Son Dakika
|
MİT ve Suriye istihbaratından ortak operasyon: Firari casus yakalandı
Vedat Muriç: "Hepsi benim arkadaşım ama yarınki maç bambaşka"
Kosova Teknik Direktörü Foda: "Şansımız yüzde 50"
İsrail’de Bazan petrol rafinerisi vuruldu
Ekrem İmamoğlu, hakkında "hakaret ve tehdit" suçlarından soruşturma başlatıldı
Gemlik ve Kumla’yı lodos vurdu, çok sayıda tekne battı
Diyarbakır’da okul servisi kaza yaptı: 13’ü öğrenci 15 yaralı
Böcek’in başdanışmanı Cem Oğuz gözaltına alındı
Etimesgut Belediyesinde zimmet soruşturması: 4 şüpheli gözaltında
Uşak Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması: 4 kişi daha gözaltına alındı
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
A Genocide Survivor Searching the Ruins of Sabra in Gaza
İsrail Meclisi, Filistinliler için idam yasasını onayladı
Sular altında kalan bağ evinde mahsur kalan iki köpeği belediye ekipleri kurtardı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Barzani ile telefonda görüştü
Bakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Baba Ahmet Torun: "Kızımın gözü hariç tüm iç organlarını bağışlamaya karar verdik"
Azerbaycan, İran’ın Türkiye’ye yönelik füze saldırısını kınadı
MHP’de Genel Başkan Yardımcılığı görevine Bayraktar getirildi
GÜNDEM
Antakya’da yol bakım ve onarım çalışmaları sürüyor
31 Mart 2026 Salı - 01:05:54
Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Belediyesi, yol sorunlarının giderilmesine yönelik asfaltlama ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. "Antakya Ayağa Kalkıyor" sloganıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ile Antakya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri koordinasyon içinde sahada görev yapıyor. Altyapısı tamamlanmamış bölgelerde vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla geçici çözüm olarak açık asfalt serimi uygulanıyor. Çalışmalar kapsamında Antakya’da Kışla Önü, Kışla Saray Mahallesi, Mehmet Kafadar Caddesi, İl Sağlık Müdürlüğü önü, HATSU Kavşağı, Kavaslı Caddesi üzerinde ışıklarından Gülderen Üst Geçidi’ne giden alternatif yol, Eski İskenderun Yolu, Dikmece Bahçelievler bağlantı yolu, Odabaşı Mahallesi, Tekel Caddesi, SSK Caddesi, Beşti Caddesi ve Açık Cezaevi önünde açık asfalt, robot yama ve malzeme serimi çalışmaları gece saatlerinde tamamlandı. Diğer bölgelerde planlanan çalışmaların ise program dahilinde devam ettiği bildirildi. Yetkililer, yürütülen çalışmalarla bozuk yolların kısa sürede iyileştirilmesinin hedeflendiğini ve altyapı ile şehir düzenleme çalışmaları tamamlanana kadar açık asfalt uygulamalarıyla ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale getirilmesinin amaçlandığını belirtti.
30 Mart 2026 Pazartesi - 22:44
Bahçelievler Belediyesi’nin ‘Dünya Atık Azaltım Günü’ne özel yarışması büyük ilgi gördü
Bahçelievler Belediyesi, 30 Mart Dünya Atık Azaltım Günü kapsamında çevre bilincini artırmaya yönelik bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bahçelievler Belediyesi, 30 Mart Dünya Atık Azaltım Günü çerçevesinde bir etkinlik düzenledi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda sıfır atık ve geri dönüşümün önemi vurgulandı. Etkinlikte "Atıksız Mutfak" konusu ele alındı. Genellikle atık olarak görülen gıda parçalarının nasıl değerlendirilebileceği uygulamalı olarak anlatılarak, sürdürülebilir mutfak alışkanlıklarına dikkat çekildi. Etkinlik alanında geri dönüşüm malzemelerinden yapılan çeşitli eşyalar da sergilendi. Katılımcılar, atık materyallerin üretici ve işlevsel ürünlere dönüştürülebileceğini yakından görme fırsatı buldu. Program kapsamında düzenlenen geri dönüşüm yarışmasında finale kalan okullar projelerini sunarken, öğrencilerin çevre bilinciyle hazırladığı çalışmalar beğeni topladı. Anaokulu öğrencilerinin atık malzemelerden tasarladığı kıyafetlerle gerçekleştirdiği defile ise izleyicilerden alkış aldı. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
30 Mart 2026 Pazartesi - 22:01
Köşe yazarı ve siyasetçi Mustafa Koçal vefat etti
Balıkesir’de yerel gazetelerde uzun yıllar köşe yazarlığı yapan ve Demokrat Parti’de üst düzey yöneticilik yapan Mustafa Koçal, 86 yaşında vefat etti. Balıkesirli duayen gazeteci ve köşe yazarı Mustafa Koçal (86) hayatını kaybetti. Balıkesir’de Demokrat Parti’de yıllarca yönetim kurulu üyeliği ve idarecilik de yapan Mustafa Koçal ve kızı Meral Koçal’ı Ramazan Bayramı’nda Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Haydar Altıntaş ile Balıkesir DP İl Başkanı Işın Şen Gümüşyay ile birlikte Balıkesir’deki evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulunmuştu. Usta gazeteci ve siyaset adamı Mustafa Koçal’ın cenazesi, 31 Mart Salı günü (yarın) öğle namazını müteakip Balıkesir Karesi Zağnos Paşa Camii’nden kaldırılarak Çınarlıdere mezarlığında toprağa verilecek.
30 Mart 2026 Pazartesi - 20:18
Kazada hayatını kaybeden Yaren, Bodrum’da anıldı
Kayseri’de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Yaren Mercan, Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen programla anıldı. 19 Mart’ta Kayseri’nin Talas ilçesinde alkollü bir sürücünün kullandığı otomobilin motosiklete çarptığı kazada Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yaren Mercan (22) yaşamını yitirdi. Yaren’in ablası Büşra Mercan’ın Bodrum’da hemşirelik yaptığı, babası Uzman Jandarma Mehmet Mercan’ın da Muğla’da görev yaptığı öğrenildi. Yaren, Bodrum Belediye Meydanı’nda sevenleri tarafından düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşma yapan Yaren’in ablası Büşra Mercan, "Biz bugün onun bir sürü başladığı ve bitiremediği projeyi konuşmak yerine, onun ruhunu şad edip anma törenini yapıyoruz. Kendisi sırf pediatri sınavı vardı diye bayramda buraya gelmedi. Bayram akşamı beraber yemek yiyecektik. Alkollü bir canavar onun, ilmek ilmek ailesinin, bizim verdiğimiz emekleri elimizden aldı. Başka Yarenler ölmesin. Sürücünün tutuklanması bile çok zor oldu. Biz en ağır cezayı almasını ve cinayetten yargılanmasını istiyoruz" dedi. Ardından Yaren’in arkadaşları Yağmur Ece Metin ile Umut Güvercin basın açıklamasını okudu. Açıklamada, "Kayseri’de yitirdiğimiz Yaren’i bu yüzden burada, ailesinin yaşadığı Bodrum’da anmak istedik. Onu iki satırlık bir haberden ibaret bırakmak istemedik. Yaren’imiz Kayseri’de eğitim alsa da babası Mehmet Bey Muğla’da görev yapıyor. Burada da yüz binlerce motosiklet kullanıcısı var, tıpkı Yaren gibi. Onların yanında olmak ve bir farkındalık oluşturmak istedik. Yaren Mercan, kısa ömründe nice doğum gününü Bodrum’da geçirdi. Ailesiyle, arkadaşlarıyla burayı çok sevdi. Daha nice doğum günleri olabilirdi ama artık biz onu anıyoruz. Başka Yarenler kurban olmasın. Başka ailelerin yüreği yanmasın. Çok şey istemiyoruz: Önce kendimize, sonra birbirimize saygı gösterelim. Unutmayın, trafik kuralları yakalanmamak için değil, yaşatmak için vardır" ifadelerine yer verildi.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
27 Mart 2026 Cuma- 16:49
Yukarı Tekke kayalıkları ıslah ediliyor
2
28 Mart 2026 Cumartesi- 16:43
Ağrı Valisi Bozkurt’tan Erzurum’da yoğun temas trafiği
3
29 Mart 2026 Pazar- 15:24
Bakan Çiftçi: "En fazla soruşturma izni verilen belediyeler AK Parti’li belediyelerdir"
4
29 Mart 2026 Pazar- 15:17
Osmaniye’de maça beklenmedik misafir
5
29 Mart 2026 Pazar- 18:16
Tunceli’de düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası son erdi
12 Mart 2026 Perşembe - 12:03
Sultangazi’de İstiklal ruhu tarihi mekanlarla buluştu: Gençlerden anlamlı klip
Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla ilçenin tarihi ve kültürel mirasını gençlerin sesiyle birleştiren özel bir video çalışmasına imza attı. "10 Kıta Tek Yürek" temasıyla hazırlanan projede liseli öğrenciler, İstiklal Marşı’nın her bir kıtasını ilçenin sembol mekanlarında seslendirdi. Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla anlamlı bir çalışmaya imza attı. "10 Kıta Tek Yürek" temasıyla bir proje hazırlandı. Liseli öğrenciler öğrenciler ise, İstiklal Marşı’nın her bir kıtasını ilçenin sembol mekanlarında seslendirdi. Proje kapsamında Sultangazi’nin dünya mirası sayılan mimari yapıları ve doğal güzellikleri çekim merkezi olarak kullanıldı. Mimar Sinan’ın eşsiz eserlerinden Mağlova Kemeri ve Güzelce Kemeri başta olmak üzere; Mimar Sinan Kent Ormanı, Amfi Tiyatro ve Gözetleme Kulesi gibi noktalar çekimlerin fonunu oluşturdu. Dron çekimleriyle desteklenen klipte, ilçenin panoramik manzarası eşliğinde öğrencilerin sergilediği performanslar, Milli Marş’ın ruhunu tarihi dokuyla harmanlayarak izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. "Hem tanıtım hem vefa" Çalışmanın amacına ilişkin açıklamalarda bulunan Sultangazi İlçe Millî Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, projenin hem bir vefa borcu hem de bir tanıtım vesilesi olduğunu vurguladı. Tekbaş, "İstiklal Marşı’nın temsil ettiği bağımsızlık ruhunu genç nesiller aracılığıyla yeniden yaşatmak istiyoruz. Sultangazi’nin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerin İstiklal ruhuyla yeniden anlam kazanmasını önemsiyoruz. Şanlı tarihimiz, kendisine vefa gösteren genç nesillerimizin omuzunda yükselecek. Türkiye Yüzyılı’nın gençlerine bu anlamlı çalışmada yer aldıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
12 Mart 2026 Perşembe - 12:03
Minik ellerden Gazze’ye büyük destek
Eskişehir’de ilkokulu öğrencileri, Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu yaşatarak kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları Gazze’ye gönderilmek üzere ilçe müftülüğüne bağışladı. Ramazan ayının gelişiyle birlikte paylaşma ve dayanışma duyguları okullarda da karşılık buluyor. Sarıcakaya ilçesinde bulunan Fatih İlkokulu öğrencileri, uzun süredir kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını anlamlı bir bağışa dönüştürdü. Gazze’de zor günler geçiren yaşıtlarını unutmayan minik öğrenciler, topladıkları paraları öğretmenleri ve okul idaresi eşliğinde ilçe müftülüğüne teslim etti. Toplamda 44 bin 325 TL tutarındaki bağış, Gazze’deki mağdur vatandaşlara ulaştırılmak üzere tutanakla teslim alındı. "Küçük yüreklerin bu duyarlılığı büyük takdir topladı" Bağışı teslim alan İlçe Müftüsü Mesut Altunbaş, öğrencilerin bu anlamlı davranışından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederken Sarıcakaya Müftülüğü yaptıları paylaşımda, "Rahmet, bereket ve dayanışma ayı olan Ramazan’da küçük yüreklerin gösterdiği bu anlamlı duyarlılık bizleri duygulandırdı. Öğrencilerimiz, paylaşmanın ve kardeşliğin en güzel örneklerinden birini sergileyerek Ramazan’ın ruhunu en güzel şekilde yaşattılar. Bu bilincin oluşmasına katkı sağlayan Okul Müdürümüz Saadet Keser hanıma ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Yapılan bu yardım, toplumumuz için örnektir" dedi. Program, öğrencilerin bağış makbuzlarını alması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
12 Mart 2026 Perşembe - 12:02
Saatleri 04.17’ye ayarlayan esnafın deprem hatırası
Adıyaman’da, saat ustalığı yapan Gökmen Yıldız, 6 Şubat depremlerinde yaşadığı acıyı ve kayıpları unutturmamak için müşterilerine verdiği saatleri depremin yaşandığı 04.17’ye ayarlayarak o anın unutulmamasını istiyor. Mesleği çocukluğundan bu yana babasından öğrendiğini belirten Gökmen Yıldız, saat ustalığını yaklaşık 35 yıldır sürdürüyor. Babadan kalan mesleği yıllardır sürdürdüğünü dile getiren Yıldız, 6 Şubat depremlerinde babasını ve ağabeylerini kaybettiğini dile getirdi. Deprem sonra sattığı her saati 04.17’ye ayarlayarak müşteriye veren Yıldız, "Babam bu mesleğin ustasıydı. Çocukluğumdan beri onun yanındaydım. Bu mesleği yaklaşık 35 yıldır yapıyorum. 6 Şubat depreminde babamı ve ağabeylerimi kaybettim. 6 Şubat depremini yaşadığımız için o anları unutturmamak istiyorum. Tamiratını yaptığımız yada sattığımız saatleri müşterilerimize 04.17 olarak veriyoruz. En azından o anı unutmayalım istiyoruz" şeklinde konuştu. Müşterilerin de bu durumu merak ettiğini belirten Yıldız, "Müşterilerimiz bazen ‘Saati neden 04.17’ye ayarladınız?’ diye soruyor. Biz de depremde yaşadıklarımızı anlatıyoruz. O anı unutmamak ve unutturmamak için böyle yaptığımızı söylüyoruz. Çünkü o anlarda çok büyük acılar yaşadık" diye konuştu.
12 Mart 2026 Perşembe - 12:01
Çiftçi malları koruma çalışmalarındaki uygulamalar masaya yatırıldı
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce çiftçi malları koruma çalışmalarındaki uygulamalarda karşılaşılan sorunlar masaya yatırıldı. İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’ndea İl Müdürü Yüksel Çil başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Alpu, Beylikova, Çifteler, İnönü, Mahmudiye, Odunpazarı, Seyitgazi ve Tepebaşı Çiftçi Malları Koruma Başkanları ve çalışanları beraberinde Eskişehir Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet Yurt’un katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda 4081 Sayılı Çiftçi Malları Koruma Kanunu uygulamaları konusunda Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğümüzce yapılan sunumun ardından ilçelerde tarım alanlarının korunması ve hayvancılık otlatma sisteminin oluşturulması amacıyla yasak bölge oluşturulurken otlatma bölgelerinin tespitinin önemi, tarımsal ürünlerin korunması ve otlar alanların hayvancılık yapanlar tarafından efektif kullanılması amacıyla yapılması gereken işlemler görüşüldü. İl Müdürü Çil’in talebi doğrultusunda ilçe Çiftçi Malları Koruma Başkanlarından her ilçe özelinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerini içeren bir durum raporunun hazırlanması, tarımın ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlayacak ortak bir metin oluşturulması amacıyla aylık toplantılara devam edilecektir.
12 Mart 2026 Perşembe - 11:56
Bilecik’te bodrum katta kaçak yemek üretimine zabıta baskını
Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bodrum katta uygun olmayan şartlarda yemek üretimi yapan şahsın faaliyetini sonlandırdı.
12 Mart 2026 Perşembe - 11:50
MSKÜ’de öğrenciler ve personel iftar sofrasında bir araya geldi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Ramazan ayının manevi atmosferini ve dayanışma ruhunu yaşatmak amacıyla düzenlediği geleneksel iftar programında öğrencileri ve personeli aynı sofrada buluşturdu. 11 Mart Çarşamba günü MSKÜ Öğrenci Sarayı’nda gerçekleştirilen programa ilgi büyüktü. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın da katıldığı iftar sofrasında; MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gökçe, daire başkanları, dekanlar, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci yer aldı. Programda Öğr. Gör. Emine Ay Yiğit, "Osmanlı’dan Günümüze İftar Sofraları" başlıklı konuşmasıyla katılımcıları kültürel bir yolculuğa çıkardı. Öğr. Gör. Dr. Yusuf Yiğit, "Ramazan’da Sağlıklı Beslenme"nin püf noktalarını paylaşarak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. "2026 Gençlik Yılı" kapsamında gençlerle yakından ilgilenen Vali Dr. İdris Akbıyık ve Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, masaları tek tek dolaşarak öğrencilerin istek, öneri ve gelecek planlarını dinledi. Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, "Ramazan ayı, birliği ve kardeşliği en derinden hissettiğimiz bereketli bir aydır. Bu güzel atmosferde öğrencilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Organizasyonda emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim" dedi. Öğrencilere hitaben samimi bir konuşma yapan Vali Dr. İdris Akbıyık, Muğla’nın gençlerle güzelleşen bir şehir olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Sizler bilgiyi üreten ve geleceğimize yön verecek en değerli cevherlerimizsiniz. Köklerinden güç alan, topluma karşı duyarlı bir gençlik olmanızı arzu ediyoruz. Sizlere olan güvenimiz tamdır; her biriniz aziz milletimizin gururusunuz"
12 Mart 2026 Perşembe - 11:43
Yukarıgöklü Kent Parkı yeşile bürünüyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yeşil alanların artırılması ve mevcut parkların daha yaşanabilir hale getirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, Halfeti ilçesine bağlı Yukarıgöklü Mahallesi’ndeki Yukarıgöklü Kent Parkı’nda kapsamlı bir ağaçlandırma çalışması yürüttü. Doğayla iç içe yaşam alanlarının artırılması hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında park alanına toplam 280 adet ağaç dikildi. Ekipler tarafından gerçekleştirilen ekim çalışmalarıyla birlikte parkın yeşil dokusu güçlendirilirken, bölge sakinleri için daha sağlıklı ve estetik bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı. Ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde çınar, dut, melia, dişbudak, zakkum ve leylandi türlerinden oluşan çok sayıda fidan toprakla buluşturuldu. Farklı türlerde ağaçların tercih edilmesiyle hem parkın doğal görünümü zenginleştirildi hem de bölgedeki biyolojik çeşitliliğin artırılması hedeflendi.
12 Mart 2026 Perşembe - 11:43
Gölbaşı’nda İstiklal Marşının kabulü kutlandı
Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde istiklal Marşının kabulünün 105.yıldönümü düzenlenen programda kutlandı. Gölbaşı Mimar Sinan İlköğretim Okulunda düzenlenen program ile istiklal Marşının kabulünün 105.yıldönümü programı konferans salonunda yapıldı. Programın açılış konuşmasını okul müdürü Özkan Oktay yaptı. Günün anlam ve önemini anlatan İlçe Milli eğitim müdürü Akif Torun yaptığı konuşmada "Bilimde, sanatta, sporda, teknolojide göstereceğiniz başarılar İstiklal Marşı’na verilmiş en anlamlı Cevap olacaktır. 1 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İstiklal Marşı okunduğunda milletvekilleri büyük bir heyecanla ayağa kalkmış marş defalarca alkışlarla kesilmiş ve yeniden okunmuştu. Çünkü o an yalnızca bir şiir okunmuyor o an bir milletin kalbi aynı ritmi atıyordu İşte o gün mecliste ayağı Kalkan irade Bugün de dimdik ayaktadır" diye konuştu. Program istiklal marşının okunması, slayt gösterisi, oratoryum, tiyatro gösterisi, öğrenciler tarafından müzik sunumu yapıldı. Programa Kaymakam Kadir Algın, Başsavcı Kaan Duran, İlçe jandarma komutanı Binbaşı Mehmet Yaman, Harmanlı Beldesi Belediye Başkanı Ali Azık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Torun, AK Parti ilçe Başkanı Mahmut Yalçınkaya, STK temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
12 Mart 2026 Perşembe - 11:42
Haliliye’de evlere iftar ikramı devam ediyor
Haliliye Belediyesi, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu ilçenin dört bir yanına ulaştırmaya devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik evlere iftar ikramını bu yıl da aralıksız sürdürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları doğrultusunda faaliyetlerini yürüten Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde komisyon tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarını her gün sıcak yemekle buluşturuyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Aşevinde hazırlanan iftar yemekleri, hijyenik şartlarda ve gıda güvenliği standartlarına uygun şekilde hazırlanarak sefer taslarına dolduruluyor ve ekipler tarafından kapı kapı hanelere ulaştırılıyor. Ramazan ayında yoğunluğu artan Aşevi hizmeti kapsamında ilçede bin 17 hanede yaşayan 5 bin 73 vatandaş her gün sıcak yemek desteğinden faydalanıyor. Bunun yanı sıra Haliliye Belediyesi Ekmek Üretim Tesisinde hazırlanan taze ekmekler de sıcak yemeklerle birlikte ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Ramazan’ın bereketini ve dayanışma ruhunu vatandaşlarla paylaşan Haliliye Belediyesi, gönül sofraları kurmaya da devam ediyor. Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca Necmettin Cevheri Parkı’nda, toplanma merkezinin karşısında kurulacak büyük iftar çadırında her gün vatandaşlara iftar ikramında bulunulacak. Sunulan hizmetten memnuniyet duyduklarını ifade eden vatandaşlar ise Ramazan ayında kapılarına kadar ulaştırılan iftar yemekleri ve ekmek desteği dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve belediye ekiplerine teşekkür ederek yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.
12 Mart 2026 Perşembe - 11:40
Şehitliklerde temizlik ve bakım çalışmaları başlatıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye genelinde şehit kabirlerinin bakım, onarım ve temizliğini kapsayan çalışma başlatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatlarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye genelinde şehit kabirlerine yönelik bakım, onarım ve temizlik çalışması başlatıldı. Çalışma kapsamında il müdürlükleri tarafından şehit kabirleri tek tek ziyaret edilerek mezarların fiziki durumları incelenecek. Yapılacak incelemelerde onarım ihtiyacı bulunan kabirler tespit edilerek kayıt altına alınacak ve gerekli bakım ile onarım çalışmalarının kısa sürede tamamlanması sağlanacak. Bu kapsamda Konya’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından şehit mezarlarında temizlik, inceleme ve bakım çalışması başlatıldı. "Şehit mezarlarının bakım, onarım ve temizliğini kapsayan büyük bir seferberliği bugün itibariyle başlatmış bulunuyoruz" Vatanın birliği, milletin huzuru ve bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anmak üzere bir araya geldiklerini söyleyen Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, "Bizler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, aziz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmayı en temel sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu toprakları bizlere vatan kılan, gölgesinde huzurla nefes aldığımız al bayrağımıza rengini veren aziz kahramanlarımıza olan minnet borcumuzun küçük bir nişanesini sunmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, 81 ilimiz genelindeki tüm şehit mezarlarının bakım, onarım ve temizliğini kapsayan büyük bir seferberliği bugün itibariyle başlatmış bulunuyoruz. Aynı zamanda şehitlerimizin mevcut durumlarını da kayıt altına alarak gerekli çalışmaların yapılması için takip ediyoruz. Gelecek nesillere, kahramanlarımızın hatırasını en temiz ve en vakur haliyle aktarmak boynumuzun borcudur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatlarıyla Bakanlığımız koordinasyonunda başlatmış olduğumuz bu çalışma, aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı mirasa duyduğumuz derin saygının ifadesidir. Bakanlık olarak her çalışmamızın arkasında aziz şehitlerimize duyduğumuz derin minnet ve şükran hissi bulunmaktadır. Bizler aziz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, her daim onların yanında olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle vatanımızın birliği, milletimizin huzuru, istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Vatan onlara, onlar bize emanet" dedi.
12 Mart 2026 Perşembe - 11:39
Ojeli tırnaklarıyla erkek egemen meslekte usta oldu
Mersin’de birçok kişinin ’ojeli tırnaklarla yapamazsın’ dediği kuyumculuk mesleğinde çalışan genç kadın, yüksek sıcaklıkta altın eritip işleyerek kısa sürede ustalığa yükseldi. Ojeli tırnaklarıyla altın kolye, bilezik ve yüzük gibi takıları dönüştüren genç usta, erkek egemen sektörde azmiyle dikkat çekiyor. Mersin’de yaşayan 21 yaşındaki Aleyna Ülger, başta ’yapamazsın’ denilerek karşılandığı kuyumculuk mesleğinde kısa sürede ustalığa yükseldi. Yüksek sıcaklıkta altın eritip işleyen Ülger, hurda ve külçe altınları kolye, bilezik, küpe ve yüzük gibi takılara dönüştürüyor. Arkadaşının yönlendirmesiyle 3 yıl önce Akdeniz ilçesindeki bir kuyum atölyesinde çırak olarak mesleğe başlayan Ülger, zamanla altın işlemeciliğinin en zor alanlarından biri olan sadekarlığı öğrenerek ustalığa kadar yükseldi. Her sabah atölyede yüksek sıcaklıkta çalışan makinenin başına geçen genç kadın, hurda ve külçe altınları eriterek uzun ve zahmetli işlemlerden geçiriyor. Eritmeden şekil vermeye, parlatmadan cilalamaya kadar birçok aşamadan geçen takılar daha sonra kolye, bilezik, bileklik, küpe ve yüzük gibi ürünlere dönüşüyor. Ülger’in ’uzay’, ’saman’, ’prenses’, ’ışıltı’, ’piramit’ ve ’masif’ isimli tasarımları ise kent genelindeki kuyumcularda satışa sunuluyor. "İnsanlar özellikle bu ojeli tırnaklarla nasıl yaptığımı merak ediyor" Kuyumculuğa başladığında hiçbir şey bilmediğini belirten Ülger, "Bir arkadaşımın yönlendirmesiyle başladım. Kuyumculukla ilgili hiçbir şey bilmiyordum. İlk başta çok zorlandım. Elim kesiliyordu, yaralar oluyordu ama zamanla alıştım. İnsanlar özellikle bu ojeli tırnaklarla nasıl yaptığımı çok merak ediyor. ’Bu ojeli tırnaklarla yapamazsın’ diyen çok oldu ama alışınca gayet rahat bir şekilde yapılabiliyor" dedi. "İnsanın isteyip de yapamayacağı hiçbir şey yok" Kuyumculuk sektöründe kadınların oldukça az olduğunu dile getiren Ülger, "Bu işi yapan çok fazla kadın yok. İnsanlara zor geliyor. Ama insanın isteyip de yapamayacağı hiçbir şey yok. İstedim ve yaptım" diye konuştu. Atölyede genellikle özel siparişler üzerine çalıştıklarını anlatan Ülger, altın işlemeciliğinin oldukça zahmetli bir süreç olduğunu ifade ederek, "İşimiz altın eritmeyle başlıyor. Çok yüksek sıcaklıkta çalışıyoruz. Altını çektikten sonra kezzap süreci var. İki gün bekletiyoruz. Sonra kaynatma, şekil verme, parlatma ve cilalama işlemleri yapılıyor. En sonunda takı hazır hale geliyor" ifadelerini kullandı. "Daha fazla kadının bu işe yönelmesini istiyorum" Henüz 21 yaşında ustalığa ulaşmanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu söyleyen Ülger, ileride kendi atölyesini açmayı hedeflediğini belirterek, "Kadınların yapamaz denildiği bir meslek olduğu için daha fazla kadının bu işe yönelmesini istiyorum" dedi. "Erkeklere oranla daha iyi algılayabiliyor diyebilirim" Atölye sahibi Aytaç Ekici ise genç ustanın kısa sürede mesleği kavradığını belirterek memnuniyetini dile getirdi. Ekici, "Başarılıdır, çok başarılıdır. Aleyna’dan çok memnunuz. Bir işi gösterdiğimiz zaman hemen kavrayıp üstüne kendi yorumunu da katabiliyor. Erkeklere oranla daha iyi algılayabiliyor diyebilirim. Bir erkeğe bir işi öğretmek bazen bir hafta sürerken, Aleyna o işi bir iki günde öğrenip yapabilir hale geliyor" dedi. Kadınların kuyumculuk sektöründe daha fazla yer alması gerektiğini ifade eden Ekici, "Diğer işletmelerin de kadın çalışan sayısını artırmasını isteriz. Ev hanımları da kendini geliştirebilir. Aleyna bu konuda güzel bir örnek olabilir" diye konuştu.
12 Mart 2026 Perşembe - 11:38
Iğdır’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yılı törenle anıldı
Iğdır’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. İstiklal Marşı’nın kabulü üzerinden tam 105 yıl geçti. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde büyük bir coşkuyla kabul edilen milli marşımız, bugün de bağımsızlığımızın en güçlü simgesi olmaya devam ederken Iğdır’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Iğdır Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa Iğdır Valisi M. Fırat Taşolar, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalarda, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini, azmini ve inancını en güçlü şekilde yansıttığı vurgulandı. Program kapsamında bir konuşma yapan Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; "İstiklal Marşı’mız aslında Cumhuriyetimizin kuruluşundan önce yazılmıştır; ancak Cumhuriyet’i müjdelemiştir. Aynı zamanda bu necip milletin karakterini, yapısını ve ona olan güveni anlatan müstesna bir eserdir. İstiklal Marşı’mızı okurken, söylerken ve dinlerken o asrı, o zamanı çok iyi bilmek gerekmektedir." dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder