SPOR - 26 Eylül 2024 Perşembe 09:52

Bilek güreşini bırakmak üzereyken antrenörünün desteğiyle dünya sahnesine çıktı

A
A
A
Bilek güreşini bırakmak üzereyken antrenörünün desteğiyle dünya sahnesine çıktı

Gümüşhaneli bilek güreşi sporcusu Muhammet Yasir Dalma, bırakmak üzere olduğu spor dalında antrenörünün desteğiyle birlikte defalarca Avrupa ve dünya şampiyonu, son olarak da Moldova’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda dünya 3.’sü oldu.


Gümüşhaneli 17 yaşındaki milli bilek güreşçi Muhammet Yasir Dalma, genç yaşına rağmen bilek güreşi şampiyonalarında adından söz ettirmeye devam ediyor. Ortaokul yıllarında milli takım antrenörü Davut Altuntaş tarafından keşfedilen ve bu süreçte birçok kez sporu bırakmak istemesine rağmen Altuntaş tarafından tekrar bilek güreşine yönlendirilen genç sporcu, 5 yıllık süreçte 3 Türkiye şampiyonluğu, 3 Avrupa şampiyonluğu ve 2 de dünya şampiyonluğu elde ederek madalya kazandı. Son olarak Moldova’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 18 yaş altı 70 kilogram erkekler sağ kol kategorisinde dünya 3.’sü olan Muhammed Yasir Dalma’nın hedefi, önümüzdeki yıllarda yapılacak turnuvalarda şampiyon olup Türk bayrağını dalgalandırmak.



Muhammet Yasir Dalma: “Gezip eğlenmek daha cazip geliyordu ama Davut hocamız bana inandı”


Küçük yaşlarda okulunda yapılan seçmeler sonucunda bilek güreşi sporuna başladığını belirten Muhammet Yasir Dalma, “Bilek güreşi sporuna ortaokuldayken antrenörümüz Davut Altuntaş sayesinde başladım. Okulumuza gelerek seçme yaptılar, antrenörümüz de bendeki yeteneği keşfetti ve bu spora başladım. Ben de Davut hocadan eğitim alacağım için heyecanla başlamıştım. Onun sayesinde hala bu spora devam ediyorum. İlk başlarda antrenmanlar biraz zor geliyordu, çocuk olduğumuz için gezip eğlenmek daha cazip geliyordu. O süreçte Davut hocamız beni bilek güreşi sporuna tekrar döndürmek için çok uğraştı. Çok fazla emeği var üzerimde. 5 yıllık bu süreç içerisinde 3 tane Türkiye şampiyonluğu, 2 tane dünya şampiyonluğu, 3 tane de Avrupa şampiyonluğu aldım. Son olarak 2024’te Moldova’da düzenlenen dünya şampiyonasında da 3. oldum. Bu süreç içerisinde bayrağımızı hep kürsüde dalgalandırdık. Ben de son şampiyonada İstiklal Marşı’mızı okutmak isterdim ama bir dahaki sefere yine dünya şampiyonu olup İstiklal Marşı’mızı ve Türk bayrağını orada dalgalandırmak istiyorum” dedi.



Davut Altuntaş: “Başaracağına inandık ve destek çıktık”


Uzun yıllar boyunca başarılı milli sporcular yetiştirerek bilek güreşinde Gümüşhane’nin adından söz ettiren milli takım antrenörü Davut Altuntaş, “Yasir ile biz 5 sene önce bilek güreşine başlanmıştık. İlk olarak Ordu ilinde Gençler Türkiye Şampiyonası yapılmıştı. O dönem bilek güreşine yeni başladığı için başarılı olamamıştı. Ama biz kendisinin bu konuda yetenekli ve azimli olduğunu gördük. İlk başlarda kendisi bırakmak istemişti ama biz başaracağına inandığımızdan dolayı kendisine destek çıktık. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük ve antrenmanların sonucunda Yasir hem Avrupa şampiyonu oldu, dünya şampiyonu oldu ve bu sene Moldova’da düzenlenen dünya şampiyonasında 3. oldu. Gümüşhane olarak 2011 yılından beri hem ulusal hem de uluslararası arenada söz sahibiyiz. Şu anda Gümüşhane’de bu dalda 46 tane milli sporcumuz var. Son yıllarda da dünya ve Avrupa’da katıldığımız şampiyonalarda da Gümüşhane olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Son katıldığımız dünya şampiyonasında da 3 tane dünya şampiyonluğu 3 tane de dünya üçüncülüğü aldık. Toplamda 6 madalyayla döndük” diye konuştu.



Bilek güreşini bırakmak üzereyken antrenörünün desteğiyle dünya sahnesine çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Çiftçi, Sınır Güvenliği Toplantısı’na başkanlık etti İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen Sınır Güvenliği Toplantısı’na başkanlık etti. İçişleri Bakanlığı’nda Bakan Mustafa Çiftçi başkanlığında Sınır Güvenliği Toplantısı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından toplantıya ilişkin yapılan paylaşımda, "Toplantıda bölgemizde yaşanan ve küresel ölçekte etkileri hissedilen gelişmeler kapsamlı bir şekilde ele alındı. Bu çerçevede hudut güvenliğimizin en üst seviyede muhafazası, düzensiz göç hareketliliğine karşı alınacak ilave tedbirler, kriz durumlarında uygulanacak senaryolar ve acil eylem planları ile ilgili kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve sahadaki kapasitenin artırılması başlıkları detaylı olarak değerlendirildi. Bakan Çiftçi, Türkiye’nin sınır güvenliği, kamu düzeni ve göç yönetimi konularında tavizsiz bir duruş sergilediğini vurgulayarak, gelişmelerin anbean takip edildiğini ve tüm birimlerin teyakkuz halinde görevini sürdürdüğünü ifade etti" denildi. Paylaşımda, "İçişleri Bakanlığı olarak kamu düzeninin korunması ve sınır güvenliği konusunda tüm birimlerimizle yüksek kapasite ve koordinasyon içinde kararlı bir biçimde çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi. Toplantıya Van Valisi Ozan Balcı, Iğdır Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Hakkâri Valisi İbrahim Taşyapan ve Ağrı Valisi Önder Bozkurt video konferans sistemi ile katıldı. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı temsilcileri de toplantıda hazır bulundu.
İstanbul Cedi Osman: "Taraftarımızın önünde yarın kazanmak istiyoruz" A Milli Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Cedi Osman, Sırbistan ile oynayacakları mücadelenin ilk maça göre daha zor olacağına değinerek, "Kazandığımız takdirde büyük bir avantaj yakalayacağız. Taraftarımızın önünde yarın kazanmak istiyoruz" dedi. FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 1. Tur C Grubu 4. maçında A Milli Erkek Basketbol Takımı yarın saat 21.00’de Sırbistan ile mücadele edecek. Ay-yıldızlılar, son antrenmanını Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi’nde yaparken, takım kaptanı Cedi Osman, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sırbistan maçını kazanmaları halinde büyük bir avantaj yakalayacaklarına değinen Cedi Osman, "Güzel bir galibiyet oldu. İyi oynamıştık. Yarınki maç daha önemli hale geldi. İlk maça göre daha zor olacak. Kazandığımız takdirde büyük bir avantaj yakalayacağız. Sırbistan’da ilk maçta oynamayan 1-2 oyuncu, yarınki karşılaşmada görev alabilecek. Taraftarımızın önünde yarın kazanmak istiyoruz" dedi. "Sırbistan’ı yenersek büyük bir avantaj yakalayacağız" İlk maçı kazandıkları için avantajlı olduklarını söyleyen Cedi Osman, "İlk galibiyeti daha anlamlı hale getirmemiz için yarın da kazanmalıyız. Galibiyetler bir sonraki gruba taşınıyor. Bu yüzden Sırbistan’ı yenersek büyük bir avantaj yakalayacağız. Galibiyetler bir sonraki gruba taşındığı için 2 galibiyet alabilirsek Sırbistan karşısında çok büyük avantaja sahip olacağız. Tanıdığımız bir takım, tanıdığımız bir koça karşı oynuyoruz. Her ne kadar bildiğimiz Sırbistan olmasa da tecrübeli oyuncuları var, genç oyuncuları var. İyi takımları var. Bu sabah ve akşam olmak üzere toplantılarımızı yaptık. Yarınki maça hazır olacağız" ifadelerini kullandı.