ASAYİŞ - 08 Mart 2020 Pazar 17:13

Balık havuzuna düşerek boğulan minik Beren son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Balık havuzuna düşerek boğulan minik Beren son yolculuğuna uğurlandı

Gümüşhane’de ailesiyle gittiği alabalık tesisinde balık havuzuna düşerek boğulup hayatını kaybeden 2 yaşındaki Beren Atalay son yolculuğuna uğurlandı.

Gümüşhane’de ailesiyle gittiği alabalık tesisinde balık havuzuna düşerek boğulup hayatını kaybeden 2 yaşındaki Beren Atalay son yolculuğuna uğurlandı.


Merkeze bağlı Çayırardı köyündeki camide ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası aile mezarlığında toprağa verilen minik Beren’in cenazesine yüzlerce kişi katıldı. İki çocuğundan birisini kaybeden baba Resul Atalay ve diğer akrabalarının güçlükle ayakta durduğu gözlendi.


Dün ailesiyle birlikte Torul ilçesine bağlı Kalecik köyünde bulunan alabalık tesisine giden 2 yaşındaki Beren Atalay, diğer çocuklarla oynarken bir süre sonra gözden kaybolmuş, tesiste bulunan herkesin aramaya başladığı minik çocuğun dereye düşmüş olabileceği ihtimali de değerlendirilmiş, balık havuzlarına bakıldığında ise suyun yüzeyinde baygın halde bulunan minik çocuğa tesiste o an bulunan sağlık görevlileri tarafından müdahale edilmişti. 112 Acil Servis görevlilerinin bölgeye ulaşmasının ardından Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırılan minik Beren, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Bakan Işıkhan, Gaziantep Protez-Ortez Merkezi’nde engelli bireylerle bir araya geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gaziantep’te Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek, engelli bireylerle bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Türkiye’de yerel yönetim tarafından kurulan ilk protez-ortez merkezi olma özelliği taşıyan tesiste incelemelerde bulunan Işıkhan, merkezde yürütülen üretim ve uygulama süreçlerine ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Merkezde protez ve ortez üretim aşamalarını yerinde gözlemleyen Bakan Işıkhan, kullanılan teknolojiler ve kişiye özel uygulamalar hakkında detaylı bir sunum dinledi. Rehabilitasyon süreçlerine ilişkin bilgi alan Işıkhan, merkezin önemine dikkat çekti. "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her türlü hizmeti sunacağız" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vatandaşlara yönelik hizmetlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Işıkhan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile proje öncesinde görüş alışverişinde bulunduğunu belirterek, "Projenin daha adını söyledi, hayırlı olsun dedim. Sadece adı, yani o kadar önemli ki. İnşallah diğer belediyelerimize de örnek olur bu Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin projesi" dedi. Bakan Işıkhan, ziyaret kapsamında merkezden hizmet alan vatandaşlarla da yakından ilgilendi.
Edirne Edirne’de Balkan şehitleri için F-16 ve Atak’tan saygı uçuşu Edirne’de 26 Mart Balkan Şehitleri’ni Anma Günü kapsamında Selimiye Camii Meydanı’nda düzenlenen programda F-16 savaş uçakları, Bayraktar Akıncı TİHA ve Atak helikopterleri saygı uçuşu gerçekleştirdi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Selimiye Camii Meydanı’nda gerçekleştirilen anma programı yoğun katılımla yapıldı. Törene Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Edirne Valisi Yunus Sezer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Orgeneral Tokel’in meydanda bulunan 57’nci Alay ve komando birliklerini selamlaması ile başladı. Komandoların yemin töreni sonrası Orgeneral Tokel ve Vali Sezer, meydanda kurulan yerli ve milli savunma sistemleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait silah ve techizatların sergilendiği alanı gezerek bilgi aldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Balkan şehitleri için dualar edilen programda, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği konser verdi. Tören sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait F-16 savaş uçağı, Bayraktar Akıncı TİHA ile T-129 Atak helikopterleri Selimiye Camii semalarında saygı uçuşu gerçekleştirdi. Uçuşlar vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, birçok kişi o anları cep telefonlarıyla kaydetti. Öte yandan, "Trakya Milli ve Yerli Sistemlerle Edirne’de Buluşuyor" etkinliği kapsamında savunma sanayisine ait yaklaşık 50 yerli ve milli sistem Selimiye Camii Meydanı’nda sergilendi. Sergi alanını gezen vatandaşlar, sistemler hakkında bilgi alarak, fotoğraf çektirdi. "Mühendislerimizle gurur duyuyoruz" Vali Sezer, "İnşallah yeni Türkiye Yüzyılı’nda daha iyi yerlere götürecekler. Bugün 50’ye yakın yerli ve milli savunma sistemimiz sergileniyor. Bayraktar, İHA’lar, SİHA’lar, Akıncı, TİHA ve TB2’ler burada semalarımızı şenlendirdi. Aynı zamanda F-16’ların saygı uçuşu yaptığı, Atak helikopterlerimizin saygı uçuşu taptığı ve burada yerli ve milli sistemlerimizin tamamını gençlerimize gösterdiğimiz mini bir savunma fuarımız oldu. Bununla gurur duyuyoruz. Mühendislerimizle gurur duyuyoruz. Allah hepsinden razı olsun" dedi.