YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 11:46

GÜMÜŞHANE İL ÖZEL İDARESİ PERSONELİNDEN KAN BAĞIŞI

A
A
A
GÜMÜŞHANE İL ÖZEL İDARESİ PERSONELİNDEN KAN BAĞIŞI

Gümüşhane İl Özel İdaresi çalışanları, Kızılay Kan Merkezi’ne kan bağışında bulundu.
Gümüşhane Kızılay Kan Bağış Merkezi yetkilileri tarafından kurum lokalinde kurulan stantta düzenlenen kampanyaya Yol-İş sendikası da destek verdi. Çok sayıda personelin kan verdiği kampanyanın kurumları için oldukça önemli olduğunu kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, her yıl düzenli olarak personelin kan bağışında bulunduğunu söyledi. Kan Merkezi doktoru Dr. Gülseren Oğuzhan Çıtlak ise Özel İdare’de kan bağışına ilginin bekledikleri seviyenin üzerinde olduğunu söyledi.
Türkiye gibi trafik kazaları ve kanser hastalıklarının çok olduğu bir ülkede kan temin edebilmenin çok zor olduğunu kaydeden Dr. Çıtlak, bu noktada kan bağışının önemine dikkati çekerek, verilen 1 ünite kanla, üç ayrı ürün elde edilebildiği için 3 ayrı hayatın kurtarılabildiğini söyledi.
Sağlıklı ve 18-60 yaş arasındaki herkesi kan bağışına davet eden Çıtlak, belirli aralıklarla ziyaret ettikleri kamu kurumlarında kan bağışına karşı ilginin beklentilerin altında olduğunu belirterek, “Kurumlarda hep belirli bir kültür seviyesine ulaşmış insanlar var ama kan bağışının öneminin farkında değiller. İnşallah bundan sonra daha iyi olacak” dedi.
Yol-İş Teşkilatlanma Sekteri Necip Şanlıtürk ise kan veren personelle birlikte bulunarak, kampanyaya destek verdiklerini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaraylı Sporcular Derneği’nin dayanışma yemeği düzenledi Galatasaraylı Sporcular Derneği, birlik ve beraberlik mesajı vermek adına dayanışma yemeği düzenledi. Şişli’de bir otelde düzenlenen organizasyona, Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu, Galatasaray eski başkanlarından Alp Yalman ile Burak Elmas, sarı-kırmızılı kulübün eski ikinci başkanlarından Ergun Gürsoy, Divan Kurulu eski Başkanı İrfan Aktar, mevcut Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin Ülgen ve oyuncular ile davetliler katıldı. Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Bu gece, futbolla ilgili önümüzdeki çok önemli maçlarda bütün camianın bir arada olduğunu göstermek için yapılan bir gecedir. Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın da bu hafta sonu maçı var. Kazandıkları takdirde ilk kez şampiyon olacaklar ve direkt Şampiyonlar Ligi’ne katılacaklar. Takımın bu maçı kazanmasını istiyoruz" dedi. Nazifoğlu, konuşmasının ardından Galatasaray eski başkanlarından Alp Yalman ile Burak Elmas’a, sarı-kırmızılı kulübün eski ikinci başkanlarından Ergun Gürsoy’a, Divan Kurulu eski Başkanı İrfan Aktar’a, mevcut Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan’a, Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin Ülgen’e ve oyunculara desteklerinden ötürü plaket takdim etti.