POLİTİKA - 29 Temmuz 2014 Salı 23:46

Bakanlar Çimen Yaylasında

A
A
A
Bakanlar Çimen Yaylasında

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Gürleyik köyü sınırları içerisindeki Çimen yaylası 2 bakan, 2 vali, 4 milletvekili ve 2 belediye başkanını ağırladı.
Helikopterle Erzincan'dan yaylaya gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, vatandaşlarla buluştu.
Katılımcıların uzun kuyruklarla karşılandığı programa Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Erzincan Milletvekili Selahattin Karakelle, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Gümüşhane ve Erzincan illerinin ortak kullandığı 2 bin 300 metre rakımlı yaylada vatandaşlara seslenen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türklerin hiçbir zaman devlet başkanını kendisinin seçmediğini hatırlatarak 10 Ağustos tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi için destek istedi.
Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle birlikte Çankaya’nın sahibinin millet olacağını belirten Bakan Yılmaz, “Siz kimi seçerseniz onu denetlersiniz. Beğendiklerinizle yola devam, beğenmediklerinize teşekkür ediyorsunuz. Bu bir bayrak yarışıdır. Ama Çankaya’yı bugüne kadar millet seçmiyordu” dedi.
“ÇANKAYA SİSTEMİN KİLİT TAŞI”
Çankaya’nın sistemin kilit taşı olması nedeniyle çok önemli olduğunu belirten Bakan Yılmaz, Türkiye’de vesayet makamlarının var olduğunu, milletin yüzde 99’unun ne derse desin geriye kalan azınlığın dediğinin olduğu bir dönemin yaşandığını söyledi.
“ATATÜRK CHP BAŞKANI DEĞİL MİYDİ?”
Türkiye’de 1961 yılına gelinceye kadar bir kuvvetler ayrımı olmadığını, bundan sonra gelen kuvvetler ayrımının ise bu milletin egemenliğinin tecelli ettiği Büyük Millet Meclisinden güvenoyu almış hükümete fren uygulamak olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, “Cumhurbaşkanı siyaset dışı olsun diyorlar. Atatürk CHP’nin başkanıydı, İnönü hem cumhurbaşkanlığı hem de CHP’nin başkanlığını yaptı, Celal Bayar DP’nin kurucusudur. Türkiye’de son dönemde 4-5 kişi uzlaştığı zaman milletin, cumhurun başına bir başkan gelmiştir. Siyaseti dışı kalsın demek, halkın taleplerine duyarsız kalsın demektir. Ama halkın taleplerine duyarsız kaldığınızda da Türkiye’nin ileri gidebilmesi mümkün değil.” diye konuştu.
“TÜRKİYE ŞUANDA SON 200 YILIN EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE”
Türkiye’de şuanda Cumhurbaşkanı ile uyumlu bir iktidarın olduğunu ve ondan dolayı da Türkiye’nin şuanda son 200 yıllık Türk devletinin en güçlü döneminde olduğunun bilim adamları tarafından ifade edildiğini dile getiren Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
“Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark şu: Türkiye eskiden yardım alan bir ülkeydi. Bugün ise dünyada en fazla yardım yapan dördüncü ülke. İsrail’e işgalci diyen, darbeciye darbeci diyen, işgalciye işgalci, Beşer Esed’e katil diyen, Maliyi’ye de yanlış politika uygulayansın diyebilen bir ülke.”
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Binali Yıldırım’ın yaptığı konuşmaların ardından vatandaşlar bakan ve milletvekilleri ile valilere sorunlarını doğrudan aktarma imkanı buldukları sohbet gerçekleştirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin’de şampiyonluk gecesinin adresi Mardian Mall oldu Mardin’de futbol heyecanı ve şampiyonluk coşkusu, Mardian Mall önünde düzenlenen büyük kutlamayla taçlandı. Mardin 1969 Spor’un elde ettiği tarihi başarı sonrası binlerce taraftar AVM önünde bir araya gelerek unutulmaz bir gece yaşadı. Ellerinde bayraklar ve meşalelerle alanı dolduran taraftarlar, marşlar ve tezahüratlar eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Şehir genelinde oluşan araç konvoyları ve yoğun katılım, Mardin halkının takımına duyduğu bağlılığı bir kez daha gözler önüne serdi. Gece boyunca devam eden kutlamalarda vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çekerek tarihi anları ölümsüzleştirdi. Kurulduğu günden bu yana Mardin’in sosyal, kültürel ve sportif değerlerine destek veren Mardian Mall, şampiyonluk sürecinde de takımını hiçbir zaman yalnız bırakmadı. AVM yönetimi, bugün oynanan kritik mücadelede taraftar standında aktif şekilde yer alırken; mağazacıları, personelleri ve yöneticileriyle birlikte yaklaşık 100 kişilik bir ekiple tribündeki yerini aldı. Ayrıca taraftar desteğini büyütmek amacıyla yaklaşık 500 adet maç bileti dağıtılarak yüzlerce futbolseverin takımlarına destek vermesi sağlandı. Mardian Mall tarafından hazırlanan kutlama alanı ailelerin, gençlerin ve taraftar gruplarının yoğun ilgisiyle dolup taşarken, gece boyunca birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. Şampiyonluk sevincinin tüm kente yayıldığı gecede Mardin adeta tek yürek oldu. Mahmut Yıldızhan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Şehrimizin gururu olan Mardin 1969 Spor’un elde ettiği bu büyük başarı hepimizi son derece mutlu etti. Mardin halkının bu coşkuyu bir arada yaşaması bizler için çok kıymetli. Mardian Mall olarak şehrimizin sosyal ve kültürel değerlerine destek vermeye devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de takımımızın yanındayız. Çünkü biz inanıyoruz ki; ‘Şehrin Alışveriş Merkezi, Şehrin Takımının Yanında.’ Bu tarihi başarıda emeği geçen tüm futbolcularımızı, teknik ekibi, yönetimi ve büyük taraftarımızı gönülden kutluyoruz." Gece geç saatlere kadar süren kutlamalar, Mardin 1969 Spor şampiyonluğunun şehirde büyük bir gurur ve birlik atmosferi oluşturduğunu bir kez daha ortaya koydu.
İstanbul İstanbul’da 3 ilçede yollar kapanacak İstanbul’da 10 Mayıs tarihinde düzenlenecek 2 farklı etkinlik için 3 ilçede yollar kapanacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce kapanacak yollar ve alternatif güzergahlar için açıklama yayınladı. İstanbul’da 10 Mayıs sabahı düzenlenecek 2 farklı etkinlik için 3 ilçede bazı yollar trafiğe kapanacak. Saat 09.00’da başlayacak etkinlik için kapanacak yollar ve alternatif güzergahlar açıklandı. Kapanacak yollar: Galata Köprüsü Beyoğlu istikameti, Atatürk Köprüsü Fatih istikameti, Sahil Kenndey Caddesi (Çatladıkapı-Sirkeci ışıklar arası),Reşadiye Caddesi,Ragıp Gümüşpala Caddesi,Abdülezel Paşa Caddesi,Ayvansaray Caddesi,Kadir Has Caddesi,Meclisi Mebusan Caddesi,Kemeraltı Caddesi,Dolmabahçe Caddesi,Beşiktaş Caddesi,Eski Yıldız Caddesi,Barbaros Bulvarı Merkez Komutanlığı ışıklar arası,Çırağan Caddesi,Tershane Caddesi,Refik Saydam Caddesinden Unkapanı istikameti,İnönü Caddesi ile Şehitler Tepesi arası Alternatif Yollar: Vatan Caddesi,Millet Caddesi,Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi,Palanga Caddesi,Asariye Caddesi,Tarlabaşı Bulvarı,Portokal Yokuşu Caddesi,Dereboyu Caddesi,Asker Ocağı Caddesi,İnönü Caddesi,Evliya Çelebi Caddesi Saat 12.00’da başlayacak ikinci etkinlik için ise sadece Beşiktaş ilçesinde kapanacak yollar ve alternatif güzergahlar da açıklandı. Kapanacak Yollar: Muallim Naci Caddesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi kesişiminden itibaren Bebek istikametine çift yönlü,Kuruçeşme Caddesi çift yönlü,Bebek Arnavutköy Caddesi Arnavutköy ışıklara kadar,Cevdetpaşa Caddesi İnşirah Cadde kesişiminden Arnavutköy istikameti Alternatif Yollar: Dereboyu Caddesi ,Portakal Yokuşu,Ahmet Taner Kışlalı Caddesi,Ahmet Adnan Saygun Caddesi,Kuruçeşme Çağrı Sokak,Yeşilpınar Sokak,Arnavutköy Dere Sokak,Bebek Hamam Sokak