ASAYİŞ - 09 Mart 2017 Perşembe 14:32

11 teröristin öldürüldüğü operasyondan kareler

A
A
A
11 teröristin öldürüldüğü operasyondan kareler

Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında 5 Mart’tan itibaren devam eden 4 odalı sığınakla birlikte 11 teröristin ölü ele geçirildiği operasyon aralıksız sürüyor.

Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında 5 Mart’tan itibaren devam eden 4 odalı sığınakla birlikte 11 teröristin ölü ele geçirildiği operasyon aralıksız sürüyor. Operasyonda ölü ele geçirilen teröristlerden çok sayıda mühimmat ve kış için hazırlanan her türlü yaşamsal gıda çıktı.

Edinilen bilgiye göre, 49’uncu Komda Tugay Komutanlığı emrinde Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında 5 Mart tarihinde Bayrak-41 operasyonunun parçası olarak Şehit Binbaşı Turgay Çelik-6 operasyonu başlatılmıştı.

Operasyon kapsamında önceki gün 6, dünde 5 terörist kullandıkları Bixi, Kanas ve M-16 ve Kaleşnikof silahlarla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Mağarada ne ararsan var 

4 odalı mağarada ölü olarak ele geçirilen teröristlerin üzerinde ve mağarada, 5 adet el bombası, 1 adet smith wesson tabanca, 540 adet ak-47 kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, 200 adet pkms (bixi) makineli tüfek mermisi, 64 adet m-16 piyade tüfeği mermisi, 21 adet smith wesson tabanca mermisi, 18 adet ak-47 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 10 adet m-16 piyade tüfeği şarjörü, 8 adet kanas keskin nişancı tüfeği şarjörü, 2 adet keskin nişancı dürbünü, 1 adet pkms (bixi) makineli tüfek 100’lük mayonu, 1 adet el telsizi, 120 adet kalem pil, 120 adet hazır çay, 88 adet büyük pil, 80 adet tuvalet kağıdı, 70 adet hazır çorba, 57 adet kitap, 40 kilogram ayçiçek yağı, 45 kilogram beyaz peynir, 35 paket ıslak mendil, 25 kutu konserve fasulye, 20 kilogram makarna, 20 adet kaşık 15’er kilogram kuru fasulye, çay, 11 adet sırt çantası, 10 adet not defteri,10’ar kilogram kırmızı mercimek, tuz, 14 adet küçük ve büyük tüp, 6 kutu konserve balık, 6 adet yemek tabağı, 5 adet kütüklük, 4 adet şemsiye, 4 adet testere, 3 adet çaydanlık, 2 adet balta, ocak, ses kayıt cihazı, kürek, tavla ve benzeri gıda maddeleri bulundu. 

Yılmaz Atar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Açıldığında protokol camisi olacaktı, 7 yılda tamamlanamadı İzmir Konak’ta bulunan ve yapımına 2017’de başlanılan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin inşaatı aradan geçen 7 yılda tamamlanamadı. Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan ibadethanenin inşaatı uzun süredir yerinde sayarken, bölge esnafı yetkililerin duruma el atarak bir an önce caminin tamamlanmasına destek olmalarını istedi. İzmir’in Konak ilçesi Mersinli bölgesinde 14 bin metrekarelik alanda yer alan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin yapımına, Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından 2017 yılında başlandı. 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metre uzunluğunda 4 minareye sahip, Osmanlı ve modern mimari izlerini taşıyan caminin 2022’de ibadete açılması hedefleniyordu. Ancak Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan 15 bin kişi kapasiteli camide uzun süre önce inşaat çalışmaları durdu. Yapılan onca masrafın ve milli servetin ziyan olduğunu belirten bölge esnafı, yetkililerin duruma el atarak caminin tamamlanmasına destek olmaları gerektiğini söyledi. “Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz” Kaba inşaatı 2019 yılında tamamlanan camiyle ilgili görüşlerini dile getiren bölge esnaflarından 37 yaşındaki Zeynel Akçam, “Buranın 2017 yılında temeli atıldığında bölge esnafı olarak çok sevinmiştik. Neden çok sevindik; dibimizde bir cami olsun istedik. Burada bize en yakın cami 500 metre ileride. Biz çok uğraştık burası yapılsın 5 vakit namazımızı kılalım orada ama bir türlü nedense tamamlanamadı bu cami. Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın projeyi bitirmiş olduğunu öğrendik sonradan. Esnaflar olarak Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz. Müslüman bir ülkede yaşayan vatandaşlar olarak bu camiyi böyle görünce vicdan azabı çekiyoruz. 2020 yılında Diyanet’e ‘bu cami neden tamamlanmıyor’ içerikli dilekçe yazdım, cevap gelmedi. Bölge esnafı olarak bu caminin bir an önce tamamlanmasını istiyorum” dedi. Caminin aynı zamanda bir yaşam alanı olarak tasarlanması, içerisinde sosyal donatı alanları, konferans salonları, kütüphaneler, etüt merkezleri gibi birçok bölümün olması planlanıyordu. 2017 yılında yapımına başlanılan ve 2022 yılında ibadete açılması planlanan Ulu Cami üzerinden geçen 7 yılda tamamlamadı.