ÇEVRE - 15 Mart 2024 Cuma 09:29

Gümüşhane’de mart kapıdan baktırdı

A
A
A
Gümüşhane’de mart kapıdan baktırdı

Gümüşhane’de gece yarısı etkili olan kar yağışının ardından kent merkezi beyaz örtüyle kaplanırken, Şiran ilçesinde okullar tatil edildi.


Dün akşam saatlerinde kent merkezinde etkili olan yağmur yağışı sabaha karşı yeri yerini kar yağışına bürüdü ve kent merkezi yeniden beyaz örtüyle kaplandı.


Son günlerde bahar havasının etkili olduğu Gümüşhane’de gece gerçekleşen kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olurken buralarda kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.


Gece boyunca yağışın en çok etkilediği Şiran ilçesinde ise ilçe merkezi ve taşımalı sistemle eğitim verilen okullar bir günlüğüne tatil edilirken, ilçede yağış nedeniyle ulaşıma kapanan 21 köyde İlçe Özel İdaresine bağlı ekipler çalışma başlattı.


Gümüşhane kent merkezine son 24 saatte metrekareye 18 kilogram yağış düşerken gece en düşük sıcaklık 0,4 derece olarak ölçüldü.


Yağışın ardından sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda “Mart kapıdan baktırdı, kazma kürek yaktırdı” ifadeleri kullanılırken aralıklı kar ve yağmur yağışlarının birkaç gün daha etkisini sürdürmesi bekleniyor.



Gümüşhane’de mart kapıdan baktırdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Erdem Koleji öğrencisinden uluslararası arenada üst düzey başarı Erdem Koleji 5/B sınıfı öğrencisi Eren Yelden, dünya genelinde 2,5 milyon öğrencinin katılım sağladığı Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliğinde üst düzey bir başarıya imza attı. Eren Yelden, kendi sınıf seviyesi içerisinde ilk yüzde 10’luk dilime girerek finale kalma başarısı gösterdi. Elde edilen bu sonuç, öğrencinin analitik düşünme, problem çözme, algoritmik yaklaşım ve zaman yönetimi becerilerindeki yetkinliğini üst düzeyde ortaya koydu. Bilgi işlemsel düşünme temelli, çok adımlı ve dikkat gerektiren sorularla gerçekleştirilen etkinlikte Eren Yelden, sergilediği performansla küresel ölçekte akranları arasından öne çıktı. Bu başarı, Türkiye genelinde 250 binin üzerinde öğrencinin, dünya çapında ise yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin katılım sağladığı Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliği kapsamında elde edildi. Etkinlik, 85’ten fazla ülkede eş zamanlı olarak uygulanmakta olup, tüm ülkelerde sorular birebir aynı içerikte sunulmakta; yalnızca öğrencilerin eğitim diline göre çeviri yapılmaktadır. İçerik, zorluk seviyesi ve değerlendirme kriterleri tüm katılımcılar için ortak olarak belirleniyor. Eren Yelden’in bu başarısında, Erdem Koleji’nin bilişim ve teknoloji alanındaki planlı eğitim yaklaşımının yanı sıra EYBA (Erdemli Yetenek ve Bilgelik Akademisi) kapsamında yürütülen çalışmaların da etkili olduğu belirtildi. Öğrencinin sürece hazırlığında, Erdem Koleji EYBA Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Koray Vahit Şenpekmezci rehberliğinde gerçekleştirilen çalışmaların önemli katkı sağladığı ifade edildi. Elde edilen bu derece, Erdem Koleji’nde öğrencilerin erken yaşlardan itibaren düşünme biçimlerini yapılandırmaya, çok adımlı problemler karşısında strateji geliştirmeye ve zamanı etkili kullanmaya teşvik edildiği eğitim yaklaşımının doğal bir sonucu olarak değerlendirildi. Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, EYBA kapsamında yürütülen çalışmaların öğrencilerin potansiyelini erken aşamada görünür kıldığını belirtirken, uluslararası ölçekte aynı sorularla değerlendirilen bu tür etkinliklerin, okulda uygulanan eğitim modelinin niteliğini somut verilerle ortaya koyduğunu ifade etti.