GÜNDEM
Kağıthane’de kaldırım işgallerine sıkı denetim 11 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:14:14 Kağıthane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yaya güvenliğini tehdit eden kaldırım ve yol işgallerine karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İlçenin 19 mahallesinde eş zamanlı olarak sürdürülen uygulamalarla, kamuya açık alanların amacı dışında kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor. Yaya geçişini engelleyen ve şehir içi ulaşımı olumsuz etkileyen unsurlara karşı sahada aktif görev yapan ekipler; cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen kontrollerde masa, sandalye, tabela, duba, flama ve benzeri materyalleri tek tek inceleyerek kaldırıyor. Yapılan denetimlerde, özellikle işletmeler tarafından kaldırımlara bırakılan malzemelerin yayaların hareket alanını daralttığı ve trafik akışını aksattığı tespit edildi. Kurallara aykırı şekilde kamu alanını işgal eden unsurlar tutanak altına alınırken, mevzuata uymayan işletmelere idari para cezaları uygulanıyor. Zabıta ekipleri, denetimlerin yalnızca cezai işlemle sınırlı kalmadığını; aynı zamanda esnaf ve vatandaşlara bilgilendirme yapılarak farkındalık oluşturulmasının da amaçlandığını belirtiyor. Kağıthane Belediyesi yetkilileri, kent estetiğini korumak ve vatandaşların kaldırımları güvenli şekilde kullanabilmesini sağlamak amacıyla denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. İlçe genelinde düzenli aralıklarla devam eden uygulamalarla, kamu düzeninin korunması ve yaşam kalitesinin artırılması amaçlanıyor.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:13 İlkadımlı gençlerden Çorum’a kültür ve doğa gezisi Samsun’un İlkadım Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, tarihi ve doğal güzellikleri yerinde incelemek amacıyla Çorum’un Ortaköy ilçesine kültür gezisi düzenledi. İlkadım Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Çorum Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘İlkadım’dan Çorum’a Kardeşlik Buluşması’ projesi kapsamında gerçekleştirilen programda gençler, Çorum’un tarihi ve doğal alanlarını ziyaret etti. Gezi kapsamında gençlerin ilk durağı, Hitit İmparatorluğu’nun önemli idari merkezlerinden biri olan Şapinuva Antik Kenti oldu. Burada katılımcılara Hitit medeniyeti ve bölgede sürdürülen kazı çalışmaları hakkında bilgi verildi. Heyet daha sonra Türkiye’nin en uzun yürüyüş yollarından birine sahip İncesu Kanyonu’nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, gençlerin tarihi, kültürel ve doğal değerleri yerinde görmelerinin önemli olduğunu ifade ederek, "Gençlerimizin doğayı, kültürel mirasımızı tanımaları ve bu noktada kültürel geziler yapmasını son derece kıymetli buluyorum. Gençlerimiz Çorum’un tarihi ve kültürel dokusunu incelemelerinin yanı sıra, doğal güzellikleri de görme fırsatı elde ettiler. Bu güzel programda İlkadım’ın gençlerine eşlik eden ve onları en güzel şekilde ilçesinde ağırlayan Ortaköy Belediye Başkanımız Taner İsbir’e teşekkür ediyorum. Biz de tüm gençlerimizi, kurtuluşun ve bağımsızlığın ilk adımının atıldığı şehir olan İlkadım’a bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Çorum Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir ise gençleri ilçelerinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Şapinuva gibi tarihi bir kenti ve İncesu Kanyonu gibi doğal bir mirası gençlerimize tanıtmak bizim için çok kıymetli" dedi.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:11 Vali Yılmaz, Eskişehir’de iki yeni okulun açılışını gerçekleştirdi Eskişehir’de kamu kaynaklarıyla yapımı tamamlanan Nurettin Topçu İlkokulu ve Şehit Mustafa Özdemir Ortaokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Memleketine, vatanına, bayrağına ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirdikçe daha güçlü olacağız" dedi. Eskişehir’de eğitim altyapısını güçlendirme çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan iki önemli eğitim kurumu için açılış töreni düzenlendi. Nurettin Topçu İlkokulu bahçesinde saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programda, öğrencilerin sergilediği halk oyunları ve "Sevgi Çiçekleri" gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı. Dualar eşliğinde kesilen açılış kurdelesinin ardından Vali Yılmaz, sınıfları, atölyeleri ve okulun sosyal alanlarını inceledi. Sınıflarda öğrencilerle bir araya gelerek yakından ilgilenen ve onlara çeşitli tavsiyelerde bulunan Yılmaz, programın sonunda öğretmenler odasını ziyaret etti. Öğretmenlerle eğitim faaliyetleri üzerine sohbet eden Vali Yılmaz, yeni eğitim ve öğretim döneminde başarılar dileyerek okuldan ayrıldı. "Bir milleti yükseltecek şey eğitimin kalitesidir" Törende konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Eskişehir’e iki önemli okul kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Her iki okul da 32’şer derslik kapasitesine sahip. Modern donanımlarla hazırlanan okulların bölgedeki derslik ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacacaktır. Öğrenciler en iyi şartlarda eğitim alması için tüm imkânların seferber edildi. Nurettin Topçu, Türk düşünce dünyasında iz bırakan çok kıymetli bir fikir insanıdır. Şehit Mustafa Özdemir ise vatanı için canını feda eden kahramanımızdır. Bu anlamlı isimlerin eğitim kurumlarımızda yaşatılması bizim için ayrı bir değer taşıyor. Bir milleti yükseltecek, bir devleti güçlü kılacak olan; eğitimli insanların varlığı ve eğitimin kalitesidir. Eğitimi her alanda ileriye taşıma hedefiyle kararlılıkla çalışıyoruz. Yeni okullarımızın Eskişehir’e ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:07 Atakum’da ’Anneler Günü’ için özel program Samsun’un Atakum Belediyesi, Anneler Günü’nü workshop çalışmalarından futbol turnuvasına ve canlı müziğe bir dizi etkinliğin yer aldığı özel programla kutladı. Belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce düzenlenen program kapsamında, Atakum Belediyesi Düğün Salonu’nda kadınlar matinesi gerçekleştirdi. Anneler Günü’ne özel süslenen salon, ilçe genelindeki çok sayıda kadını buluşturdu. Programda annelere yönelik popüler şarkılardan türkülere geniş yelpazede repertuarın yer aldığı konserde şarkılar söyleyip halay çeken anneler, renkli görüntüler oluşturdu. "Büyük değerler kazandırıyorsunuz" Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, programda annelerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Başkan Türkel, yaptığı konuşmada, "Güzel yüreğiniz, emeğiniz, sabrınız, fedakarlığınız ile yaşamımıza anlam ve değer katıyorsunuz. En büyük ilham kaynağımız, yaşam ışığımız ve destekçimizsiniz. Sizler evlatlarınızın geleceğini emek, özveri ve sabırla günbegün inşa ederken ülkemize büyük değerler kazandırıyorsunuz. Toplumun gerçek mimarları sizlersiniz. Anneler Günü’nüzü yürekten kutluyorum" dedi. Çeşitli workshop çalışmalarının yer aldığı programda, Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin kurslarında eğitim alan kadınların takıdan çantaya ve anı çerçevesine el emeği göz nuru eserleri sergilendi. Programa katılanlar canlı eğitimlerle giysi dikimi, çanta yapımı gibi çalışmaları yerinde öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikler kapsamında, Banda Aceh Tesisinde futbol turnuvası gerçekleştirildi. Atakum Belediyespor’un alt yapı sporcuları ile annelerini bir araya getiren özel maç eğlenceli ve heyecanlı anlara sahne oldu. Eski Samsun Bölgesi Klasman Hakemi Refika Bodur Öztürk yönetiminde gerçekleşen maçlarda kulübün erkek ve kız futbol takımları ile anneler karşılaştı. Heyecanlı olduğu kadar duygu dolu anlar yaşatan karşılaşmada, kazanan centilmenlik oldu. Turnuvaya katılan tüm annelere, çiçek ve plaket takdim edildi. Atakum Belediyespor Kulüp Başkanı Erol Giritli, "Bu çok özel turnuvaya, katılım gösteren sporcularımıza ve annelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Son derece anlamlı bir organizasyon gerçekleştirdik. Hem eğlendik, hem de duygusal anlar yaşadık. Bugün sahada rekabetten çok sevgi, gurur ve mutluluk vardı" diye konuştu.
Başkan Şimşek: "Şehzadeler’i birlikte yönetip birlikte büyüteceğiz"
03 Mayıs 2026 Pazar - 12:28 Başkan Şimşek: "Şehzadeler’i birlikte yönetip birlikte büyüteceğiz" Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, Kağan ve Sarıalan mahallelerine yaptığı ziyarette, halkın talep ve önerilerini yerinde dinleyerek çözüm üretmeyi sürdüreceklerini belirterek, "Şehzadeler’i birlikte yönetecek, birlikte büyüteceğiz" dedi. Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, mahalle ziyaretlerine Kağan ve Sarıalan mahalleleriyle devam etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Şimşek, sorunları, önerileri ve talepleri yerinde dinledi. Mahalle sakinlerinin ilettiği her konuyu dikkatle not alan Başkan Şimşek, ihtiyaçların ilgili birimler tarafından hızla değerlendirilerek çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Halkla iç içe, sahada ve doğrudan iletişime dayalı bir yönetim anlayışını benimsediklerini vurgulayan Başkan Şimşek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana sosyal belediyeciliği ve halkçı yönetim anlayışını en güçlü şekilde hayata geçirmek için sahadayız. Hemşehrilerimizin talep ve beklentilerini doğrudan dinledik. Bizim için en değerli rehber, vatandaşımızın sesidir. Mahalle mahalle, sokak sokak bu ziyaretlerimize devam edeceğiz; hemşehrilerimizi dinlemeyi, onların sorunlarına yerinde çözüm üretmeyi sürdüreceğiz. Şehzadeler’i birlikte yönetecek, birlikte büyüteceğiz" dedi. Kağan ve Sarıalan mahallelerinde yaşayan vatandaşlar ise Başkan Şimşek’in ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, sorunlarını birebir anlatabilmenin kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade etti.
Bakan Uraloğlu: "Karadeniz’in sembolü Zigana Tüneli’mizi 3 yılda 5 milyon 277 bin 434 araç kullandı"
03 Mayıs 2026 Pazar - 12:27 Bakan Uraloğlu: "Karadeniz’in sembolü Zigana Tüneli’mizi 3 yılda 5 milyon 277 bin 434 araç kullandı" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Zigana Tüneli’nin açılış yıl dönümüne ilişkin, "Karadeniz’in sembolü Zigana Tüneli’mizi 3 yılda 5 milyon 277 bin 434 araç kullandı" dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 3 Mayıs 2023 tarihinde açılan Zigana Tüneli’nin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, "Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan tünelimiz, 14,5 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak tarihe geçti. Tünel sayesinde güzergah 8 kilometre kısaldı. Seyahat süresi de otomobiller için 10 dakika, ağır tonajlı araçlar için 60 dakika olmak üzere ortalama 20 dakika azaldı" ifadelerini kullandı. "Zigana Tüneli’mizi 3 yılda 5 milyon 277 bin 434 araç kullandı" Uraloğlu, Zigana Tüneli sayesinde 3 yılda zamandan ve akaryakıttan toplam 1,9 milyar lira tasarruf sağladıklarını kaydederek, "Tünelin hizmete sunulmasından bugüne kadar karbon salınımını da 44 bin ton azalttık. Karadeniz’in sembolü Zigana Tüneli’mizi 3 yılda 5 milyon 277 bin 434 araç kullandı" dedi. "Güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sağladı" Uluslararası Yol Federasyonu 2023 Global Başarı Ödülleri kapsamında ’yapım metodolojisi’ kategorisinde en iyi proje ödülüne layık görülen tünelin, mevcut Trabzon-Gümüşhane hattındaki keskin viraj ve rampaların yanı sıra dik yamaçlardan taş düşmesi gibi problemleri de ortadan kaldırarak sürücülere daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sağladığını vurgulayan Uraloğlu, açıklamasını şöyle tamamladı: "Yapılan çalışmalar ile mevcut güzergahtaki 90 virajı ortadan kaldırdık. Trafiğin Karadeniz sahil kesimindeki yerleşkelere, limana, turizm ve sanayi merkezlerine sorunsuz akışını sağladık, yurt içi kara yolu ulaşımı ile uluslararası ticaretin daha hızlı ve güvenilir yapılmasına katkıda bulunduk."
Kurban kesmenin tüm inceliklerini öğrendiler
03 Mayıs 2026 Pazar - 12:22 Kurban kesmenin tüm inceliklerini öğrendiler Kocaeli’de yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde muhtemel kazaların önüne geçmek ve kesimlerin sağlıklı ortamlarda yapılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen eğitim programını tamamlayan 160 kişiye sertifika verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) ile Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliğinde, bayramda yaşanabilecek kazaları önlemek ve bilinçli kesim yapılmasını sağlamak amacıyla İzmit Mezbahası’nda kurs düzenlendi. Yaklaşık 6 hafta süren programda kursiyerlere; iş sağlığı ve güvenliği, kurban ibadetinin dini boyutu, kesim teknikleri, hijyen kuralları ve çevre sağlığı konularında eğitim verildi. Veteriner hekimlerin teorik bilgilendirmesinin ardından kursiyerler, uzman personel eşliğinde uygulamalı çalışma yaptı. Teorik ve uygulamalı eğitim bir arada verildi Veteriner hekimler tarafından verilen teorik bilgilendirmelerin ardından kursiyerler, İzmit Mezbahası’nda uzman personel gözetiminde uygulamalı kesim çalışması yaptı. Eğitimlerde; kurban kesiminin İslami usullere uygun şekilde gerçekleştirilmesi, vekalet alınması ve okunacak duaların yanı sıra, kesim alanlarında hijyenin sağlanması, kurban atıklarının doğru bertaraf edilmesi ve bulaşıcı hastalık risklerinin azaltılması konuları detaylıca ele alındı. Kurban Bayramı’nda kesim işlemlerinin daha sağlıklı, bilinçli ve güvenli ortamlarda yapılmasının hedeflendiği programı başarıyla tamamlayan 160 kursiyere, "Kurban Kesim Elemanı Sertifikası" takdim edildi.
Bakan Uraloğlu: "Karadeniz’in sembolü Zigana Tüneli’mizi 3 yılda 5 milyon 277 bin 434 araç kullandı"
03 Mayıs 2026 Pazar - 12:18 Bakan Uraloğlu: "Karadeniz’in sembolü Zigana Tüneli’mizi 3 yılda 5 milyon 277 bin 434 araç kullandı" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Zigana Tüneli’nin açılış yıl dönümüne ilişkin, "Karadeniz’in sembolü Zigana Tüneli’mizi 3 yılda 5 milyon 277 bin 434 araç kullandı" dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 3 Mayıs 2023 tarihinde açılan Zigana Tüneli’nin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, "Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan tünelimiz, 14,5 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak tarihe geçti. Tünel sayesinde güzergah 8 kilometre kısaldı. Seyahat süresi de otomobiller için 10 dakika, ağır tonajlı araçlar için 60 dakika olmak üzere ortalama 20 dakika azaldı" ifadelerini kullandı. "Zigana Tüneli’mizi 3 yılda 5 milyon 277 bin 434 araç kullandı" Uraloğlu, Zigana Tüneli sayesinde 3 yılda zamandan ve akaryakıttan toplam 1,9 milyar lira tasarruf sağladıklarını kaydederek "Tünelin hizmete sunulmasından bugüne kadar karbon salınımını da 44 bin ton azalttık. Karadeniz’in sembolü Zigana Tüneli’mizi 3 yılda 5 milyon 277 bin 434 araç kullandı" şeklinde konuştu. "Güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sağladı" Uluslararası Yol Federasyonu 2023 Global Başarı Ödülleri kapsamında ‘yapım metodolojisi’ kategorisinde en iyi proje ödülüne layık görülen tünelin, mevcut Trabzon-Gümüşhane hattındaki keskin viraj ve rampaların yanı sıra dik yamaçlardan taş düşmesi gibi problemleri de ortadan kaldırarak sürücülere daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sağladığını vurgulayan Uraloğlu, "Yapılan çalışmalar ile mevcut güzergahtaki 90 virajı ortadan kaldırdık. Trafiğin Karadeniz sahil kesimindeki yerleşkelere, limana, turizm ve sanayi merkezlerine sorunsuz akışını sağladık, yurt içi kara yolu ulaşımı ile uluslararası ticaretin daha hızlı ve güvenilir yapılmasına katkıda bulunduk" diye konuştu.