ASAYİŞ - 15 Ekim 2017 Pazar 12:52

15 Temmuz hain darbe girişiminde Doğan Medya Center'in işgali davası ile ilgili keşif yapıldı

A
A
A
15 Temmuz hain darbe girişiminde Doğan Medya Center'in işgali davası ile ilgili keşif yapıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminde Doğan Medya Center'in işgal edilmesine ilişkin alınan ara karar gereği şehit edilen Vedat Bağcerci'nin kim tarafından vurulduğunu tespit edilmesi için holding binası çevresinde keşif yapıldı. Cezaevinden keşif için getirilen sanık Süleyman Ahmet Kaya'ya çelik yelek giydirildi.

FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında Doğan Medya Center'in işgal edilmesine ilişkin 19 sanığın üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava ile ilgili bugün yeni bir gelişme yaşandı. Doğan Medya Center'in işgal edilmesi sırasında açılan adeş sonucu şehit olan Vedat Bağcerci'nin kim tarafından vurulduğunun tespiti için binada keşif yapılıyor.

Cezaevi'nden keşif için getirilen sanık eski Yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya, yoğun güvenlik önlemleri altında binaya getirildi. Çelik yelek giydirilen sanık Kaya'nın cezaevi aracından indirilirken, mahkeme başkanının gelmesiyle keşif başladı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.