ASAYİŞ - 01 Şubat 2016 Pazartesi 14:57

10 aylık bebeğini baltayla öldürdü

A
A
A
10 aylık bebeğini baltayla öldürdü

İzmir'in Kiraz ilçesinde, eşinden boşanan ve psikolojik sorunları olan bir anne, 10 aylık bebeğini baltayla kesip öldürürken çocuğunun cesedini kümesin çatısına attı.

Olay, Kiraz ilçesi Çanakçı mahallesinde bir evde meydana geldi. Birkaç ay önce eşi Ali P.'den boşanan ve babası İbrahim P. (69) ve 10 aylık bebeği İ.P. ile yaşamaya başlayan H.Ç. (34)'nin iddialara göre psikolojik sorunları vardı. Anne H.Ç., evde bebeği ile yalnız kaldığı sırada balta ile 10 aylık bebeği İ.P.'nin boğazını kesti. Çocuğunu kestikten sonra yatan anne Hatice Ç., babası İbrahim Ç. gelince çocuğunu öldürdüğünü söyledi.
İbrahim Ç., torununun tavuk kümesi üzerindeki cesedini görünce şoke oldu. Durumun bildirilmesi ile gelen jandarma ekipleri anne H.Ç.'yi gözaltına alırken 10 aylık bebeğin cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılı.

TORUNUNU EVDE BULAMAYINCA ŞÜPHELENDİ
Torununu İzmir Adli Tıp Kurumu morguna getiren İbrahim Ç. burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Olayı anlatan acılı dede İbrahim Ç., şunları söyledi: ''Ben eve vardım. Kızım yatağında yatıyordu. Karanlıktı ev, gözlerimde iyi görmüyor. Çocuğu göremedim. 'Çocuk nerede?' dedim kızıma, hemen yakınımızda amcası var o da bana 'Amcam da' dedi. Gittim oraya, 'Çocuk nerede' dedim, 'Ne çocuğu, çocuk yok burada' dedi. Koştum geldim eve. Kızıma tekrar sordum 'Çocuk nerede' diye. Kızım bana, 'Çocuğu kestim' dedi. Sonra öğrendim ki demirden tavuk kümesi var bizim onun üstüne atmış. Baltayla boğazından kesmiş. Kızımın akıl sağlığı yerinde değildir. Hastaneye yatıracaktık'' dedi.

Bebeğin otopsinin ardından yarın Kiraz ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. 

ALİ GÖZETEN - ATAKAN ŞEN
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu 2024 yılının ilk off-road yarışları Ordu’da yapıldı Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off-Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’ Altınordu ilçesi Melet Irmağı Kültür Otağı Mevkiinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde şehre her gün yeni bir faaliyet, yeni bir etkinlik, yeni bir dinamizm kazandıran Büyükşehir Belediyesi, adrenalin tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda da off-road festivalleri düzenlenen Ordu, 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali 2024’e ev sahipliği yaptı. 2024 yılının ilk yarışı olma özelliği taşıyan yarışlar 2 gün sürdü. İlk gün Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde tanıtım gerçekleştirilen festivalin ikinci gününde araçlar sahne aldı. Altınordu ilçesi Melet Irmağı kenarında düzenlenen ve 100 aracın katılım sağladığı müsabakada araçlar çeşitli engellerle zorlaştırılmış ağır parkurlarda kıyasıya mücadele etti. Motor gücüne göre farklı kategorilerde yarışan sporcular zorlu parkuru en hızlı ve hatasız şekilde tamamlamaya çalıştı. Yarışmacılar parkurda zaman zaman zorlu anlar yaşadı. Renkli görüntülere de sahne olan festivale vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’nde dereceye giren pilotlara çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu’nun Off-Road ile anılacak bir şehir olacağını söyledi. Başkan Vekili Tezcan, şöyle konuştu: “Güzel bir yarışın sonuna geldik. Adrenalin tutkunları ile güzel bir yarış gerçekleştirildi. Kazasız belasız güzel bir yarışma oldu. Burası sizin yuvanız. Artık Ordu off-road sporu ile bütünleşti. Burada devamlı bir parkurunuz var. Dün olduğu gibi her zaman yanınızdayız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, daima sizin yanınızda ve sizleri destekliyor. Artık bu yarışlar Ordu’da gelenekselleşecek. Ordu denilince off-roadta bütün dünya bizleri tanıyacak” dedi.