ASAYİŞ - 13 Ocak 2010 Çarşamba 18:05

2 evden cephanelik çıktı

A
A
A
2 evden cephanelik çıktı

Amasya'nın Taşova ilçe merkezinde bulunan 2 evde yapılan aramada çok sayıda silah, mühimmat ve bir miktar esrar maddesi ele geçirildi.

MURAT ÇELİK/AMASYA

Edinilen bilgiye göre, Taşova ilçe merkezinde silah kaçakçılığı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Taşova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, M.Y. isimli şahsın evinde yaptıkları aramada 1 adet 7,65 mm'lik tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör ve 8 adet fişek, 1 adet kısa namlulu tek kırma av tüfeği, 1 adet çift kırma av tüfeği, 1 adet kısa namlulu tek kırma av tüfeği ve bu tüfeklere ait toplam 50 adet av fişekleri ile 30 adet MKE yapımı 9 mm'lik tabanca fişeği, 1 adet kurusıkı tabanca ve 2 parça halinde toplam 28,07 gram esrar maddesi, ayrıca İ.Y. isimli şahsın evinde yapılan aramada ise 1 adet otomatik av tüfeği, 1 adet tek kırma av tüfeği ve bu tüfeğe ait fişekler ele geçirdi.

Ayrıca M.Y. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada şişe kavanoz içerisinde sigara paketi içine sarılmış halde 26,37 gram ağırlığında kubar esrar maddesi ele geçirilirken, şüpheli M.Y., verdiği ifadesinde, esrar maddesini 1-2 senedir içtiğini, evinde bulunan esrar maddesini de Yeşilırmak kenarında bulduğunu, kullanmak amacıyla evine getirdiğini, kuruttuğunu ve kubar haline getirdiğini, sigara paketinde bulunan esrar maddesini ise yaklaşık bir hafta önce içmek için hazırladığını ancak çok hazırladığını, başka bir zaman içerim düşüncesi ile sakladığını, evinde yapılan muhtemel bir aramada da bulunabileceği korkusu ile yatak odasından alıp soba içerisine koyduğunu, kendisinin bu maddeye bağımlı olmadığını ve yetiştirmediğini ifade etti.

Olayda ele geçirilen silahlar, mühimmat ve esrar maddeleri muhafaza altına alınırken, şüpheliler M.Y. ile İ.Y.'nin gözaltına alındıkları öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı Türkiye’nin önemli kestane üretim yerlerinden olan Sinop’ta gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojik mücadele laboratuvarında üretilen 850 adet ‘Torymus Sinensis’ isimli avcı böcek, Erfelek ilçesine bağlı Kirazlık köyünde doğaya salındı. Programda konuşan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “Sinop’ta kurduğumuz laboratuvarda 2022 ve 2023 yılları içerisinde Ayancık, Erfelek ve Türkeli ilçelerine toplamda 5 bin 746 adet avcı böcek üretilmiş ve doğaya salınmıştır. 2022 ve 2023 yıllarında toplam 268,98 hektarlık alanda avcı böcek salımı yaptık. 2024 yılı içinde avcı böcek üretimimiz yaklaşık 5 bin adet olacak. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Gal arısı ile mücadele kapsamında büyük emek gösteren Orman Bölge Müdürlüğümüze, İl Tarım Müdürlüğümüze, Biyolojik Mücadele Laboratuvarlarımızda çalışan uzmanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Vali Özarslan’ın konuşmasının ardından 850 adet avcı böcek kestane ormanlarına salındı. Programa Gerze Kaymakamı ve Erfelek Kaymakam Vekili Mehmet Deniz Arabacı, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Üyesi Ziya Dilsiz, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, Kirazlık Köyü Muhtarı Bülent Koca, Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ve üreticiler katıldı.