YEREL HABERLER - 25 Mart 2014 Salı 08:38

Köse’de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Yapıldı

A
A
A
Köse’de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Yapıldı

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Sağlık Çalışanları İle Yürüyoruz” etkinliği düzenlendi.
Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılının “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmesi nedeniyle gerçekleştirilen etkinliğe Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, İlçe Özel İdare Müdürü Serdal Çetinkaya, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Nadim Ülker, Köse İlçe Entegre Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Özçubukçu, Hastane Müdürü Mustafa Yıldız ile sağlık çalışanları katıldı.
Köse İlçe Hastanesi önünden başlayan yürüyüş anayol güzergahından devam ederek ilçe merkezinde sona erdi.
Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, fiziksel aktivitenin her yaşta sağlığa yararlı olduğunu belirterek yetişkinlerin haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapması gerektiğini söyledi.
Pehlivan, alış veriş merkezlerinde asansör ve yürüyen merdivenlerin yerine merdivenlerin tercih edilmesini, otobüslerden erken inilerek varılacak yere yürünülmesini, çocuklarla beraber ebeveynlerin 20 kez zıplamasını, mobil telefon görüşmelerinde konuşmaların yürüyerek yapılmasını, çocukların dans ve sokak oyunları gibi aktivitelere teşvik edilmesini tavsiye ederek, sağlıklı yaşam ve hareket yılı etkinliklerinin yıl boyunca her ayın son Pazar günü gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Psikiyatri hastaları hünerlerini konuşturdu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı el sanatları eserlerinden oluşan sergi, Malatya Park AVM’de yapılan açılış töreni izlenime sunuldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastaların iş ve uğraşı faaliyetleri kapsamında yapmış oldukları dekoratif el sanatları, takı, tesbih, çanta, ahşap ve seramik ürünlerinden oluşan El Sanatları Sergisi açıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, yaptığı açıklamada, “Psikiyatri Servisimizde hastalarımız için terapi odası var. Hastalarımızın terapi odasında yaptığı ürünleri sergilemek için alışveriş merkezinde böyle bir stant açtık. Hastaların tedavi sürecini katkısı rehabilitasyon açısından bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Esin İnce, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Doğan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Soylu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Dr. Yunus Coşar, Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi hocaları ile psikiyatri hastaları ve yakınlarının katıldığı açılış halk oyunları gösterisi ile son buldu. Sergi, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Malatya Park AVM’de açık olacak.