giden Sinem Y. ile Cankız Ç. arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada iki genç kız birbirini bıçaklayarak yaraladı. Cankız Ç. olay yerinden yaralı halde kaçarken, bacağından bıçaklanan Sinem Y. yakındaki bir büfeye sığındı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı Sinem Y., ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinden kaçan Cankız Ç. ise yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta sokakta yürürken ekipler tarafından bulunarak polis aracıyla özel bir hastaneye götürüldü. Sinem Y.’nin annesi Birgül B., ambulansla hastaneye getirilen kızına, "Bir şey olmaz değil mi? Gerizekalısın kızım gitme dedim sana. Geberteceğim oğlum. Annecim iyi misin?" dedi. Yaralı genç kız ise annesine "Bağırma bana" diyerek tepki gösterdi. Cankız Ç., tedavisinin ardından Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.