YEREL HABERLER - 17 Kasım 2014 Pazartesi 16:44

Gümüşhane’nin Maratoncu İl Genel Meclisi Üyesi Kupasıyla Toplantıya Katıldı

A
A
A
Gümüşhane’nin Maratoncu İl Genel Meclisi Üyesi Kupasıyla Toplantıya Katıldı

İstanbul 36. Avrasya Maratonunda kendi yaş grubunda birinci olan Gümüşhane İl Genel Meclisi üyesi 60 yaşındaki maratoncu İsmail Tozlu, toplantıya kupasıyla geldi.
Dün yapılan ve toplam 42 bin 195 metrelik parkuru 3 saat 5 dakikada tamamlayarak 60-64 yaş kategorisinde birinci olan Tozlu, İl Genel Meclisi adına yarıştığı müsabakadan elde ettiği kupayla İl Genel Meclisi’nin devam eden Kasım ayı toplantılarına katıldı.
Meclis salonuna eşofmanları ve kupalarıyla gelen Tozlu’yu Meclis üyesi arkadaşları alkışlarla birlikte ayakta karşılarken, üç aylık zorlu hazırlık döneminin ardından kupayı İl Genel Meclisine kazandıran Tozlu’nun oldukça gururlu olduğu gözlendi.
Toplantının sonunda kupayla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren İl Genel Meclis üyelerine yaşadığı süreci anlatan Tozlu, 60 yaş rekorunun kendisinde olmasına rağmen 3 saatin altına düşerek yeni bir rekor kıracağına dair söz verdiğini hatırlatarak, yaşadığı ufak sakatlıktan dolayı rekor kıramadığını söyledi.
Azimle müsabakaya hazırlandığını belirten Tozlu, “Herşey azmin elinde. Müsabakanın 6-7.kilometrelerinde ufak bir sakatlık yaşadım. O arada 2-3 dakika beklemek zorunda kaldım. Arkadaşlarımı da orada görünce daha bir şevkle koştum ve birinciliği elde ettim. Hepinize verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise İl Genel Meclisi’nin ilkleri yaşamaya devam ettiğini belirterek, “İnşallah bu ilklerin devamı da gelir. Bu azmin zaferidir. İsmail bey hep ‘birinci olacağım’ diyerek kendisine bir hedef koymuş ve o hedefi doğrultusunda çalışmıştı. Ben İl Genel Meclisi adına kendisine teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan ve 118 ülkeden 25 bine yakın atletin katıldığı İstanbul Avrasya Maratonunda bireysel değil de Gümüşhane İl Genel Meclisi adına katılan Tozlu, yarışmalara 2 bin 900 metre rakımlara kadar ulaşan kendi köyü olan Yaylalı köyü kırsalında hazırlanmıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Ukrayna Kültür Parkı yenileme çalışmalarının ardından ziyarete açıldı Antalya’da Ukrayna Kültür Parkı, kapsamlı yenileme çalışmalarının ardından düzenlenen törenle yeniden ziyarete açıldı. Törende konuşan Ukrayna’nın Antalya Başkonsolosu Boğdan Konopliastyi, parkın yalnızca bir dinlenme alanı olmadığını belirterek, Ukrayna kültürünün, tarihinin ve ulusal kimliğinin Türkiye’deki önemli sembollerinden biri hâline geldiğini vurguladı. Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Oya Kansu da, Antalya’da yaşayan Ukrayna toplumu ile kurulan dostane ilişkilerin önemine dikkat çekerek, kültürel iş birliğinin güçlenerek devam edeceğini ifade etti. Konuşmaların ardından davetlilere kısa bir sanat programı sunuldu. Ukrayna halk şarkıları, geleneksel Ukrayna enstrümanları eşliğinde gerçekleştirilen performanslar ve keman konseri törene renk kattı. Taras Şevçenko anıtının bulunduğu park yenilendi Ukrayna Kültür Parkı, 2019 yılında "Ukrayna Ailesi" Derneği’nin girişimi ve Muratpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirildi. Parkta, Temmuz 2020’de Ukraynalı şair, ressam ve düşünür Taras Şevçenko’ya adanan anıt yerini aldı. Anıt heykeltıraş Salih Akbulut tarafından yapıldı. 2025-2026 yıllarında ise Ukrayna’nın Antalya Başkonsolosluğunun girişimi ve Ukraynalı iş insanlarının desteğiyle parkta modernizasyon çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, ziyaretçileri Ukrayna kültürünün atmosferine daha derinlemesine dahil edecek çağdaş bir kültür alanı oluşturulması amaçlandı. Parktaki çalışmalar, Muratpaşa Belediyesi, Ukraynalı iş insanları, Ukrayna Mykhailo Drahomanov Devlet Üniversitesi Teknoloji ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, Ukrayna Ailesi Derneği ve Antalya’da yaşayan Ukraynalıların katılımıyla tamamlandı. Tören kapsamında Ukrayna’nın Antalya Başkonsolosu Boğdan Konopliastyi, parkın yenilenmesine katkı sunan sponsorlar, sanatçılar ve ustalara teşekkür belgeleri takdim etti.
Muğla Latin lezzetleri Marmaris sokaklarına taştı Latin Amerika’nın ritmi, dansı ve renkleri Marmaris’te hayat bulurken, Marmaris Latin Fest kapsamında Latin mutfağının birbirinden özel tatları da ziyaretçilerle buluşuyor. Türkiye ile Latin dünyası arasında güçlü bir kültürel köprü kurmayı hedefleyen festival, 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda renkli görüntüler eşliğinde devam ediyor. Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Meksika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Uruguay ve Venezuela’dan gelen ekipler, dans gösterilerinin yanı sıra gastronomi kültürlerini de Marmarislilerle paylaşıyor. Festival alanında kurulan ülke stantlarında Latin mutfağından seçkin lezzetler sunulurken, kahve tadım alanları da ziyaretçilere farklı aromaları deneyimleme fırsatı sağlıyor. Dominik Cumhuriyeti standında kahve tadımı, geleneksel casabe ekmeği yapımı ve sıcak çikolata ikramı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Meksika standında Şef Nicolas Boujema, Meksika sokak lezzetlerini uygulamalı olarak tanıtırken, El Salvador standında geleneksel "Pupusa" yapımı ve tadımı gerçekleştiriliyor. Panama standında ise sancocho, tavuklu pilav, empanada, tamales ile Hindistan cevizli ve muzlu tatlılar ziyaretçilere sunuluyor. Festival süresince Paraguay, El Salvador, Dominik Cumhuriyeti, Kosta Rika, Arjantin, Panama, Şili ve Venezuela stantlarında yöresel ürünler, ülkelere özgü kıyafetler, hediyelik eşyalar ve oyuncaklar da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Müzik, dans ve gastronomiyi bir araya getiren Marmaris Latin Fest, pazar gününe kadar kenti adeta Latin Amerika sokaklarına dönüştürmeye devam ediyor.