GÜNDEM - 28 Ağustos 2014 Perşembe 13:50

150 Yezidi Sümer Mahallesi’ne yerleştirildi

A
A
A
150 Yezidi Sümer Mahallesi’ne yerleştirildi

Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar Dağı’ndan kaçarak Mardin’in Dargeçit ilçesine sığınan 150 Yezidi, Sümer Mahallesi’ndeki eski belediye binasına yerleştirildi.

IŞİD’in saldırılarından kaçan Yezidiler, Dargeçit eski belediye binasına yerleşti. Yezidilerden Süleyman Haydar, IŞİD’in sabah erken saatlerinde köylerine saldırdığını, değerli eşyalarını aldıktan sonra insanların kafasını kestiğini söyledi. Haydar, “Şengal’de IŞİD terör örgütü olmadan önce çok güzel bir hayatımız vardı. Ancak şimdi ise doğup büyüdüğümüz memleketimizden kaçıp buraya yerleştik. Şengal’de bin 500 ve 3 bin 500 arasında insanımız katledildi. Buraya sadece bin 500 kişi gelebildik. Hepimizi değişik ilçelere ve illerle yerleştirdiler. Benim ailemden 9 kadın 6 erkek olmak üzere 15 kişi katledildi” dedi.Güle Sefer ise, ailesinden sadece 8 kişinin Türkiye’ye gelebildiğini söyledi.

Dargeçit Belediyesi Eşbaşkanları Zeynep Sipcik ve Sinan Akan da, sivil toplum örgütleri, esnaf ve vatandaşlarla birlikte Yezidilerin yiyecek, içecek ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Eşbaşkanlar, “Yezidi halkının sorunlarına ve acılarına ortak olabilmek, yaşamlarını sorunsuz sürdürebilmeleri için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Halkımız şunu çok iyi bilsin ki Rojava ve Şengal halkı yalnız ve sahipsiz değiller. Vefakar olan halkımız yardımlarını esirgemiyor, bu kirli savaşın bir an önce son bulmasının umut ediyoruz” dedi. 

MARDİN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Çal Mağarası’nın otopark sorunu çözülüyor Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çal Mağarası’nı ziyaret etti. Mağara çevresine yapılacak yeni otopark alanını yerinde inceleyen Başkan Genç, görüntü kirliliğine neden olan derme çatma yapıların yıkılması için talimat verdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olan Çal Mağarası’nı ziyaret etti. Başkan Genç’e ziyarette AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü ve Düzköy Belediye Başkanı Selim Çelenk eşlik etti. Çal Mağarası’nın Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Genç, Çal Mağarası’nın daha da geliştirilmesi ve ziyaretçilere daha iyi hizmet verebilmesi için yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Mağara çevresinde yapılacak olan yeni otopark alanı için de detaylı bir değerlendirme yapan Başkan Genç, mevcut durumda görüntü kirliliği oluşturan derme çatma yapıların yıkılmasını istedi. Başkan Genç, Çal Mağarası’nın çevresinin daha düzenli ve estetik bir görünüme kavuşması gerektiğini belirterek, “Trabzon’un doğal güzelliklerini en iyi şekilde koruyarak, turizme kazandırmak bizim öncelikli görevlerimiz arasında. Çal Mağarası, şehrimizin en değerli turizm merkezlerinden biri. Burada yapılacak otopark alanı, ziyaretçilerin konforunu artıracak. Aynı zamanda çevredeki görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırarak, doğal dokuyu bozmadan düzenlemeler yapacağız” dedi.