SPOR - 06 Mayıs 2016 Cuma 15:30

34 yaşından sonra okuduğu üniversitenin takımını şampiyon yaptı

A
A
A
34 yaşından sonra okuduğu üniversitenin takımını şampiyon yaptı

Malatyaspor ve Malatya Belediyespor takımlarında forma giydikten sonra antrenörlük serüvenine atılan Murat Kurt, İnönü Üniversitesi futbol takımının başında yaşadığı başarıyla adından söz ettirdi.

İnönü Üniversitesi BESYO Antrenörlük Bölümü’nü tamamlayarak, akademik olarak da kendisini geliştiren Kurt, bu sezon başına geçtiği üniversite futbol takımını şampiyon yaparak, sarı-siyahlı kulübün Bölgesel Amatör Lig’e çıkmasında büyük pay sahibi oldu. İnönü Üniversitesi futbol takımıyla aldığı şampiyonluk ve hedefleriyle ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kurt, başarısını Malatyaspor’a borçlu olduğunu söyledi. Çok çalışmalarının meyvesini aldıklarını kaydeden genç teknik adam, “Başarımı Malatyaspor’a borçluyum. Malatyaspor olmasaydı buralara gelemezdim. İnşallah Malatyaspor da tekrar layık olduğu yere gelir. Bu sene sonuç olarak güzel bir başarıyla noktayı koyduk. Takımımız 3 yıldır Bölgesel Amatör Lig mücadelesi veriyordu. Geçen sene ekstra Play-off’larda kaybetmiştik. Bu sene ilk defa bir BAL takımıyla resmi bir müsabakada karşılaştık. Futbolcularım elinden gelen gayreti gösterdi. Ben en başından beri inanıyordum takımın başarılı olacağına. Çalıştık ve bunun da meyvesini lige çıkarak aldık” dedi.

“34 YAŞINDAN SONRA BİR DE BESYO BİTİRDİM”
Kurt, İnönü Üniversitesi Futbol Takımıyla yaşadığı başarının kariyer başlangıcı açısından önemli olduğunu söyleyerek, “Ben amatörle birlikte 23 yıl futbol oynadım. Onun dışında 34 yaşından sonra bir de BESYO bitirdim. Okulun da bana çok şey kattığını düşünüyorum. Oradaki hocaların bana çok şey verdiğini düşünüyorum. Futbol oynuyoruz ama vücudumuzda ne gibi şeyler oluyor, onu pek bilmiyordum. Antrenörlüğün başındayım henüz. Bana göre antrenörlükte başarılı olmanın en temel kuralı çalışmak. Çalışmadan hiçbir şey olmuyor. Bunu arkadaşlara da söyledim. Çalışınca zaten gerisi kolay.” diye konuştu.

“MALATYA AMATÖRÜNDEKİ OYUNCULARDA YETENEK VAR AMA YETERİ KADAR ÇALIŞILMIYOR”
Takım olarak önümüzdeki sezon nasıl bir hedefle yola çıkacaklarını da paylaşan Kurt, “Türkiye’de Bölgesel Amatör Lig’de yer alan sadece iki tane üniversite takımı var. Birisi Kütahya Üniversitesi, diğeri biziz. Zaten şuan Malatya amatör lig ve BAL takımlarına üniversitemiz futbolcu veriyor. İşte bu sene de tekrar bir sınavı olacak BESYO’nun. Elimizdeki futbolcular var. Kalacak gidecek futbolcular var. Tabi iyi dinamik ve genç bir takım yapmak istiyoruz. Bunun için biraz daha bekleyeceğiz. Önümüzde bir süreç var. Malatya amatöründe mevcutta yetenekli oyuncular var ama bence yeteri kadar çalışmıyorlar. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak için çalışmak gerekiyor. Bunun da tek yolu antrenman. Malatya amatöründe yetenek var ama yeteri kadar çalışıldığını düşünmüyorum” şeklinde konuştu. 

MEHMET TÜREL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir