EĞİTİM - 03 Ağustos 2021 Salı 16:17

Gümüşhane’deki en uzak köy okulunun tadilatını polisler yaptı

A
A
A
Gümüşhane’deki en uzak köy okulunun tadilatını polisler yaptı

Gümüşhane kent merkezine 60 kilometre mesafede bulunan en uzak köyü okulu olan Akocak köyündeki ilkokulun tadilatı polisler tarafından bir haftalık sürede yapılarak eğitime hazır hale getirildi ve kapısındaki bayrak göndere çekildi.

Gümüşhane kent merkezine 60 kilometre mesafede bulunan en uzak köyü okulu olan Akocak köyündeki ilkokulun tadilatı polisler tarafından bir haftalık sürede yapılarak eğitime hazır hale getirildi ve kapısındaki bayrak göndere çekildi.


Gümüşhane Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis diğer personeller sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kent merkezine en uzak köy okulu olan 10 öğrencili Akocak köyündeki ilkokulun tadilat işlerini bir haftalık süreçte tamamladı.


Amirinden memuruna, komiserinden teknik personeline çok sayıda Emniyet mensubunun katıldığı etkinlikte kadın-erkek görevliler zaman zaman ellerine fırça alıp duvar boyadı, zaman zaman da harç yapıp beton döktü.


Kendi aralarında topladıkları paralarla okuldaki eksik malzemeleri alan Emniyet mensupları çocuklara içinde kırtasiye malzemeleri olan okul çantaları da hediye etti.


Polis amcaları okullarını tamirat yaparken aynı anda okul bahçesinde bulunan parkta oynayan çocuklar ilgiyle çalışmaları izlerken okullarının modern bir görünüme kavuşmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.


Okulda yapılan çalışmaları inceledikten sonra gazetecilere konuyla ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, “Toplum yararına yapılacak proje olarak arkadaşlarımızla araştırma yaptık ve Gümüşhane’nin 60 kilometre uzağında bulunan Trabzon sınırındaki Akocak köyünü kendimize hedef olarak belirledik. Önce arkadaşlarımızı gönderdik. Burada gerekli eksikleri tespit ettik. Daha sonra arkadaşlarımız kendi ekonomik seviyelerine göre tüm emniyet teşkilatı, Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü personeli belirli oranlarda katkıda bulunarak bu proje için çalışmaya başladık. Yaklaşık bir hafta süre içerisinde buradaki bütün eksikleri tespit edip eğitim sezonunun başlamasına yakın faaliyete hazır hale getirmek için çalıştık. Bugün de çalışmalarımızın sonuna geldik. İl Milli Eğitim müdürümüz bize bu konuda çok destek verdi. Sayın Valimizin destekleri var” dedi.


Okulda öncelikle çocukların güvenliği açısından korkulukları tamir ettiklerini, okulun dış cephe boyası, sınıf boyası, korkuluklar, cam korkulukları, girişteki merdivenleri yaptıklarını kaydeden Taşci, “En son okulumuzun bir bayrak direği mevcut değildi bu bayrak direğini de dikerek öğrencilerimizle bayrağımızı göndere çekmiş olduk. Başka eksiklerini de İl Milli Eğitim müdürümüz tespit etti. Kendisi en kısa sürede bu okulun eksiklerini giderecek. İnşallah okulumuz 6 Eylül’e hazır olacak. Bizim buradaki amacımız 10 kişi de olsalar bu köyde çocukların eğitimde fırsat eşitliğini yakalayabilmesi, onların da kendilerini okula geldiğinde mutlu hissedebilmeleri ve içlerinde polis amca sevgisini uyandırmak, onların polisi sevmelerini, ilerde belki büyüyünce devletine daha faydalı, daha iyi görevlerde bulunmalarını amacıyla bu yola çıktık” diye konuştu.


İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci de Gümüşhane’nin en ücra köşelerinden birisi olan ve il merkezine 60 kilometre uzaklıktaki Akocak köyü ilkokulunun tamirat ve tadilatı için Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği desteğe teşekkür ederek, “Tüm emniyet personeline, çalışan her arkadaşıma, eğitime vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ahmet Kutsi Tecer’in söylediği gibi “Orada bir köy var uzakta” işte o köy bu köy, Akocak köyü. Ne kadar uzakta olursa olsun devletin kurumları yan yana. Eğitime destek için buradayız. Değerli emniyet Müdürüme katkılarından dolayı, vermiş oldukları emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum çocuklarım adına. Okulun ciddi bir tadilata ihtiyacı vardı ama hala eksiklerimiz var. İnşallah çocuklarımıza akıllı tahta sözü verdik. Asfaltı yapılacak inşallah. Ama en büyük kısım, emek Emniyet Müdürlüğümüze ait. Tekrar teşekkür ediyorum değerli müdürüme” ifadelerini kullandı.


Okul öğrencilerinden Uğur Şimşek ise polis abileri ve ablalarına okullarını daha güvenli ve modern hale getirdikleri için teşekkür ederek kendisinin de büyüyünce polis olmak istediğini belirtip çanta ve diğer hediyeleri için ayrıca teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Tunceli’de bayramlaşma töreni Tunceli’de Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Ramazan Bayramı dolayısıyla 112 Acil Çağrı Merkezi (GAMER) binasında düzenlenen törende Tunceli Valisi Şefik Aygöl, il protokolü ve misafirleri kapıda karşılayarak bayramlarını kutladı. Bayramlaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Aygöl, Tunceli’de her kesimde kardeşliğin ve huzurun etkin olduğunu vurguladı. Vali Aygöl, "Ramazanlar, bayramlar, özel günler bizler için çok önemli fırsatlardır. İlimizdeki, memleketimizdeki beraber yaşadığımız komşularımız, arkadaşlarımız, iş arkadaşlarımız, her kesimden insanla bir araya gelmek, varsa küskünlükleri gidermek, soğuklukları sıcağa çevirmek, arada mesafeler varsa ortadan kaldırmak için çok önemli bir fırsat. Biz Ramazan ayını her kesimde, her alan ve bölgeyle çok iyi bir ay geçirdiğimizi düşünüyoruz. Gecelerimizi, gündüzlerimizi değerlendirmeye çalıştık. Hepsinin ortak paydası, birliğimiz ve beraberliğimizdi. Bu şehrin en büyük ihtiyacı bu ve bunu birlikte başardığımızı memnuniyetle görüyoruz. Siyasetiyle, bürokrasisiyle, vatandaşıyla, STK’larııyla her alanda bir araya gelmeyi başarıyoruz. Bunu başardıktan sonra bu memleketin ileri gitmesi için herhangi bir engel kalmamış oluyor. Rabbim hepinizden razı olsun. Bayramlarımız bayram olsun inşallah. Rabbim hem milletimize hem vatandaşlarımıza daha nice bayramlar yaşamayı nasip eylesin" şeklinde konuştu.
Aydın Efeler’de Ramazan dayanışması zirve yaptı Efeler Belediyesi tarafından Ramazan boyunca sürdürülen sosyal destek çalışmaları kapsamında binlerce aileye gıda, bakım ve giyim yardımı ulaştırılırken, 55 çocuğa bayramlık kıyafetleri evlerinde teslim edilerek bayram sevinci yaşatıldı. Efeler Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca sürdürülen sosyal destek çalışmaları, bayram öncesinde yoğunlaştırıldı. İlçede ihtiyaç sahibi ailelere gıda, bakım ve giyim alanlarında destek sağlanırken, çocuklara yönelik bayramlık dağıtımıyla çalışmalar tamamlandı. Efeler Belediyesi ekipleri, hazırlanan bayramlık kıyafetleri 55 çocuğun evine giderek teslim etti. Kapı kapı gerçekleştirilen dağıtımlarda çocukların bayram sevincini erken yaşadığı görüldü. Ramazan süresince ilçede yaklaşık 3 bin gıda kolisi ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Bayram öncesi 57 hanede temizlik hizmeti verilirken, 72 kuaför ve 107 berber hizmetiyle vatandaşların kişisel bakımları evlerinde yapıldı. Ayrıca 50 çocuğun bayram tıraşı da belediye ekiplerince gerçekleştirildi. Öte yandan Sosyal Destek Giyim Noktası’ndan da yaklaşık 100 aile yararlandı. Vatandaşların ücretsiz şekilde kendi ihtiyaçlarına uygun kıyafet seçebildiği uygulama, Ramazan boyunca aktif olarak kullanıldı. "Efeler’de büyük bir aileyiz" Çalışmaları yakından takip eden ve vatandaşların bayramını kutlayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin; "Bayram, paylaştıkça ve bir çocuğun gözündeki ışığı gördükçe gerçek anlamını bulur. Biz de bu yıl ekiplerimizle birlikte sadece yardım götürmedik; Efeler’in sıcaklığını, birliğini ve beraberliğini her kapıya taşıdık. Göreve geldiğimiz ilk günden beri tek bir derdimiz var, Efeler’de kimse kendisini kimsesiz hissetmesin. Ramazan boyunca binlerce soframıza bereket, evlerimize huzur olduk. Vatandaşlarımızın her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimin bayramını şimdiden en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.
Manisa Kula protokolü bayramlaştı Kula’da Ramazan Bayramı dolayısıyla protokol üyeleri düzenlenen bayramlaşma programında bir araya gelerek bayramlaştı. Kaymakam Talha Altuntaş önderliğinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bir araya gelip bayramlaşan protokol üyeleri, uzun süre sohbet etti. Programda konuşan Kaymakam Talha Altuntaş, bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğine dikkat çekti. Altuntaş, bayramların toplumsal dayanışmayı güçlendiren özel günler olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Ramazan ayının manevi iklimini geride bırakarak bir bayrama daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar; birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı en üst seviyede hissettiğimiz müstesna zamanlardır. Bu özel günlerde dargınlıkların ve kırgınlıkların geride bırakılması, sevgi, saygı ve hoşgörünün hâkim olması en büyük temennimizdir. Özellikle ihtiyaç sahiplerini gözettiğimiz, büyüklerimizi ziyaret ettiğimiz, çocuklarımızın bayram sevincine ortak olduğumuz bu günler, toplumsal bağlarımızı daha da güçlendirmektedir. Kula’mızda da bu güzel birlik ve beraberlik tablosunu görmek bizleri son derece memnun etmektedir. İnşallah bu dayanışma ruhunu sadece bayramlarda değil, yılın her gününde yaşatmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde nice bayramlara ulaşmayı diliyorum."