EKONOMİ - 23 Kasım 2020 Pazartesi 16:30

Gümüşhane’de ‘Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var’ projesi hayata geçirildi

A
A
A
Gümüşhane’de ‘Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var’ projesi hayata geçirildi

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, il genelinde 75 bin olan küçükbaş hayvan varlığını hayata geçirdikleri “Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var” projesi ile 300 bine yükseltmek istediklerini söyledi.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, il genelinde 75 bin olan küçükbaş hayvan varlığını hayata geçirdikleri “Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var” projesi ile 300 bine yükseltmek istediklerini söyledi.


Gümüşhane’de küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinin protokolü düzenlenen törenle imzalandı.


Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Valilik Toplantı salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Ülkemizin özellikle kırsal kalkınma noktasında çok büyük katkıları olan Ziraat Bankamızla görüşmelerimiz neticesinde ilimizdeki küçükbaş hayvan varlığını artırma noktasında yaptığımız istişareler sonucunda hazırlanan projenin protokolünü imzaladık. İlimizin şuanki küçükbaş hayvan varlığı 75 bin civarında. Temel hedefimiz bunu 300 bin seviyesine çıkarmak. Bu da Ziraat Bankasının bizlere sunduğu katkı, çiftçimize, köylümüze sunacağı katkılarla inşallah çok kısa zaman içerisinde 300 bin seviyesine çıkacak, bizim yaylalarımızın, meralarımızın çok daha rantabl hale gelmesini sağlayacak” dedi.


Projenin işletmecilerin, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların gelirlerinin daha çok artmasına vesile olacağını kaydeden Vali Taşbilek, “Bundan dolayı Ziraat Bankası genel müdürümüze teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın büyük çabaları var. Tarım ve Orman Bakanlığımız bu projeyi yakından takip ediyor. Bakanımızın şahsında bütün bürokratlarına teşekkür ediyorum. İnşallah projemizin ilimize, ilimiz çiftçilerine, hayvancılığına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


İmza törenine Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, Ziraat Bankası Trabzon Bölge Müdürlüğünden Sercan Akyüz, Çağlar Gazioğlu, Gümüşhane Şubesi Müdürü Fatih Kalmış katıldı.


Gümüşhane genelinde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla uygulanacak olan projeden faal olarak küçükbaş hayvancılık yapan veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olanlar faydalanabilecek.


Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve proje kapsamında edineceği hayvanlarla birlikte tüm sürüsünü barındırma kapasitesi bulunan barınağa sahip olan üreticilerin destekleneceği proje kapsamında vatandaşların alacağı hayvanlarla birlikte küçükbaş hayvan varlığını en az 100 başa ulaştırması ve kredisinin devam ettiği sürece 100 başı aşağıya düşürmemesi gerekiyor.


Proje yararlanıcısının faaliyet bölgesinde yeterli mera alanı bulunması ve yıllık kaba yem ihtiyacının asgari yüzde 50’sini yetiştirme imkanına sahip olması da şartlar arasında yer alırken, bankaca kredilendirilmesine engel bir durumun da bulunmaması gerekiyor.


Şartları uygun olan üreticilerin başvurularını il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapacağı projede bankaca şartları uygun bulunan üreticilerin 150 bin TL’ye kadar yatırım kredilerine 1 yıl ödemesiz olmak üzere toplam 7 yıl vade uygulanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Kırcaali’den Gençoğlu’na ziyaret Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu Bulgaristan’ın Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün, Kırcaali Belediye Başkan Yardımcıları Bayram Bayram ve Muharrem Muharrem, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Kırcaali İl Başkanı Resmi Murad, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Bursa Temsilcisi Taner Çavuş ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, “Etimiz, tırnağımız olan Bulgaristan Türklerinin tek temsilcisi olarak nitelendirdiğimiz Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin çok değerli temsilcilerini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Asimilasyon sırasında bulunduğumuz topraklardan kopartılarak göçe zorlanmış ve parçalanarak yaşamaya mecbur bırakılmış bir toplum olarak bu seçim gerek Bulgaristan da ve gerekse Türkiye de yaşayan kardeşlerimizin geleceği açısından çok büyük önem taşıyor.Bu yüzden her zaman bölünmeden, birlik ve beraberlik içerisinde ortak hareket ederek sorunlarımızın daha kolay çözümlenebilmesi için gerek yerel yönetimlerde ve gerekse komşumuz, dostumuz, ortak çıkarlarımız olan Bulgaristan Parlamentosu’nda söz sahibi olabilecek bir şekilde temsil edilmemiz gerekmektedir. Hak ve Özgürlükler Hareketi partimizde son zamanlarda bizlerin yanı sıra çok daha geniş kitleleri temsil edebilme amacıyla bazı önemli adımlar atıldığını da memnuniyetle gözlemlemekteyiz.” diye konuştu. Ziyarette konuşan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Kırcaali İl Başkanı Resmi Murad ise, "Seçimdeki hedefimiz milletvekili sayısını yükseltmek, parlamentoda iktidara katılmak, Bulgaristan’daki siyasi krizi aşarak, hükümet kurup bu hükümette ortak olmaktır.” dedi. 9 Haziran’da yapılacak Bulgaristan Parlamento ve Avrupa Birliği seçimlerinde yurt dışında da oy kullanılabileceğini hatırlatan Murad, yurt dışında ve Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarına HÖH’e destek vermeleri çağrısında bulundu.
Muğla Başkan Mandalinci Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’ni ağırladı Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetim Kurulu ve üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Mandalinci, BGC Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ayhan, Başkan Yardımcısı, Ali Ballı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Turan, Fırat Akay, Baran Akcan, Onursal Başkan Zeki Özkeskin ile cemiyet üyeleriyle Belediye Başkanlık makamında bir araya geldi. Keyifli sohbet havasında geçen ziyarette Mandalinci ve Ayhan, yerel seçimler ve sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Cemiyet üyeleri de Bodrum Yarımadasının bazı bölgelerinde ihtiyaç duyulan çalışmalar ve kamuoyunun talepleri hakkında Başkan Mandalinci’ye bilgiler verdi. BGC Başkanı Eren Ayhan, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye görevinde hayırlı olmasını dileyerek, "Seçim çalışmaları oldukça yoğun geçti. Bizde seçim süreci boyunca her gün sahada görevimizin başındaydık. Oldukça hareketli bir seçim çalışmasını geride bıraktık. Bizler Bodrum’da görev yapan gazeteciler olarak hep, birlik ve beraberlikten yana bir tutum içerisinde olmak istiyoruz. Bu nedenle de cemiyetimizi kurduk. Aramıza yeni katılan üyelerimiz de var. Bizler bu mesleği severek yapıyoruz. İyinin ve doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz. Tamer Mandalinci başkanımıza yeni görevinde başarılar diliyoruz." diye konuştu. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de BGC üyelerine ziyaretten dolayı teşekkür ederek, "Cemiyet üyelerinin hepsi sahada gördüğümüz gazeteciler. Her birisini tanıyorum. Meslek kuruluşlarının birlik ve beraberlik içerisinde olması çok önemli. Ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Seçim çalışmaları bitti ve biz görevimizin başındayız. Şu anda ziyaretleri kabul etmeye devam ediyorum ancak ben sahada olmak istiyorum. Bu nedenle önümüzdeki günlerden itibaren Bodrumlu vatandaşlarımız beni hep sahada görecekler. Belediye başkanlığı bunu gerektirir. Ben koltukta oturmaya değil, çalışmaya geldim." diye konuştu. BGC üyeleri ve Başkan Tamer Mandalinci daha sonra belediye binası önünde poz vererek ziyareti sonlandırdı.