DÜNYADAN FUTBOL - 20 Aralık 2016 Salı 13:28

14 Rus takımına transfer yasağı

A
A
A
14 Rus takımına transfer yasağı

Rusya Futbol Federasyonu, aralarında Gökdeniz Karadeniz'in takımı Rubin Kazan'ın da bulunduğu 14 takıma transfer yasağı getirdi.

Rusya Futbol Birliği, aralarında Gökdeniz Karadeniz'in takımı Rubin Kazan'ın da bulunduğu 14 takıma finansal problem nedeniyle transfer yasağı getirdi.

Rusya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Futbol Birliği, finansal problemleri nedeniyle en üst düzey iki liginde yer alan 14 kulübe transfer yasağı getirdi. Maaş, transfer ve vergi ödemelerinde sorun yaşayan bu kulüplerin yeni oyuncularını kayıt ettiremeyecekleri açıklandı.

İşte transfer yasağı getirilen takımlar;

1. Krylya Sovetov Samara
2. Tom Tomsk
3  Amkar Perm
4. Rubin Kazan
5. Tosno Tosno
6. Dinamo Moskova
7. Sokol Saratov
8. Luch-Energiya Vladivostok
9. SKA-Khabarovsk Khabarovsk
10. Siberia Novosibirsk
11. Kuban Krasnodar
12. Mordovia Saransk
13. Shinnik Yaroslavl
14. Baltika Kaliningrad 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Üniversite sanayi sektör buluşmaları etkinliğine öğrencilerden yoğun ilgi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci Üniversite-Sanayi Sektör Buluşmaları etkinliğinde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri ile bir araya geldi. GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte Ahmet Fikret Kileci, sektöre ve iş yaşamına dair tecrübelerini aktardı. Doku-Kumaş Tasarım Yarışması’na tüm öğrencileri, genç tasarımcıları davet eden Kileci, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödüllü Doku-Kumaş Tasarım Yarışması hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Dünyada çok hızlı bir değişim ve farklılaşma olduğunu belirten Kileci, “Bu farklılaşma öyle bir noktaya gidiyor ki yeni doğruların, dinamiklerin çok farklı olduğu ve akılcı hareket edilmesi gereken bir döneme giriyoruz. Öğrencilere, genç kardeşlerimize bu sistemin dışında kalmamalarını, eğitimlerini nasıl tamamlamaları gerektiğini bu tür etkinliklerle anlatmaya çalışıyoruz” dedi. “Sürdürülebilirliği birinci planda tutacağız” Tekstilin hızlı bir şekilde değişiklik gösterdiğini aktaran Kileci, “Sürdürülebilirliğin, geri dönüşümün en önemli kuralı işi kaynağında araştırmaktır. İşin kaynağında birbirine uymayan malzemeleri bir araya getirip sırf tasarım, moda uğruna yaptığınızda kabul edilmiyor. Malzeme tasarımında, ürün tasarımında diğer tüm yapılan işlerde sürdürülebilirliği, insanın geleceğini birinci planda tutacağız. Buna göre ürün tasarlayacağız” şeklinde konuştu. Katma değeri yüksek tekstil ihracatına katkı sağlamak ve sürdürülebilirlik temasını tasarım ekosistemine kazandırmak adına düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması; ‘dokuma, örme ve baskı’ olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenecek. Son başvuru 12 Temmuz 2024 olan yarışmada başarılı olanlara toplam 1 milyon 950 bin TL para ödülü dağıtılacak.
Gaziantep GAÜN’de MEDEK Çalıştayı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından ‘Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) Çalıştayı’ düzenlendi. GAÜN Turizm Uygulama Oteli’nde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan GAÜN Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak, MEDEK Çalıştayı’nın mesleki eğitimin mevcut durumunu değerlendirmek, sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek için önemli bir platform olduğunu vurguladı. Dr. Budak, “Akreditasyon kuruluşumuz olan MEDEK’ten aldığımız bilgilere göre bu sene GAÜN olarak başvuruda lider durumdayız. Altı tane meslek yüksekokulumuzdan 13 tane ayrı programımızı bu akreditasyon sürecine dahil ettik. Biz heyecanlıyız ama bu süreçte sadece heyecanlı olmak yetmiyor. Sabır, sebat ve devamlılıkla, hepimiz birlikte dayanışma halinde olursak, el ele verirsek üniversite olarak daha çok başarıya imza atacağız” dedi. GAÜN Kalite Geliştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Derya Özçalışkan ise konuşmasında mesleki eğitimin önemine ve MEDEK’in bu alandaki rolüne vurgu yaparak, GAÜN olarak mesleki eğitimin kalitesini artırmak ve bu alanda uluslararası standartlara ulaşmak için MEDEK ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Açılış konuşmalarının ardından çalıştayda; GAÜN Akreditasyon Sorumlusu M. Erkan Toksöz ‘Akreditasyonun Kurumsal Açıdan Önemi’, GAÜN Kalite Geliştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Derya Özçalışkan ‘MEDEK Program Akreditasyonu Genel Ölçütler’ ve ‘MEDEK Program Akreditasyonu Programa Özel Ölçütler’ konularında sunum yaptı. Çalıştayda, GAÜN’deki meslek yüksekokullarının mevcut durumu değerlendirilirken, nitelikli iş gücüne katkı sağlayacak stratejiler ve uygulamalar ele alındı. MEDEK’in misyonuna uygun olarak, meslek yüksekokullarının akreditasyon süreçlerindeki önemi ve bu süreçlerde izlenecek yollar da katılımcılarla paylaşıldı.
Ankara Yunus Emre Enstitüsünün Irak’taki çalışmaları devam ediyor Yunus Emre Enstitüsü, Irak’taki eğitim ve kültür misyonunu kapsamında Irak İçişleri Bakanlığı Polis Enstitüsü Diller Okulu ile yeni protokol imzaladı. Yunus Emre Enstitüsü Bağdat, Irak’taki eğitim ve kültür misyonunu genişletmeye devam ediyor. Enstitü, Irak İçişleri Bakanlığı Polis Enstitüsü Diller Okulu ile yeni bir protokol anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre, Temmuz ayından itibaren Türkçe dersleri Irak İçişleri Bakanlığı Polis Enstitüsü Diller Okulu müfredatına dahil edilecek ve Enstitü tarafından ek dersler sunulacak. General Haysem Abdulajabar, protokolün önemine dikkat çekerek, dil eğitiminin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştireceğini vurguladı. Ayrıca, Irak Devlet Televizyonu (IMN) Türkmen Bölümü ile sağlanan anlaşmaya göre Enstitünün Türkçe dersleri ve kültürel içeriklerinin Türkmen kanalı aracılığıyla geniş bir izleyici kitlesine ulaştırılması sağlanacak. Müdür Kasım Murtaza Çolak ile istişareler sonucunda geliştirilen bu iş birliği, Enstitünün etki alanını Irak genelinde genişletmeyi ve yapılan faaliyetleri daha etkili kılmayı amaçlıyor. Bağdat’taki eğitim faaliyetleri, Dicle Üniversitesi bünyesinde açılan yeni bir temsilcilikle daha da genişletildi. Enstitü, Bağdat’ın iki yakasında da 200’e yakın öğrencisi ile Türkçe ve Türk Kültürünü Irak ile buluşturmaya devam ediyor. Üniversiteler ile akademik, bilimsel ve kültürel alanda iş birliklerini güçlendirmek amacıyla Mustansiriyah Üniversitesi, Bağdat Üniversitesi, Irak Üniversitesi Savunma Bakanlığı Savunma Üniversitesi ile yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan protokoller, yakın tarihte imzalanacak. Ayrıca Enstitü, Birleşmiş Milletler Gelişim Programı (UNDP) ile de Türkçenin eğitim dili olarak kullanımını amaçlayan görüşmeler sürdürüyor. Enstitünün geçmişte Irak ve Irak’a yönelik gerçekleştirdiği etkinliklerin bazıları ise şunlar: "2010-2019 yılları arasında her yıl düzenlenen Türkçe Yaz Okulu, 2018 yılında İnönü Üniversitesinde 14 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Erbil Türkoloji Yaz Okulu, 2021 yılında Irak’ta Türkçe öğreten öğretmenlere yönelik İstanbul’da düzenlenen eğitim programı, 2020-2022 yılları arasında Irak’tan toplam 2 bin 133 kişinin katılımıyla gerçekleşen çevrim içi Türkçe kursları." Yunus Emre Enstitüsü, Irak’ta Türk kültürünü ve dilini tanıtmaya yönelik çalışmalarına tam hız devam ediyor ve bu alanda yeni iş birlikleri ile kültürel bağları daha da güçlendiriyor.
İstanbul Esenlerliler Şehir ve Kültür Gönüllüleri projesiyle İstanbul’u keşfediyor Esenler Belediyesi, İstanbul’un güzide mekanlarını tanıma fırsatı sunan Şehir ve Kültür Gönüllüleri projesi kapsamında Esenlerli vatandaşlarla Tarihi Yarımada’ya çıkarma yaptı. Yedi hafta sürecek eğitimin ilk haftası, ‘sanat ve estetik’ temasıyla gerçekleşti. Esenler Belediyesi’nin düzenlediği ‘Şehir ve Kültür Gönüllüleri’ projesinin ilk haftası geride kaldı. Sarayburnu, Gülhane ve Sultanahmet Meydanını gezen gönüllüler adeta İstanbul’un tarihine doğru bir yolculuğa çıktı. Gönüllüler, kendine münhasır kültür birikimiyle birçok medeniyetin izini taşıyan İstanbul’u gezerken sütunların sanat tarihi açısından önemini Yazgı Kuru’dan dinledi. Günün sonunu Sultanahmet’te noktalayan gönüllüler edebiyata, İstanbul’a ve kültüre dair Yazar Dursun Gürlek ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. “Eğitimi tamamlayanlar rehberlik edecek” Projenin koordinatörlüğünü yürüten Mehmet Akif Dumangöz, düzenlenen eğitimi ve amacını anlatarak, “Bu yedi haftalık süreçte gönüllülerimiz belirlemiş olduğumuz yedi farklı temayla ve İstanbul’un yedi güzide noktasını ziyaret ederek eğitimlerini alacaklar. Eğitimlerimizi başarıyla tamamlayan gönüllülerimiz Esenler’de Şehir ve Kültür Gönüllüsü olmayı arzulayan diğer vatandaşlarımıza rehberlik edecekler” diye aktardı. “İstanbul’a hiç turist gözüyle bakmamıştım” Şehir ve Kültür Gönüllüleri projesinde gönüllü olan Fatma Sarı, “Bugün sanat ve estetik anlamda İstanbul’un birinci tepesi olan Sarayburnu’nu gezdik. Buradan da Ayasofya’ya doğru yola çıktık. Buradan beklentim İstanbul’un bize neler fısıldadığını öğrenmek. İstanbul’a bu zamana kadar hiç turist gözüyle bakmamıştım. İstanbul’da yaşamakla İstanbul’u yaşamak çok farklı. Bu projeyle yedi hafta boyunca İstanbul’u yaşayacağız” dedi. “Tarihçilerle gezmek çok farklı” Geziye ve ardından sohbete katılan gönüllülerden biri olan Sultan Pekacar ise “Bugün Sarayburnu ve Ayasofya civarında gezdik. Tarihi eserlerimiz hakkında birçok hocamız rehberliğinde bilgilendirildik. Çok verimli bir gezi oldu. Şahsi olarak gezmekle tarihçilerle gezmek arasında çok fark var. Geziden sonra bir saat boyunca Dursun Gürlek hocamızla İstanbul tarihi ve edebiyat alanında çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Esenler Belediyesine bu imkanı sağladığı için teşekkür ederiz“ ifadelerini kullandı.
Gaziantep Gaziantep’te haşerelere karşı 165 bin noktada ilaçlama yapılıyor Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), havaların ısınmasıyla kent genelindeki mahalle, cadde ve sokaklarda haşerelere ve kemirgenlere karşı ilaçlama çalışmalarına yoğunluk kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı Haşere ile Mücadele ve İlaçlama Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki 165 bin odak noktasında 155 personel ve 63 ekipman ile ilaçlama yapıyor. Bu kapsamda saha kontrollerini düzenli olarak sürdüren GBB Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Öz, 7/24 sahada ekiplerin çalıştığını belirterek, bu çalışmanın yanında vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü söyledi. Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Öz, “İlaçlamaların tam anlamıyla kent içinde karşılık bulması için vatandaşların çöplerini çöp kovalarına ağzı kapalı bir şekilde atmaları, çevre temizliğine dikkat etmeleri, kova ve bidon içinde bulunan durgun suların ağzını kapalı tutmaları gerekiyor” dedi. Öz, Gaziantep’in her geçen gün büyüyen ve gelişen bir kent olma özelliği taşımasından dolayı ilaçlamadaki çalışmalarda da ekipman ve personel sayısı olarak da büyümenin gerektiğini belirtti. “Sahada 7/24 nöbetçi ekip mevcut” Vatandaşların talep ve şikayetlerine de hızlıca karşılık verdiklerini aktaran Öz, Gaziantep’te ilaçlama ile ilgili destek almak için vatandaşlar, ‘Gaziantep İletişim Koordinasyon Merkezi’nin (GİKOM)’, ‘ALO 153’, ile ‘0 342 321 00 09’ iletişim numarasından bizlere ulaşabilirler. 24 saat sahada nöbetçi ekiplerimiz bulunuyor. Aynı zamanda saha kontrolünü sağlayan personellerimiz de mevcut” ifadelerini kullandı. “Belirlenen odak noktalar yılda 1 milyonu aşkın kez ilaçlanıyor” Toplamda 165 bin odak noktasında ilaçlama çalışmalarının belirli aralıklarla yapıldığını anlatan Öz, “Belirlediğimiz bu noktaları en az 6 kez olmak şartıyla ilaçlıyoruz. Bu noktalarda yıl içerisinde yapmış olduğumuz ilaçlama sayısı da 1 milyonu geçiyor” diye konuştu.