GENEL - 16 Mart 2020 Pazartesi 21:20

Gümüşhane’deki camilerde cemaatsiz namaz kılındı

A
A
A
Gümüşhane’deki camilerde cemaatsiz namaz kılındı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerde vakit namazlarının cemaatle kılınmayacağının duyurulmasının ardından Gümüşhane’de ilk kez camilerde cemaatle namaz kılınmadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerde vakit namazlarının cemaatle kılınmayacağının duyurulmasının ardından Gümüşhane’de ilk kez camilerde cemaatle namaz kılınmadı.


Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın olarak ilan edilen yeni korona virüsün (Kovid-19) Türkiye’de de yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek için Diyanet İşleri Başkanlığınca bugün açıklanan kararlar Gümüşhane’de uygulanmaya başladı. Alınan tedbirler kapsamında salgın hastalık riski sona erinceye kadar cami ve mescitlerde vakit namazlarının cemaatle kılınmayacağı, cuma namazlarının kılınmayacağı, camilerde ezanların okunmaya devam edileceği, isteyen vatandaşların namazlarını tek başına kılabilmeleri için din görevlileri nezaretinde camilerin açık tutulacağı konusunda her cami kapısına vatandaşları uyarıcı notlar asıldı ve din görevlileri tarafından bilgilendirme yapıldı. Merkez Kemaliye Camii’nde de din görevlileri tarafından uyarıları içeren not kağıtları caminin giriş noktalarına asılırken, ezan okunduktan sonra birlikte namaz kılmayı bekleyen vatandaşlar görevliler tarafından namazları tek başına kılmaları konusunda uyarıldı.



“Dünyanın başında büyük bir bela dönüyor”


Cami cemaatinden Mustafa Akbulut, hayatı boyunca böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını belirterek, “Dünyanın başında büyük bir bela dönüyor. İnşallah kazasız belasız bunu atlatırız. Allah bizi bir şeyle terbiye ediyor. Cemaatle namaz kılamadığımız için çok üzüldük ama gerekliydi” dedi.



“Burası cami, hijyenik bir yer”


Alaattin Yücel adlı vatandaş ise, kararın kendisine tuhaf geldiğini belirterek, “Cemaatsiz namaz kıldık, alışılmadık ve tuhaf bir durum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Honazlı gençlerden Yaşlılar Haftasında anlamlı ziyaret Honaz Belediyesi Gündüz Bakımevi öğrencileri, Yaşlılar Haftası kapsamında huzurevini ziyaret ederek büyüklerle buluştu. Sevgi ve vefanın ön plana çıktığı etkinlikte, nesiller arası bağ güçlendi. Honaz Belediyesi Kocabaş Hacı Feriştah & Hacı Mehmet Ali Sorkun Gündüz Bakımevi öğrencileri, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Minik öğrenciler, Kocabaş Ümmügülsüm & Yusuf Kaya Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi ve Sosyal Tesisinde kalan büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönüllerini ısıttı. Ziyaret sırasında büyüklerin ellerini öpen çocuklar, hayır dualarını alırken birlikte oyunlar oynayıp keyifli anlar yaşadı. Kahkahaların yükseldiği buluşmada, sevgi ve saygının en güzel örnekleri sergilendi. Nesiller arası bağ gönüllere dokundu Gerçekleşen bu anlamlı etkinlikte, küçüklerin samimiyeti ile büyüklerin mutluluğu bir araya geldi. Nesiller arasındaki güçlü bağın bir kez daha hissedildiği buluşmada, ortaya çıkan sıcak görüntüler duygu dolu anlara sahne oldu. Büyüklerin yüzünde oluşan içten tebessüm ise etkinliğin en anlamlı kazanımı olarak hafızalara kazındı. Başkan Kepenek: "Sevgiyle kurulan köprüler en değerli mirastır" Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, gerçekleştirilen ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada "Çocuklarımız ile büyüklerimizi bir araya getiren bu tür buluşmalar, toplumsal dayanışmanın ve vefanın en güzel örnekleridir. Sevgiyle kurulan bu köprüler, geleceğe bırakacağımız en kıymetli mirastır. Büyüklerimizin hayır dualarıyla büyüyen bir nesil, her zaman daha güçlü olacaktır" şeklinde konuştu.