GENEL - 24 Aralık 2018 Pazartesi 09:00

Gümüşhaneli dağcılar Sarıkamış şehitleri için yürüdü

A
A
A
Gümüşhaneli dağcılar Sarıkamış şehitleri için yürüdü

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Sarıkamış şehitlerini anmak için Köse ilçesinde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Sarıkamış şehitlerini anmak için Köse ilçesinde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.


İki haftada bir düzenlenen doğa yürüyüşlerinin bu haftaki durağında sporcular kış aylarında şehrin en soğuk ilçesi olan Köse ilçesinde Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü düzenledi.


Gümüşhane il merkezi, Kelkit, Köse ve Kürtün ilçesinden toplam 33 sporcunun katıldığı etkinlikte sporcular 16 kilometrelik parkuru 6 saatte tamamladı. Subaşı köyünden yürüyüşe başlayan sporcular Yurtlar, Humarlı, İbigin burun, hamam deresi istikametinden Köse ilçe merkezinde yapılan saat kulesinde yürüyüşü sonlandırdı.


Çok büyük bir kısmı 20 ile 50 santimetre arasındaki kar üzerinde ve soğuk nedeniyle zaman zaman sporcuların zor anlar yaşadığı yürüyüşte soğuk hava nedeniyle doğada buz bağlayan kuşburnu ve ağaç yapraklarıyla eşsiz manzaranın bol bol fotoğrafını çeken sporcular Köse ilçe merkezinde içtikleri sıcak çayın ardından geri döndü.


Sarıkamış şehitlerini anma vesilesiyle yapılan etkinliğin Köse ilçesi sakinlerinden Muhammet Keleş rehberliğinde gerçekleştirildiğini kaydeden GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, GÜDAK olarak iki haftada bir düzenledikleri yürüyüşleri zaman zaman haftanın önemine atfettiklerini hatırlatarak, “Bu hafta Sarıkamış harekatının 104.yıldönümüydü. Bizde Sarıkamış’ta şehit düşen dedelerimizin anısına yürüyüş düzenlemek istedik. Onlara göre çok daha uygun şartlarda olmamıza rağmen parkurun zorluğu ve etkinliğin maneviyatında onları hatırladık ve andık, rahmet diledik” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. 3 isim de serbest bırakıldı il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.