GÜNDEM - 30 Ekim 2017 Pazartesi 09:39

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda çocuklar Türkiye puzzle'ı yaptı

A
A
A
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda çocuklar Türkiye puzzle'ı yaptı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir araya gelen çocuklar, Türkiye haritasından oluşan dev puzzle'ın parçalarını birlikte yerleştirdi. Şarkılar söyleyip dans ederek doyasıya eğlenen çocuklar, Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Küçükçekmece Belediyesi Cumhuriyetin ilanının 94'üncü yıl dönümünde birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinliğe Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikler kapsamında çocuklar hep birlikte dans gösterileri yaptı. Ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını canlandıran çocuklar büyük alkış aldı. Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Şencan ile birlikte "Bir başkadır benim memleketim" şarkısını seslendiren çocuk korosu alışveriş merkezinde bulunan vatandaşların beğenisi kazandı. Sonrasında çocuklar Türkiye haritasından oluşan dev puzzle'ı hep birlikte tamamlamaya çalıştı. Puzzle'ın her bir parçasını bir çocuğun yerleştirdiği etkinlikte, çocuklar hep birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın coşkusunu yaşadı. Alışveriş merkezinde bulunan birçok vatandaş da dev puzzle ile fotoğraf çektirdi.

"Eşsiz bir ülkede yaşıyoruz bunun kıymetini bilelim"

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşayarak çocuklarla gerçekleştirilen etkinliklerden bahseden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, "Son parça başkentimiz Ankara'nındı, çocuklarımızla birlikte o parçayı da monte ettik. Türkiye haritamız oluşmuş oldu. Cumhuriyetimizin 94'üncü yıl dönümü hem ülkemizde hem ilçemizde etkinliklerle birlikte kutlanıyor. Gerçekten coşku içinde Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz. İnşallah bu birliğimiz, beraberliğimiz daim olur. Çocuklarımız çok güzel şarkılar söylediler. En son parçayı "Bir başkadır benim memleketimi" birlikte söyledik. Bizim ülkemiz doğasıyla, tarihiyle, insanıyla, çevresiyle bir başka, eşsiz bir ülkede yaşıyoruz bunun kıymetini bilelim" dedi.

"Çok heyecanlı hissediyorum"

Cumhuriyetin ilanının 94'üncü yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen etkinliklerde yer aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Esmanur Elmacı, "Çok heyecanlı hissediyorum haritadaki parçayı yerleştirmeye boyum yetmedi hocamız yardım etti. Atatürk savaşları kazanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan etti. Biz de bundan yola çıkarak bu Türkiye Cumhuriyeti'ni devam ettirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Atalarımız, şehitlerimiz bizim için savaştılar"

Türkiye'nin geçmişte yurdu için savaşan şehitlerden miras kaldığını ve ileriye taşınması gerektiğini söyleyen Hebun Deniz, "Biz de şu an çok mutluyuz koro konserinde ve dansta yer aldık. Atalarımız, şehitlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizim için savaştılar. Şu an biz bu durumda olamayacaktık, belki de gülemeyecektik, kadınlara haksızlıklar yapılacaktı ama Mustafa Kemal Atatürk sayesinde şu anda gülüyoruz, eğleniyoruz. Çok teşekkür ediyoruz ve kendisini saygıyla anıyoruz" şeklinde konuştu. 

Mehmet Başa - Hasibe Karadağ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Başkan Kaya’dan vatandaşlara “Ortahisarımızı gelin birlikte güzelleştirelim’’ çağrısı Ortahisar Belediyesi, Stratejik Planlama çalışmalarında değerlendirilmek üzere belediye internet sitesi üzerinden bir anket çalışması başlattı. 2025-2029 yıllarını kapsayacak Stratejik Plan çalışmalarında halkın görüşlerinin alınması ve daha geniş bir katılım sağlanması amacıyla Ortahisar Belediyesi kurumsal internet sitesi üzerinden erişilebilecek ‘’Ortahisarımızı gelin birlikte güzelleştirelim’’ sloganıyla bir anket çalışması başlatıldı. Bunun için belediye bünyesinde özel bir çalışma ekibi kurulurken, yapılan anketler bilimsel yöntemler ile değerlendirilerek 2025-2029 Stratejik Planının altyapısı oluşturulacak. Konu ile ilgili vatandaşlara çağrıda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya “Bizler göreve gelirken ’Ortahisar’ı birlikte yöneteceğiz’ demiştik. Tüm vatandaşlarımıza çağrım, belediyemizin internet sitesinden, sosyal medya hesaplarından ulaşabilecekleri bu ankete katılarak görüş ve düşüncelerini bildirmeleridir. Anket çalışmamıza ne kadar çok vatandaşımız katılırsa, o kadar sağlıklı sonuçlar alacağız” dedi. Stratejik Plan çalışması için halkın fikirlerini çok önemsediklerini belirten Başkan Kaya “Bütün toplumsal kesimlerin, gençlerin, kadınların, engellilerin ve yaşlılarımızın belediyemizle ilgili görüş ve düşüncelerini anket aracılığıyla bize ileterek destek vermelerini istiyorum. Bu verileri bilimsel tekniklerle değerlendirerek önümüzdeki 5 yıla ışık tutacak çalışmaların zeminini gelin hep beraber oluşturalım” diye konuştu. Stratejik Planlama anketindeki temalar şöyle: "Halkla İlişkiler ve Katılımcılık, İmar ve Kent Estetiği Çalışmaları, Çevre ve Temizlik, Park ve Yeşil Alan, Sosyal Yardım ve Hizmetleri, Kültür ve Sanat Hizmetleri, Engellilere, Kadınlara ve Yaşlılara Yönelik Hizmetler, Zabıta ve Denetim Hizmetleri, Fen İşleri Faaliyetleri, Spor Merkezleri ve Spor Alanları, Sokak Hayvanlarının Korunması ve Rehabilitasyonu." Fikir ve görüşlerini bildirmek isteyen vatandaşlar, Ortahisar Belediyesi kurumsal web sitesinden ankete ulaşabilecek.
Bursa BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi, kuruluşunun 46. yılını akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı büyük bir organizasyonla kutladı. Çok sayıda yarışmanın yapıldığı ve ödüllerin dağıtıldığı etkinlik, özellikle öğrenciler için unutulmaz anlara dönüştü. Görükle Kampüsü içerisinde başlatılan kutlama törenlerinde ilk olarak “Geleneksel Süt Koşusu” düzenlendi. Veteriner Fakültesi çiftliğinden start alan ve Hayvan Hastanesi önünde son bulan koşunun ardından Programın sonunda emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Ceylan’ın yazdığı ve okuduğu Veteriner Fakültesi Marşı izleyenleri duygulandırdı. Gün boyu devam eden etkenliklerde daha önce elemeleri yapılan satranç turnuvası, futbol turnuvası, oryantiring ve bilgi yarışmasının finalleri gerçekleştirilerek dereceye girenlere madalyaları takdim edildi. Öğrenciler, öğle yemeğinin ardından düzenledikleri halat çekme, okçuluk ve Veteriner Fakültesine özgü ‘’yoğurt yeme yarışması’’ gibi çeşitli oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi. Organizasyon, akşamüzeri gerçekleştirilen açık hava sinemasında film gösterimiyle son buldu. Etkinlikler hakkında açıklamada bulunan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik, 1978-1979 Eğitim-Öğretim yılında 46 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Fakültenin bugün Türkiye genelinde en ileri seviyede mesleki eğitim veren yükseköğretim kurumuna dönüştüğünü vurguladı. Düzenledikleri kutlama töreniyle birlikte öğrencilere BUÜ Veteriner Fakültesi mensubu olmalarının ayrıcalığını hissettirdiklerini aktaran Dekan Şenlik, “Gün boyunca düzenlediğimiz organizasyonlara yoğun bir katılım oldu. Akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve emekli hocalarımız ile çok sayıda öğrencimizi ağırladık. Hepsi de mutlu oldu ve gururlandı. Bu vesileyle kuruluşundan günümüze kadar fakültemizde görev yapmış olan tüm Dekanlarımıza, Öğretim Üyelerimize, Araştırma Görevlilerimize, Doktora Öğrencilerimize ve İdari Personelimize hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha çok çalışarak fakültemizi daha ileriye taşıyacağız” dedi.