EKONOMİ - 08 Eylül 2019 Pazar 13:25

Gümüşhane-Bayburt Havalimanında çalışmalar son sürat devam ediyor

A
A
A
Gümüşhane-Bayburt Havalimanında çalışmalar son sürat devam ediyor

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde yapımı devam eden, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Gümüşhane-Bayburt Havalimanında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde yapımı devam eden, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Gümüşhane-Bayburt Havalimanında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Lojistik çalıştayı için bölgeye gelen akademisyenler havalimanındaki çalışmaları inceledi, yetkililerden bilgi aldı.


Gümüşhane Üniversitesi’nin Lojistik Derneği (LODER) işbirliğiyle Köse ilçesinde düzenlediği Lojistik Eğitim Standartları 7. Çalıştayına katılan dernek yöneticileri ve akademisyenler yapım çalışmaları devam eden Gümüşhane-Bayburt Havalimanını ziyaret etti.


Kaymakam Ömer Faruk Canpolat ve Belediye Başkanı Turgay Kesler’in de katıldığı ziyarette Kontrol Şefi Barış Yıkılmaz ve firma yetkililerinden çalışmaların hangi durumda olduğuna dair brifing alan heyet daha sonra yapım çalışmaları süren pist alanında incelemelerde bulundu.


Çeşitli fikir alışverişlerinde bulunulan ziyaretin ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Lojistik Derneği (LODER) Genel Başkanı Prof.Dr. Mehmet Tanyaş, ulaşımda en önemli olayın entegrasyon olduğunu, Gümüşhane-Bayburt havalimanının karayolu, demiryolu ve denizyolu entegrasyonun yapılması halinde iyi çalışacağının kesin olduğunu söyledi.



“Hizmeti entegre ettiğiniz takdirde 2 milyon değil daha da fazla olur”


Özellikle gelen yolcunun devamını planlayan sistemlere ihtiyaç olduğunun altını çizen Tanyaş, “Burada ilk akla gelen turizm, doğa gözüküyor. Burada kargo terminali açılacaksa ve burada üretilen ürünlerin katma değerleri yükseltilirse, uçak kargoya uygun madenlerde çıkarılırsa burası gelişebilir. Ama bu işte en önemli olay entegrasyondur. Hem tanıtım anlamında hem e-ticaret anlamında hem de diğer ulaşım yollarıyla entegrasyon kurulduğu takdirde burası iş yapar. Hizmeti entegre ettiğiniz takdirde 2 milyon değil daha da fazla olur. Ama sadece havaalanı yapılıp entegrasyon yapılmazsa güdük kalabilir. Önemli olan hem kargo hem yolcu anlamında entegre sistemlerini kurup tanıtımını, pazarlamasını iyi bir şekilde entegre ettiğimiz takdirde çalışacaktır” diye konuştu.



“Bir an önce ilimize bu havaalanını kazandırmayı düşünüyoruz”


Köse Kaymakam Ömer Faruk Canpolat ise ilçede düzenlenen lojistik sempozyumuna katılan bilim insanlarının alanlarının çok ciddi bir parçası olan havaalanını görmek istediklerini, kendilerinin de bilim insanlarından faydalı bilgi ve öneriler aldıklarını belirterek, “Hava limanımızın alt yapı inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor. Kar yola düşünce değil kar yolu kapatıncaya kadar çalışmaya devam ettiler geçen sene. Bu sene de inşallah aynı şekilde olacak. İnşallah hız kesmeden, bizler de elimizden gelen desteği vererek biran önce alt yapı inşaatını bitirip ardından üst yapı ihalesiyle birlikte çalışmaları aynı bu şekilde devam ettirip ilçemize, bölgemize, ilimize bu havaalanını kazandırmayı düşünüyoruz” diye konuştu.



“Nisan ayına kadar alt yapı çalışmaları bitirilecek, ardından üst yapı hizmetleri ihale edilecek”


Gümüşhane-Bayburt Havalimanının alternatif fonksiyonu da olduğunu Erzurum, Erzincan ve Trabzon başta olmak üzere çevre şehirlerdeki havalimanlarının ağır kış şartlarındaki alternatifi olacağını vurgulayan Canpolat, “Lojistik, kargoculuk, taşımacılık, ticaret yönünden de başka çıktıları olacak. Önümüzdeki yılın Nisan ayına kadar alt yapı çalışmaları bitirilecek. Ardından bakanlık üst yapı hizmetlerini ihalesini yapacak. Bu havaalanı 2 milyon yolcu kapasiteli, bazen sosyal medyada yolcu garantili yorumları yapılıyor öyle bir durum yok. Gümüşhane ve Bayburt’un konumunu, nüfus hareketliliğini, geçinme kaynaklarını ve var olan turizm değerlerini göz önünde bulundurduğumuzda herhangi bir olumsuzluk yaşanacağını düşünmüyorum. Kapasiteyi doldurmak bizlerin elinde. 2 milyon yolcu kapasitesini doldurmamak için hiçbir sebep yok” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Boyacı; “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun” Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, işçinin ve emekçinin bayramı 1 Mayıs’ı kutladı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, işçinin ve emekçinin bayramı 1 Mayıs’ı kutlayan bir mesaj yayımladı. Başkan Boyacı, mesajında, “1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. İnsanlığın geleceği için gecesini gündüzüne katarak görevlerini fedakârca yerine getiren tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum. İşçinin hakları, alın terinin önemini dinimizde çok önemli sayılmıştır. Hz. Peygamber, “İşçileriniz, kardeşlerinizdir. Yediklerinizden yedirin. Takatin üzerinde iş vermeyin. Zor bir iş ise, siz de yardım edin. İşçinin ücretini alın teri kurumadan veriniz. İşçisinin ücretini vermeyen, kıyamette beni hasım olarak bulacaktır” buyurmuştur. Emek olmadan hiçbir şey yetişmez. 1 Mayıs barış, demokrasi, güvenli bir gelecek için mücadelenin dışında dayanışmanın, iyiliğin, birliğin ve güzelliğin birleştiği bir gündür. Haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı göreceğimiz günlerin geleceği umuduyla, tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar, muhtarlarla bir araya geldi Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Yaşamak ve Yaşatmak için’ diyerek yola çıktığı yeni dönemde vatandaşların huzurunu ve refah seviyesini daha da yükseltmek için yeni projelere odaklandıklarını söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, 31 Mart Yerel Seçimlerden sonra Kocasinan’ın 88 mahallesinde göreve başlayan muhtarlarla bir araya geldi. Belediye hizmet binası seminer salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı. Mahalle Muhtarlıklarına yeni seçilen ve güven tazeleyen muhtarlara yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak vatandaşların refah seviyesini yükseltmek ve Kocasinan’da yaşamaktan mutlu olabilmeleri için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, “Muhtarlıklar bizim için çok önemlidir. Bir mahallenin neye ihtiyaç duyduğunu, ne istediğini, ne gibi sorunları olduğunu en iyi bilecek kişi, o mahallenin muhtarıdır. Mahalle sakinlerimizle belediyelerimiz arasında köprü oluşturan Muhtarlarımız vatandaşların isteklerini ve taleplerini bize aktarıyorlar. Bizde hızlı bir şekilde bölgenin ihtiyaçlarını yerine getirmeye çalışıyoruz. Böylelikle hem mahallede yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyeti artıyor hem de bölgeye doğru hizmeti götürmüş oluyoruz. Bu noktada hem sizlerin görüşlerini, hem de mahallenizdeki sakinlerden sizlere gelen talepleri de bizlerle paylaşmanızı istiyoruz” ifadelerini kullandı. Her fırsatta muhtarlarla bir araya gelerek, mahallelerin sıkıntılarını çözmeye gayret ettiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “İstişareler neticesinde 44 merkez 44 kırsal olmak üzere toplam 88 mahallemizi 8 bölgeye ayırarak muhtarlarımızla daha sık bir araya geleceğiz. Hem daha fazla zaman ayırabilme hem de birbiriyle komşu mahallelerin ihtiyaç ve talepleri ortak olduğu için toplantılar daha verimli olacak. Hangi mahallemizde ne sorun varsa orada yapılması gereken konularda çözümler üretiyoruz. Yaptığımız çalışmalar ile mahallelerimiz daha da değerleniyor ve daha da kıymetli hale geliyor. Mahallelerimize ihtiyaç duyulan diğer hizmetleri de program dahilinde yapacağız” diye konuştu. Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay ise Kocasinan Belediyesi’nin hizmetlerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, muhtarlara başarılar diledi. Samimi bir havada gerçekleşen toplantı, mahalle muhtarlarının kendilerini tanıtma ve isteklerini iletmesiyle sona erdi.