YEREL HABERLER - 06 Kasım 2014 Perşembe 09:54

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’dan İlçelerde Koordinasyon Toplantısı

A
A
A
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’dan İlçelerde Koordinasyon Toplantısı

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, beraberinde üst düzey bürokratlarla ilçelerde geniş katılımlı koordinasyon toplantıları yapmaya başladı.
İlk toplantıyı Kürtün ilçesinde gerçekleştiren Vali Yavuz, özellikle halk pazarının olduğu güne denk getirdiği toplantı öncesinde halk pazarını gezerek vatandaşları dinledi. Gün boyu ilçede inceleme ve ziyaretlerde bulunan Vali Yavuz, yeni yapılan kapalı spor salonu başta olmak üzere kamu yatırımlarını denetledi.
İlçe hastanesine giderek hastaları ziyaret eden, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe ve Belde Belediye başkanlıklarını ziyaret eden Vali Yavuz ve beraberindeki heyet öğle yemeğini de İlçe Jandarma Komutanlığında askerlerle birlikte yedi.
Daha sonra köy ve mahalle muhtarlarıyla yatırımcı kuruluşların müdürlerini ve üst düzey protokolü bir araya getiren bir koordinasyon toplantısı düzenleyen Vali Yücel Yavuz, burada köy ve mahalle muhtarlarının taleplerini dinleyerek ilgili kurumların müdürlerine talimat verdi.
“GÖREVİMİZ VATANDAŞA KAMU HİZMETİNİ EN İYİ ŞEKİLDE SUNMAK”
Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Yavuz, salonda bulunan herkesin bir görev ifa ettiğini belirterek, görevlerinin imkanları en iyi şekilde değerlendirerek vatandaşlara kamu hizmetini en iyi şekilde sunmak olduğunu söyledi.
Atanmış ve seçilmiş görevliler olarak bu bilincin içerisinde olduklarını kaydeden Vali Yavuz, zaman zaman bir araya gelinerek bu tür koordinasyon toplantılarının yapılması, varsa problemlerin birlikte halledilmesi ve bu noktada bir değerlendirme yapılması gerektiğini belirtti.
“COĞRAFİ ZORLUK VE ŞARTLARIN SIKINTILI OLMASI DIŞINDA BİR PROBLEMİMİZ YOK”
Gümüşhane’nin, kamu kaynaklarının kullanımı açısından coğrafi zorluk ve şartların biraz sıkıntılı olmasından başka herhangi bir problemi olmadığını dile getiren Vali Yavuz, “Son yıllarda tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de kamu yatırımları ve kaynak aktarımı noktasında çok güzel işler yapıldı. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnsan ihtiyacı sınırsızdır. Bunun sonu yoktur. Fakat temelde yaşam standardını ve konforunu artırma anlamında gayet güzel, sistemli halde yapılmış, yapılıyor ve yapılacak.” dedi.
“HEPİMİZİN HEDEFİ VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEK VE ONLARIN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEKTİR”
Koordinasyon ve problemlerin çözümü için bir araya geldiklerini vurgulayan Yavuz, bu toplantıların bir başlangıç olduğunu ve devamının da geleceğini belirterek, hizmetin en iyisi için gayret ettiklerini ifade etti. Kürtün’de coğrafi olarak muazzam bir zorluk yaşandığını kaydeden Vali Yavuz, “Gümüşhane’de çok güzel işler ortaya konuldu ve konuluyor. Köy ve mahalle muhtarları kamu yatırımlarına sahip çıkmalıdır. Hepimizin hedefi vatandaşlarımıza hizmet etmek ve onların yaşam kalitesini yükseltmektir.” ifadelerini kullandı.
Köy ve mahalle muhtarlarının bölgeleriyle ve ilçe geneliyle ilgili sorunlarını hem yazılı hem de sözlü aktardığı program yaklaşık 2 saat sürdü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Çiftçileri hedef alan suç örgütü çökertildi: 11 şüpheli tutuklandı Bursa’da çiftçileri kumar masasında borç batağına sürükledikleri, yüksek faizle para verip zorla senet imzalattıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 11’i tutuklandı. 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmada, örgüt üyelerinin kıraathane görünümlü mekanlarda özellikle çiftçileri hedef aldığı belirlendi. Şüphelilerin, kadınları kullanarak vatandaşları kumar masalarına çektiği, yüksek miktarda para kaybettirdikleri ve ardından faizle borç vererek mağdurları senet imzalamaya zorladıkları tespit edildi. Polis ekiplerinin çalışmasında, borçlarını ödeyemeyen mağdurların kapalı ofislerde alıkonulduğu, darbedildiği ve ölümle tehdit edildiği öne sürüldü. Bazı mağdurların evlerini, arsalarını ve çeşitli mal varlıklarını kaybettiği öğrenildi. Özel harekat destekli eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 8 fişek, 2 pompalı tüfek, mağdurlara zorla imzalatıldığı değerlendirilen çok sayıda senet ile ajandalar ele geçirildi. Soruşturma kapsamında gözaltı sayısının 14’e yükseldiği, şüphelilerden birinin ise askerlik yaptığı Amasya’da yakalanarak Bursa’ya getirildiği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 11’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Beşiktaş’taki kavgayla ilgili açıklama İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Beşiktaş’ta çıkan kavgada husumetlisini palayla kovalayan ve polisin müdahalesiyle ayak bileğinden vurularak etkisiz hale getirilen şüphelinin taburcu edilmesinin ardından gerekli tahkikat işlemlerinin başlatılacağını açıkladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Beşiktaş Meydanı Vapur İskelesi önünde meydana gelen ’Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması’, ’6136 Sayılı Kanuna Muhalefet’ ve ’Kasten Yaralama’ olayına ilişkin yürütülen çalışmalarda; daha önceden aralarında husumet bulunduğu belirlenen F.D. (23) ile G.U. (32) isimli şahısların söz konusu iskele önünde karşılaşmaları üzerine aralarında tartışma çıktığı, tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüştüğü tespit edilmiştir. Kavga sırasında F.D. isimli şüphelinin, pala olarak tabir edilen kesici aletle diğer şahsı kovalamaya başladığı belirlenmiştir. Olay sırasında bölgede görev yapan polis ekiplerince taraflara müdahale edilmiş, şüphelinin görevli polis memurlarına da saldırmaya çalışması üzerine şahsın etkisiz hale getirilmesi amacıyla kontrollü şekilde ateş açılmıştır. Şüpheli, sol ayak bileğinden vurularak etkisiz hale getirilmiş ve yakalanmıştır. Müdahale esnasında seken çekirdekler nedeniyle olay yerinden geçmekte olan üç vatandaş hafif şekilde yaralanmış, yaralı şahıslar hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan ve tedavi amaçlı hastaneye kaldırılan şüpheli şahıs hakkında, taburcu edilmesinin ardından gerekli tahkikat işlemleri başlatılacaktır" denildi.