YEREL HABERLER - 02 Mart 2014 Pazar 15:23

Işık "el Emeği En Değerli Emektir"

A
A
A
Işık "el Emeği En Değerli Emektir"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri projeyle Türkiye’de geleneksel el sanatları enstitüsü kuracaklarını söyledi.
Bir dizi inceleme ve açılış için Gümüşhane’ye gelen Bakan Işık, Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyünde köprü açılışı yaptıktan sonra ilçe merkezindeki Oltan Sungurlu Kültür Merkezini ziyaret etti. Burada dikiş diken kadınlarla bir süre sohbet eden Işık, daha sonra Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat tarafından kendisine verilen yöresel el sanatları ürünlerini kabul etti. Bakan Işık, burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “El sanatlarının yaşaması, gelecek kuşaklara devredilmesi ve buradan insanlarımızın kazanç sağlaması bizim için önemli. Çünkü el emeği en değerli emektir. El emeğinin buralarda ürüne dönüşmesi Türkiye ve Dünya’da satılması çok önemli. İnşallah Kürtün’ün sahibi olduğu bu değerleri bütün Dünya’ya ve Türkiye’ye tanıtmak için el sanatları enstitüsü ile birlikte çalışacağız. İnşallah bu enstitüyü kuracağız. Böylelikle ülkede üretilen el sanatlarına sahip çıkacağız. İnsanların ekmek yemesini sağlayacağız, bu emeklerin bütün dünya pazarlarına ulaşmasını sağlayacağız.”
Kürtün İlçe Hastanesi’ndeki hemodiyaliz ünitesinin açılışını yapan Işık, diyaliz hastalarına çiçek vererek onlarla bir süre sohbet etti. Bakan Işık, daha sonra Özkürtün beldesinde AK Parti seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir