POLİTİKA - 05 Aralık 2012 Çarşamba 23:23

GENÇLİK VE SPOR BAKANI SUAT KILIÇ GÜMÜŞHANE`DE

A
A
A
GENÇLİK VE SPOR BAKANI SUAT KILIÇ GÜMÜŞHANE`DE

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Gümüşhane`ye geldi.
Akşam saatlerinde uçakla Trabzon`a oradan da karayolu ile Gümüşhane`ye gelen Bakan Kılıç ilk olarak Türkiye Acıbadem Voleybol Erkekler 1. Ligi`nde mücadele eden Gümüşhane Torul Gençlikspor antrenmanını izledi.
Beraberinde Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Torul Kaymakamı Recai Karal, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen`le birlikte Torul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü spor salonuna gelen Bakan Kılıç kapıda partililer tarafından çiçeklerle karşılandı.
Kısa bir süre takımın antrenmanını izleyen Bakan Kılıç, Kulüp Başkanı Evren Evrim Özdemir ve Antrenör Ali Bahadır`dan çeşitli bilgiler aldı. Takımın taraftar kulübü Akrepler tarafından kendisine hediye edilen atkıyla takım oyuncularına baklava ikram eden Bakan Kılıç, sporcularla tek tek tokalaşarak sohbet etti. Taraftar grubu ile de sohbet eden Bakan Kılıç, her müsabakaya gelip gelmediklerini sordu. Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, her maçta tribünlerin tamamen dolduğunu, özellikle de kadınların maçlara ilgi gösterdiğini söyledi. Ziyaret sırasında Kulüp Başkanı Evren Evrim Özdemir de Bakan Kılıç`a katkılarından ötürü teşekkür plaketi sundu.
Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Kılıç, Voleybol takımını ziyaret ederek başarılar dilediklerini belirterek, ``İnşallah performansları ile Torul halkını her maçta, her daim mutlu ederler`` temennisinde bulundu.
Bakan Kılıç ve beraberindekiler daha sonra yemek için kent merkezine hareket etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Üniversite öğrencileri İncekaya köyünde doğa yürüyüşü yaptı Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Doğal ve Tarihi Yaşamı Koruma Kulübü öğrencileri, "Spor Dostu Kampüs" projesi kapsamında Tatvan’ın İncekaya köyü mevkiine doğa yürüyüşü ve keşif etkinliği gerçekleştirdi. Bitlis Eren Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Doğal ve Tarihi Yaşamı Koruma Kulübü, üniversite öğrencilerinin fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla kolları sıvadı. Sağlıklı yaşam bilincini artırmak ve gençlerin doğayla olan bağlarını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen "Spor Dostu Kampüs" projesi kapsamında, Tatvan’ın tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen İncekaya köyü mevkiine bir keşif gezisi düzenlendi. Sabah saatlerinde Tatvan MYO önünden başlayan ve kulüp tarafından sağlanan ikramlar eşliğinde oldukça keyifli geçen doğa yürüyüşü, ekibin sorunsuz bir şekilde dönmesiyle başarıyla tamamlandı. Gençlerin gerçekleştirdiği bu dinamik faaliyet, kampüsteki spor ve çevre kültürünün gelişimine önemli bir katkı sundu. Etkinlikte öğrencilere, BEÜ Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Görevlisi Erol Gödur ve BEÜ akademisyenlerinden doğa fotoğrafçısı Öğretim Görevlisi Oktay Subaşı rehberlik etti. Toplamda 32 kulüp üyesi öğrencinin katılım sağladığı bu özel yürüyüşte, gençler hem spor yapma imkanı buldu hem de İncekaya mevkiinin eşsiz doğasını yakından tanıyarak çevre farkındalığı kazandı. Etkinliğin organizasyonunu üstlenen Doğal ve Tarihi Yaşamı Koruma Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Demir, yürüyüş sonrasında yaptığı açıklamada, projenin önemine dikkat çekti. Demir, "Bu etkinlikle arkadaşlarımızın hem sportif faaliyetlere katılımını teşvik etmeyi hem de bölgemizin doğal ve kültürel değerleri hakkında farkındalık kazanmalarını amaçladık. Üniversite gençliği olarak doğayla iç içe, sağlıklı bir yaşam bilinci geliştirmek bizim için çok önemli. Destek veren tüm hocalarımıza ve katılımcı arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.