GÜNDEM - 20 Mart 2018 Salı 12:11

40 yıl önce yediği tokat hayatını değiştirdi

A
A
A
40 yıl önce yediği tokat hayatını değiştirdi

Bilecik'te 40 yıl önce bir köfte arabasına çırak olarak işe başlayana Mesut Avcı, ustasından yediği bir tokat yüzünden hayatı değişti. O gün bugündür konuşmadığı ustasına kızan Avcı, kendisine köfteci dükkanı açarken, 40 yıl sonra ustasıyla da barıştı.

Bilecik'te geçtiğimiz gün 40 yıllık küs olan 'Raso' olarak bilinen Mesut Avcı (56) isimli köfteci ile 'Nito' olarak bilinen Halit Yurtsever (65) barışırken, ikilinin küslük nedeni ortaya çıktı. 16 yaşındayken Halit Yurtsever'in yanına çırak giren ve bir sipariş dönüşü parayı yolda düşüren Mesut Avcı'ya ustası o gün tokat attı. İkili o gün bugün gündür görüşmezken, yaklaşık 17 senedir de yan yana köftecilik yapıyorlar.

"Elinden parayı düşürmüş bende cahillik ettim tokat attım"

O günü anlatan 'Nito' olarak bilinen Halit Yurtsever, "40 senedir köftecilik yapıyorum. Dükkanı açtığım ilk zaman ilk önce Raso’yu yanıma aldım çırak olarak. Bir gün köfte sipariş yolladım. Elinden parayı düşürmüş ben de cahillik ettim tokat attım. O gün bugün konuşmuyorduk. Tam 40 sene oldu. Zabıta bizi barıştırdı. Bundan sonra yanımda komşu olarak abi kardeş ilişkisi içersin de esnaflığımızı sürdüreceğiz" dedi. 

"Parasını kaybettiğimden dolayı beni tokatladı"

'Raso' olarak bilinen Mesut Avcı ise; 15 yaşındayken Halit ustanın yanına çırak olarak girdiğini anlatarak, "Köftecide yardım amaçlı okuldan çıktıktan sonra gidiyordum. Sonra beni köfte götürmeye gönderdi. Ben köfte götürdüm, getirirken parasını kaybettim. Parasını kaybettiğimden dolayı beni tokatladı. O günden bu yana konuşmuyoruz. Ona kızgınlığım için ben de köfteciliğe başladım. O gün bu gündür konuşmuyorduk. Ama bugün zabıtalar geldi ve 'yıllardır siz komşusunuz Bilecik’in çocuğusunuz küslük olmaz sizi barıştıralım' dediler. Biz de barıştık" dedi.

"Birbirlerine 40 sene evvel kızmışlar, küsmüşler"

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışanı ve ikilinin barışmasında ara buluculuk yapan Özgür Özmen ise, "Biz de sevdiğimiz iki ağabeyimizi yıllardır çocukluğumuzdan beri tanırız. Bu iki ağabeyimiz birbirlerine 40 sene evvel kızmışlar, küsmüşler. İki ağabeyimize de bu böyle olmayacağını 40 senedir küs olduklarını için bunun böyle olmayacağını yan yana dükkanları var. Buna vesile olduk barışmalarına. Sağ olsunlar bizleri de kırmadılar barıştılar. Bundan sonra artık birbirlerine destek olacaklar" ifadelerine yer verdi.
Diğer bir ara bulucu zabıta Sali Yılmaz ise; "Biz Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak halkımızın sağlıklı koşullarda yemek yemesini istediğimiz sağladığımız gibi ilişkilerin de sağlıklı olmasını istiyor ve sağlamaya gayret ve çaba gösteriyoruz" dedi.

Öte yandan ikili konuşmalarından ardından birbirlerine sarılıp barıştılar. 

Cem Kaan Toka

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi, kuruluşunun 46. yılını akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı büyük bir organizasyonla kutladı. Çok sayıda yarışmanın yapıldığı ve ödüllerin dağıtıldığı etkinlik, özellikle öğrenciler için unutulmaz anlara dönüştü. Görükle Kampüsü içerisinde başlatılan kutlama törenlerinde ilk olarak “Geleneksel Süt Koşusu” düzenlendi. Veteriner Fakültesi çiftliğinden start alan ve Hayvan Hastanesi önünde son bulan koşunun ardından Programın sonunda emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Ceylan’ın yazdığı ve okuduğu Veteriner Fakültesi Marşı izleyenleri duygulandırdı. Gün boyu devam eden etkenliklerde daha önce elemeleri yapılan satranç turnuvası, futbol turnuvası, oryantiring ve bilgi yarışmasının finalleri gerçekleştirilerek dereceye girenlere madalyaları takdim edildi. Öğrenciler, öğle yemeğinin ardından düzenledikleri halat çekme, okçuluk ve Veteriner Fakültesine özgü ‘’yoğurt yeme yarışması’’ gibi çeşitli oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi. Organizasyon, akşamüzeri gerçekleştirilen açık hava sinemasında film gösterimiyle son buldu. Etkinlikler hakkında açıklamada bulunan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik, 1978-1979 Eğitim-Öğretim yılında 46 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Fakültenin bugün Türkiye genelinde en ileri seviyede mesleki eğitim veren yükseköğretim kurumuna dönüştüğünü vurguladı. Düzenledikleri kutlama töreniyle birlikte öğrencilere BUÜ Veteriner Fakültesi mensubu olmalarının ayrıcalığını hissettirdiklerini aktaran Dekan Şenlik, “Gün boyunca düzenlediğimiz organizasyonlara yoğun bir katılım oldu. Akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve emekli hocalarımız ile çok sayıda öğrencimizi ağırladık. Hepsi de mutlu oldu ve gururlandı. Bu vesileyle kuruluşundan günümüze kadar fakültemizde görev yapmış olan tüm Dekanlarımıza, Öğretim Üyelerimize, Araştırma Görevlilerimize, Doktora Öğrencilerimize ve İdari Personelimize hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha çok çalışarak fakültemizi daha ileriye taşıyacağız” dedi.
Kocaeli Evsizlerin sokakta kalmasına müsaade edilmiyor Gebze ilçesinde gidecek yeri bulunmayan evsiz vatandaş, barınma ve konaklama merkezine yerleştirilerek sıcak yuvaya kavuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Barınma ve Konaklama Merkezi, sokakta kalan evsizlere sahip çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, “Kocaeli’de kimse aç ve açıkta kalmayacak” talimatını büyük bir hassasiyetle yerine getiren Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, devriye sırasında rastlanılan veya gelen ihbarlar üzerine yerleri tespit edilen evsiz vatandaşları Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürüyor. Sıcak bir yuvaya hasret kalan vatandaşların ihtiyacını Barınma ve Konaklama Merkezleri ile sağlayan büyükşehir belediyesi, bu bağlamda Gebze’de evsiz bir vatandaşa sahip çıktı. Gebze Bölgesi Zabıta Amirliği ekipleri, gidecek yeri bulunmadığını tespit ettiği vatandaşı ekip aracıyla Gebze Mevlana Mahallesi’nde bulunan Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürdü. Sıcak yuvaya kavuşturulan evsiz vatandaş, kendisine sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. İzmit ve Gebze’de faaliyet gösteren Barınma ve Konaklama Merkezleri yılın 12 ayında kapılarını evsiz vatandaşlara açıyor. Yatak, masa, dolap, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu odalarda, banyo için 24 saat sıcak su imkânı sağlanıyor. Evsiz vatandaşlara 3 öğün sıcak yemeğin yanında temizlik ve sağlık hizmetleriyle ihtiyaç halinde psikolojik destek de sağlanıyor.