Son Dakika
|
Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Özkan Yalım: "Özel’in kullandığı Mercedes marka aracın VIP dönüşüm işlemleri belediye tarafından ödendi"
Pentagon, UFO dosyalarını yayınlamaya başladı
Diyarbakır’da inşaat halindeki otelde yangın
Muhittin Böcek'i oğlu Gökhan Böcek etkin pişmanlıktan yararlandı!
Sağlık Bakanlığı: "(Hantavirüs) Ülkemizde henüz pozitif vaka tespit edilmemiştir"
Baba ve oğlunu öldüren kanser hastası yaşlı adam tahliye edildi
Ankara’da yaşlı adamı ağır yaralayıp parasını gasp eden saldırgan tutuklandı
Bakan Gürlek'ten flaş açıklamalar: ''İBB Davasında ifadesini geri çeken kimse yok''
Önünü kestiği yaşlı adamın parasını çalıp öldüresiye darp etti
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Taiwan’s Epic Spiritual Journey with the Sea Goddess Mazu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Galatasaray’a tebrik mesajı
Jandarma Genel Komutanlığı SAHA EXPO’da sergilediği teknolojik ürünleriyle dikkat çekti
Dünyada ilk hibrit motorlu ALKA-KAPLAN HİBRİT aracı, dronları havada yakarak imha ediyor
İGA: "DHMİ’ye borcumuz bulunmamaktadır"
Macaristan’ın yeni Başbakanı Peter Magyar, yemin ederek göreve başladı
Yüksekova’da patlama: 1 çoban yaralı, 3 koyun telef oldu
Putin: "Zafer her zaman bizimdi ve her zaman bizim olacak"
GÜNDEM
Başkan Büyükkılıç: "Birlik ve beraberlik içerisinde, yeniden ayağa kalkacağız"
10 Mayıs 2026 Pazar - 00:16:50
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayserispor’un Süper Lig’e veda etmesinin yüreklerini burktuğunu söyleyerek, "Birlik ve beraberlik içerisinde, yeniden ayağa kalkacağız" dedi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde: "Kayserispor’umuzun ligden düşmesi hepimizin yüreğini burktu. Ancak şunu unutmayalım; bu şehir pes etmez, bu arma asla yalnız kalmaz. Dün olduğu gibi bugün de yarın da Kayserispor’umuz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu zorlu süreçte, yağmurda çamurda, iyi günde kötü günde takımını bir an olsun yalnız bırakmayan büyük Kayserispor taraftarına gönülden teşekkür ediyorum. Sizlerin inancı, bu şehrin en büyük gücü. İnanıyorum ki; birlik ve beraberlik içerisinde, yeniden ayağa kalkacak, daha güçlü yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz."
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 22:30
Düzce Belediyesi’nden Anneler Günü’ne özel duygusal video
Düzce Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Anneler Günü’ne özel hazırladığı video çalışmasıyla hem duygusal hem de eğlenceli anlara imza attı. Sokakta vatandaşlarla bir araya gelen ekipler, gençlere anneleriyle ilgili samimi sorular yöneltti. Ortaya çıkan cevaplar ise izleyenleri hem güldürdü hem de duygulandırdı. Düzce Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü anneler gününe özel video hazırladı. Anneler Günü kapsamında gençlere; "Annenize en son ne mesaj attınız?", "Telefonunuzda anneniz nasıl kayıtlı?", "Annenizin en çok kızdığı şey ne?", "Şimdi annenizi arayıp onu sevdiğinizi söyler misiniz?" gibi sorular yöneltti. Aynı zamanda annelere de çocuklarının kendilerine gönderdiği son mesajlar ve günlük hayatta yaşadıkları eğlenceli hatıralar soruldu. Kimileri annesini "Hanım Ağa", "Canım Annem", "Anniş" diye kaydettiğini söylerken, kimi ise annesinin en çok dağınıklığa kızdığını anlattı. Mikrofon uzatılan bazı gençlerin annelerini arayarak sevgilerini dile getirmesi duygusal anlara sahne oldu. Annelerin verdiği içten cevaplar da videoya ayrı bir anlam kattı. Düzce Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında yayınlanan video, kısa sürede büyük kitlelere ulaştı. Samimi diyalogların yer aldığı video, Anneler Günü’nün manevi atmosferini yansıtırken aile bağlarının önemine de dikkat çekti.
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 20:26
Üniversiteden 6,5 yıl sonra mezun olunca kredi çekip lokma döktürdü
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ndeki 4 yıllık eğitimini 6,5 yılda tamamlayan Ahmet Dündoğan, mezuniyet sevincini lokma döktürerek kutladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 4 yıllık bölümü 6,5 yılda bitiren Ahmet Dündoğan, mezuniyet sevincini Dalaman sokaklarında lokma döktürerek paylaştı. Dündoğan’ın "başarı" tanımı ise dinleyenleri gülümsetti. Okulu uzatmasını bir strateji gibi anlatan Dündoğan, "Bir abim bana ’Üniversiteyi 4 yılda okursan 4 yılda bitirirsin, 5 yılda okursan 1 senede bitirmiş olursun’ demişti. Ben de onun sözünü örnek aldım ve 4 yıllık okulu normal süresinin üzerine eklediği süreyi kastederek aslında 2 buçuk senede bitirmiş oldum" dedi. Eğitim süreci uzadıkça ailesinin desteğinin yerini ümitsizliğe bıraktığını belirten Dündoğan, "Ailem ilk 5 sene çok destek oldu, sonra ümitleri kesildi ama bitirmek icap etti, ben de bitirdim" dedi. Başka işlerle de uğraştığı için okulun uzadığını belirten genç mezun, verdiği sözü tutmanın gururunu yaşadığını ifade etti. 4. sınıftayken "Uğur Abi" dediği lokmacı esnafıyla sözleşen Dündoğan, bir sonraki hedefini de şimdiden belirlediği söyleyerek, "Geç oldu ama güç olmadı. Bu lokmayı döktürmek için kredi çektim. Şimdi kredi borcum bitince, bir lokma da bankanın önünde döktürmeyi düşünüyorum" dedi.
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 20:11
Dünyada ilk hibrit motorlu ALKA-KAPLAN HİBRİT aracı, dronları havada yakarak imha ediyor
Dünyada ilk hibrit motorlu insansız aracı ALKA-KAPLAN HİBRİT, SAHA 2026’da sergilendi. FNSS Yurtiçi İş Geliştirme ve Programlar Direktörü Kerem Kaplan, "Sürücüsüz, tamamen otonom hareket edebiliyor ve verilen rotayı takip edebiliyor. Bunun dışında istendiğinde insanlı olarak da kullanılabiliyor. Dronları çok kısa sürede etkisiz hale getirebiliyor. Lazer enerjisiyle dronu deyim yerindeyse yakıyor ve imha ederek yere düşürüyor" dedi.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
08 Mayıs 2026 Cuma- 15:28
Antikacılar yine Talas’ta buluşuyor
2
07 Mayıs 2026 Perşembe- 10:37
Memleketi Diyarbakır’dan Fenerbahçe başkan adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım’a destek
3
08 Mayıs 2026 Cuma- 09:09
Hafızlık eğitimine Erzurum’dan örnek model
4
08 Mayıs 2026 Cuma- 18:56
Başkan Uzun: "Atıl yapıları tek tek şehre kazandırıyoruz"
5
07 Mayıs 2026 Perşembe- 15:19
Türkiye’de bir ilk olan spor park alanı Çekmeköy’de açıldı
01 Mayıs 2026 Cuma - 15:31
Madenci kıyafetli bebek Zonguldak’taki 1 Mayıs yürüyüşünün simgesi oldu
Zonguldak’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında bir araya gelen maden işçileri ve sivil toplum kuruluşları, yağmura rağmen Madenci Anıtı’na yürüdü. Yürüyüşe madenci babasının giydirdiği madenci kıyafetiyle Asilhan bebek damga vurdu, kutlamalara katılan madenciler de zorlu şartlarını anlattı. Zonguldak’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen yürüyüşte; sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler Madenci Anıtı’na kadar yürüdü. İstasyon Caddesi’nde bir araya gelen gruplar, yağışlı havaya rağmen yürüyüşlerini sürdürdü. Emniyet birimlerinin çevrede güvenlik önlemi aldığı etkinlikte, maden işçileri de kortejdeki yerini aldı. "Belki onun da bahtında TTK’da çalışmak olur" Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde görev yapan Yakupcan Aydın, kutlamalara TTK arması bulunan madenci kıyafeti giydirdiği bebeği Asilhan Aydın ile katılarak dikkat çekti. İşçilerin bayramını tebrik eden Aydın duygularını şu sözlerle ifade etti: "Öncelikle tüm işçilerin bayramını kutluyorum tebrik ediyorum. Çok farklı bir şey. Ben maden işçisiyim TTK Kozlu Müessese Müdürlüğünde çalışıyorum. Zonguldaklıyız, belki onun da bahtında TTK’da çalışmak olur. Hayırlısı olsun. Vatana, millete hayırlı bir evlat olsun." İşçiler çalışma şartlarını anlattı Maden işçilerinden Sefa Yamaç, yer altındaki zorlu mesaisinden bahsederek, "Zor şartlar altında çalışıyoruz. Yer üstü soğuk yer altı sıcaktır. Tozun, toprağın içinde çalışıyoruz" dedi. Meslekte 26 yılı geride bırakan Tezcan Öztürk ise yer altındaki dayanışmaya vurgu yaparak şunları söyledi: "Yer üstü ayrı bir dünya yer altı bir dünya. Zor şartlarda çalışıyoruz. Bizim kazancımız yer altı. Yer üstü kazancımız yok. Herkes aşağıda birbirinden sorumlu. Canla başla beraber çalışıyoruz. 1 Mayıs herkesin bayramını kutluyorum. Herkesin hakkını alıp özgürce kutlayabileceği gün diliyorum." Kutlama programı, Madenci Anıtı alanında yapılan konuşmalarla devam etti.
01 Mayıs 2026 Cuma - 15:26
Çaycuma’da 1 Mayıs Coşkusu
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şubesi, Belediye-İş Sendikası ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen programa çok sayıda kişi katıldı. Kutlamalara Selüloz-İş ve Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler, Eğitim Sen ve SES üyelerinin yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP İlçe Başkanı Fahri Diler, CHP Kadın Kolları Başkanı Çiler Girgin Başoğlu, CHP Zonguldak 23. ve 24. Dönem Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Türkiye İşçi Emeklileri Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Köy Koop Başkanı Bayram Cura, Selüloz-İş Çaycuma Şube Başkanı Cüneyt Gümüşok, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, ADD Çaycuma Şube Başkanı Nilgün Çelik ile belediye ve il genel meclisi üyeleri katıldı. Saygı duruşuyla başlayan programda konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, 1 Mayıs’ın yalnızca bir bayram değil, aynı zamanda emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin simgesi olduğunu belirtti. Akyol, konuşmasında işçi hakları, ifade özgürlüğü, adalet ve sosyal eşitlik konularına dikkat çekerek, insanca yaşam, güvenceli iş, örgütlenme özgürlüğü ve demokratik bir gelecek taleplerini dile getirdi. Etkinlikte söz alan Selüloz-İş Çaycuma Şube Başkanı Cüneyt Gümüşok ise 1 Mayıs’ın emeğin, alın terinin ve dayanışmanın günü olduğunu vurgulayarak, işçilerin hak mücadelesinin önemine dikkat çekti. Konuşmaların ardından katılımcılar marşlar ve sloganlar eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs’ı kutladı. Program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi.
01 Mayıs 2026 Cuma - 15:26
Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde 1 Mayıs sessizliği
Taksim Meydanı ve çevresinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle güvenlik önlemleri alındı. Bariyerlerle kapatılan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ndeki sakinlik kameralara yansıdı. Sabah erken saatlerden itibaren Taksim çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, adeta kuş uçurtmadı. Taksim Meydanı’na ve İstiklal Caddesi’ne çıkan yollar da polis bariyerleri ile kapatıldı. Sendikaların sınırlı katılımla gerçekleştirdiği anma törenlerinin ardından meydan yeniden sessizliğe büründü. Her gün on binlerce insanı ağırlayan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle birçok iş yerinin kapalı olduğu görüldü. Yaya ve araç trafiğine kapalı olan bölgede sadece görevli polis memurları ile gazetecilerin bulunduğu da görülürken, yaşanan sakinlik kameralara yansıdı.
01 Mayıs 2026 Cuma - 15:22
Vali Çelik: "İlimiz genelinde yapı stokumuz yüzde 75 oranında yenilenmiştir"
İl genelinde yapı stokunun yüzde 75 oranında yenilendiğini dile getiren Vali Cahit Çelik, "İlimizde toplam 1,183,000 metrekare alana sahip 11 bin 190 konteyner yerleştirilebilecek 40 bin 700 kişinin barınma ihtiyacını karşılayabilecek 19 konteyner kent alanı belirlenmiştir" dedi. Bingöl’de 2003 yılında meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 626 bina çökerken 176 kişi de hayatını kaybetmişti. Bingöl Valisi Cahit Çelik, depremin yıl dönümünde kent genelinde muhtemel depremlere karşı alınan önlemler hakkında bilgi verdi. 1 Mayıs 2003 tarihinde Bingöl’de meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin üzerinden çeyrek asra yakın bir zaman geçtiğini dile getiren Vali Cahit Çelik, "Oluşturduğu yıkımla şehrimizin hafızasında acı sayfalardan biri olarak yerini alan bu depremde hayatını kaybeden 176 kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm hemşehrilerime bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum. Bütün zor ve acılı günlerde olduğu gibi bu felaketten sonra da devletimiz ve milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmiş, büyük bir dayanışma örneği sergilemiş, yaraların sarılması ve şehrimizin yeniden yapılanma çalışmaları için olağanüstü bir gayret göstermiştir. Depremin meydana getirdiği hasar ve acıların felaketten sonra sergilenen yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla kısa sürede giderilmesi elbette önemlidir. Ancak bu acıların bir daha yaşanmaması ve oluşabilecek hasarların asgariye indirilmesi için asıl önemli olan depremden önce alınacak tedbirlerdir. Bu kapsamda, deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen binalar meydana gelecek hasarı büyük ölçüde azaltmaktadır. Önemli olan husus; depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla bütünlük ve dayanışma içerisinde muhtemel depremlere hazırlıklı olmak; yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi bilimsel veriler ışığında depreme dayanıklı şekilde inşa edebilmektir" diye konuştu. Vali Çelik, "Bingöl genelinde geçmişten günümüze çeşitli afetler nedeniyle hasar gören yapıların yerine devletimiz tarafından 20 binden fazla afet konutu yapılmış olup bir nevi yığma yapılardan betonarme yapılara doğru büyük ölçüde dönüşüm sağlanmıştır. Öte yandan, 2007 yılında çıkan deprem yönetmeliğine göre yapılan kamu, özel sektör ve şahıslara ait binalarla beraber ilimiz genelinde yapı stokumuz yüzde 75 oranında yenilenmiştir. Afete hazırlık çalışmaları kapsamında; ilimizde toplam 1,183,000 metrekare alana sahip 11 bin 190 konteyner yerleştirilebilecek 40 bin 700 kişinin barınma ihtiyacını karşılayabilecek 19 konteyner kent alanı belirlenmiştir. İlimizde toplam 509 bin 700 metrekare alanda bulunan çadır kentlerimiz, ilimizde 44 bin 336 kişinin barınabileceği 11 bin 84 çadır kapasiteli 56 çadır kent alanı belirlenmiştir. Ayrıca, Et ve Süt Kurumu yerleşkesinde bulunan Cep Depolarda 950, Bingöl Üniversitesi hangarında 2 bin 40, İl Jandarma deposunda 120, İl AFAD deposunda 240, Yedisu İlçesinde 240, Genç İlçesinde bin 600 ve Karlıova ilçesinde bin 390 olmak üzere toplamda 6580 çadır stoku bulunmaktadır. Depremin ülkemizin ve ilimizin bir gerçeği olduğunu asla unutmadan depreme hazırlık çalışmalarımızı paydaş kurumlarla birlikte kesintisiz sürdürmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; böyle bir afetin ilimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, 2003 depreminde ve ilimizde meydana gelmiş diğer depremlerde hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm hemşehrilerime selam ve saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.
01 Mayıs 2026 Cuma - 15:19
Osmangazi’de Kadın Girişimciler Sokağı ziyaretçilerini ağırlıyor
Kadınların ekonomik hayata katılımını artıracak ve kadın istihdamını destekleyecek projeleri hayata geçiren Osmangazi Belediyesi’nin 1 Mayıs’a özel olarak kurduğu Kadın Girişimciler Sokağı ile kadınlar, el emeği ürünlerini sergiledi. Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü bir şekilde yer almasını sağlamak amacıyla projelerini sürdüren Osmangazi Belediyesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kadın girişimcileri vatandaşlarla buluşturdu. Bu özel gün dolayısıyla Osmangazi Meydanı’nda kurulan Kadın Girişimciler Sokağı’nda, girişimci kadınlar el emeğini ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Kadın emeğinin görünür kılınması ve ekonomik değere dönüştürülmesi hedefiyle düzenlenen etkinlikte el işi ürünlerden takılara, tekstil ürünlerinden dekoratif objelere kadar geniş bir yelpazede ürünler sergilendi. Her biri özgün tasarımlardan oluşan ürünler, kadınların üretim gücünü ve girişimciliğini ortaya koyarken, aynı zamanda yerel ekonomiye de katkı sağladı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte alışveriş yapan ziyaretçiler, hem kadın emeğine destek olmanın hem de özgün ürünlere ulaşmanın memnuniyetini yaşadı. Girişimci kadınlar, kendilerine bu imkanı sağlayan Osmangazi Belediyesi’ne ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu.
01 Mayıs 2026 Cuma - 15:11
Trabzon’da 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkusu
Trabzon’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya gelen sendika temsilcileri ve vatandaşlar, sloganlar eşliğinde Atatürk Alanı’na yürüdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşün ardından alanda miting düzenlendi. Programda, ülkede son dönemde yaşanan üzücü gelişmeler nedeniyle eğlence etkinliklerine yer verilmedi. Mitinge bir konuşma yapan Türk-İş Trabzon İl Başkanı Gökhan Gedikli, "Kadınlar, çiftçiler, emekliler ve esnaf kardeşlerimizin bugün 1 Mayıs. Bugün işçilerin birlik ve mücadele günüdür. 1 Mayıs bayramımız kutlu olsun. Bugün emekçilerin mücadele günüdür. Bugün çalışanların dayanışma günüdür. Bugün insanca yaşam ve çalışma koşullarının kavgasını verdiğimiz emeğin haklarının barış ve özgürlük mücadelesinin sürdürüldüğü gündür" ifadelerini kullandı.
01 Mayıs 2026 Cuma - 14:58
Bolu’da İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na saldırısı protesto edildi
Bolu’da cuma namazı çıkışında bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na yönelik saldırısını protesto ederek aktivistler için dua etti. Cuma namazının ardından İzzet Baysal Anıtı önünde bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve vatandaşlar, İsrail’in uluslararası sulardaki saldırılarını kınadı. Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları taşıyan kalabalık, İsrail aleyhine sloganlar attı. Programda, saldırıya uğrayan filodaki aktivistler ve Filistin halkı için dualar edildi. "Gazze özgür olana dek susmayacağız" Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Akyüz, Filistin davasını savunmaya kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı. Akyüz, "Bizler Türkiye’nin meydanlarından ilan ediyoruz; Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz. Zulmünüz arttıkça zevaliniz de yaklaşıyor. Gazze özgür olana dek, son kirli siyonist postalı o kutsal topraklardan çekilene dek susmayacağız, durmayacağız, vazgeçmeyeceğiz" dedi.
01 Mayıs 2026 Cuma - 14:57
Esenyurt’ta gençlere yapay zeka çağında kariyer rehberliği
Esenyurt Belediyesi, Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdiği "Yapay Zeka Çağında Yetenek Yönetimi" semineriyle gençler için verimli ve ilham dolu bir programa ev sahipliği yaptı. Belediyenin eğitim kurslarında üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, Prof. Dr. Dinçer Atlı’nın değerli paylaşımlarıyla geleceğin dünyasına dair önemli bakış açıları kazandı. Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un kapasitesini artırdığı kurslar kapsamında düzenlenen seminerde gençlere; yapay zeka çağında değişen yetkinlikler, kariyer planlaması ve geleceğin mesleklerine ilişkin kapsamlı bilgiler aktarıldı. Öğrenciler, hem meslek seçimlerine hem de kişisel gelişimlerine katkı sunan programdan memnuniyetle ayrıldı.
01 Mayıs 2026 Cuma - 14:44
Van’da Sumud Filosu’na yapılan saldırı kınandı
Gazze’deki ablukayı kırmak amacıyla yola çıkan Sumud Filosu’na yönelik müdahale, Van’da protesto edildi. Van Filistin’e Destek Platformu tarafından Gazze’deki ablukayı kırmak ve soykırımı durdurmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na sapılan müdahaleyi kınamak için basın açıklaması düzenlendi. Cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasını Dönem Sözcüsü Ahmet Faruk Çevik okudu. Gazze’nin çığlığına ses olmak ve insanlık dışı ablukayı kırmak için yola çıkan Global Sumud Filosu’nun uluslararası sularda İsrail’in korsan saldırısına uğradığını ifade eden Çevik, "Bu saldırı sadece gemilere değil; vicdana, hukuka ve insanlık onuruna yapılmıştır. Siyonist çete, Gazze’de kadın, çocuk, yaşlı, sivil ayırt etmeksizin düzenlediği saldırılarla 80 bine yakın insanı şehit etti. Sütten kesilmemiş bebekleri dahi bombalarla hedef alan siyonistler, vicdan sahiplerini taşıyan teknelerin önünü keserek küresel vicdan hareketine engel olamayacak, tüm dünyada dalga dalga büyüyecek bu hareket, Allah’ın izniyle zulmün sonunu getirecektir. Bugün Akdeniz’in dalgaları, sadece Sumud’un teknelerini değil, umudu, mücadeleyi taşıyor. Çok sayıda gemi ve tekne şu anda Gazze’ye doğru seferine devam ediyor. Onlarcası daha yola çıkmayı bekliyor. Zulüm, tarihin hiçbir döneminde sürekli olamadı, zalimler hep kaybetti, hep zelil oldular. İsrail ve destekçileri de asla amacına ulaşamayacak. Yaklaşan sonlarını engelleyemeyecek, zulümlerinin hesabını vermekten kaçamayacaklar" dedi.
01 Mayıs 2026 Cuma - 14:36
Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM’de bahar şenliği düzenlendi
Yaklaşık 5 yıldır hizmet veren Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM’de, tedavi gören hastaların sosyal uyum süreçlerini desteklemek, tedavi motivasyonlarını artırmak, aile katılımını güçlendirmek ve kurumlar arası iş birliğini geliştirmek amacıyla bahar şenliği düzenlendi. Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM yerleşkesinde gerçekleştirilen bahar şenliğine; İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Emre Asiltürk, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Öner Avınca, hastane idarecileri, Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nuray Hurata, Yeşilay Diyarbakır personeli, Yeşilay Yataklı Rehabilitasyon Merkezi personeli, sağlık çalışanları, AMATEM ve ÇEMATEM’de tedavi gören hastalar ile aileleri katıldı. Etkinlik kapsamında AMATEM ve ÇEMATEM bünyesinde yürütülen müzik, resim, el işi ve gastronomi atölyelerinde hazırlanan çalışmalar sergilendi. Yeşilay Yataklı Rehabilitasyon Merkezi hastaları da gastronomi atölyelerinde ürettikleri pastalarla bahar şenliğine katkı sundu. Hastaların oluşturduğu orkestra tarafından mini konser verildi. Tedavi sürecinin yalnızca tıbbi müdahalelerden ibaret olmadığı, sosyal destek, üretkenlik, sanat, aile katılımı ve kurumlar arası iş birliğiyle güçlendiği vurgulanan etkinlik, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. AMATEM ve ÇEMATEM’de yürütülen atölye çalışmaları ve sosyal etkinliklerle; hastaların tedaviye uyumunun artırılması, özgüvenlerinin desteklenmesi, yeniden toplumsal yaşama katılımlarının güçlendirilmesi ve aileleriyle birlikte iyileşme sürecine aktif şekilde dahil olmaları hedefleniyor. Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM’de, bağımlılıkla mücadelede koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici hizmetlerin bütüncül bir anlayışla sürdürüldüğü belirtildi. Bahar şenliğinde konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk, "AMATEM ve ÇEMATEM’de tedavi gören hastalarımız, aileleri, sağlık çalışanlarımız ve misafirlerimizin katılımıyla gerçekleşen bu anlamlı etkinlikte, bağımlılığın sadece tıbbi bir süreç değil, sosyal ve sanatsal destekle güçlenen bir mücadele olduğu bir kez daha vurgulandı’’ dedi.
01 Mayıs 2026 Cuma - 14:36
Seçim öncesi birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı
Adıyaman Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, 3 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olağan genel kurul öncesinde oda başkanlarını ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Seçim öncesi oda başkanlarıyla bir araya gelerek sohbet eden ve odaların durumu hakkında konuşan Başkan Ziya Duranay, her şeyin Adıyaman için olduğunu vurguladı. 3 Mayısta yapılacak olan seçimin de hayırlara vesile olmasını dileyen Adıyaman Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, ATSO Konferans Salonu’nda düzenlenecek genel kurul öncesi gerçekleştirilen ziyaretlerde, seçim sürecinin demokratik olgunluk, karşılıklı saygı, hoşgörü ve birlik beraberlik içerisinde tamamlanmasının önemi vurgulandı. Başkan Duranay, ayrıştırıcı ve ötekileştirici tutumlardan uzak durularak, birleştirici ve kucaklayıcı bir anlayışın benimsenmesi gerektiğine, ahilik geleneğine uygun bir duruş sergilenmesinin önemine vurgu yaptı. Başkan Duranay, genel kurulun makam ve mevki yarışı değil, esnaf ve sanatkarlara hizmet yarışı olduğunu belirterek, tüm adayların bu sorumluluk bilinciyle hareket etmesi temennisinde bulundu. Duranay, yapılacak genel kurulun Adıyaman’a, esnaf ve sanatkar camiasına hayırlı olması dileğinde bulunarak, sürecin kardeşlik iklimi içerisinde tamamlanacağına inandığını ifade etti.
01 Mayıs 2026 Cuma - 14:30
Kamu işçileri halayda, onlar ekmeğinin derdinde
Sivas’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü; siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kutlandı. Bir yanda davul-zurna eşliğinde halaylar çekilirken diğer yanda simit satarak para kazanmak isteyen çocuklar objektiflere yansıdı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına siyasi partiler ile KESK’e bağlı sendikalar ve çeşitli gençlik kuruluşları ile sivil toplum örgütleri katıldı. Kutlama öncesi Mevlana Caddesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Kutlamanın yapılacağı caddeye çıkan sokaklar barikatlarla kapatıldı. Gruplar, Ethembey Parkı önünde toplanarak polisin oluşturduğu güvenlik noktalarında arandı. Katılımcılar Mevlana Caddesi üzerinden kutlamaların yapıldığı alana kadar davul ve zurna eşliğinde yürüdü. Cadde boyunca döviz ve pankartlar eşliğinde yürüyerek slogan atan gruplar, miting alanında bir araya geldi. Katılımın düşük olduğu gözlendi. Bir yanda kutlamalar yapılırken diğer yanda simit satarak ekmek parası kazanmak isteyenler de fotoğraf karelerine yansıdı. Kutlama için toplananlar, halaylar çekerek olaysız şekilde dağıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder