ASAYİŞ - 05 Temmuz 2023 Çarşamba 19:32 | Son Güncelleme : 07 Temmuz 2023 Cuma 15:46

55 metre uzunluğunda yükle kavşaktan geçemedi, yolda kaldı

A
A
A
55 metre uzunluğunda yükle kavşaktan geçemedi, yolda kaldı

Almanya'dan Kocaeli'ye getirilen 55 metre uzunluğunda ve 53 ton ağırlığındaki kazan yüklü tır, Kartepe'de kavşaktan geçemeyince yolda kaldı. Kavşaktaki beton kısım kaldırılırken, refüjde bulunan ağaçların zarar görmemesi adına kaldırımın kaldırılacağı ve tırın sonra dönüş yapabileceği öğrenildi.

Olay, Kartepe ilçesi Ertuğrul Gazi Mahallesi Sapanca Akmeşe yolu Ertuğrul Gazi Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gaz depolama ile tahliyesinde kullanılan 55 metre uzunluğunda, 4 metre 85 santimetre yüksekliğinde ve 53 ton ağırlığındaki alüminyum kazan yüklü 34 FLU 056 plakalı tır, kavşaktan geçemedi. Kocaeli Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, tırın dönüş alabilmesi için kavşağın ortasında bulunan beton kısmın belli bir bölümünü yıktı. Refüjde bulunan ağaçların zarar görmemesi adına kaldırımın da kaldırılacağı ve tırın bundan sonra dönüş alabileceği öğrenildi.

Park halindeki tırın sabah saatlerinden itibaren bölgede olduğu öğrenildi. Tırın, Almanya’dan Derince Limanı'na gelen yükü, Kartepe ilçesinde bulunan bir fabrikaya götüreceği öğrenildi. Yıkılan bölümlerin, tırın geçişinden sonra onarılacağı, tüm işlemlerin prosedürlere uygun şekilde yapıldığı kaydedildi. Aracın geçiş yapabilmesi için ekiplerin çalışması sürüyor.

Cihan Atik - Ardacan Uzun
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Erdem koleji öğrencileri uluslararası sınavda ter döktü Özel Erdem Koleji’nde, Uluslararası Kanguru Matematik Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından düzenlenen ortaokul öğrencileri arasında uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Kanguru Matematik ve Kanguru Fen Bilimleri Final Sınavında ter döktü. “Hedef Türkiye’de ilk 10’a girmek” Gaziantep’in başarılı eğitim kurumlarından olan Özel Erdem Koleji’nde hafta sonu ortaokul öğrencilerinin katıldığı uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Kanguru Matematik ve Fen Sınavı yapıldı. Gaziantep Özel Erdem Koleji’nin il sınav merkezi olduğu Kanguru Matematik ve Fen Bilimleri Sınavında Erdemli ortaokul öğrencileri hem bilgilerini ölçtü hem de fen ve matematik bilimlerinin eğlenceli yönünü keşfettiler. Her yıl sınavda yüzde 5’lik başarı dilimine girerek büyük başarı gösteren Erdemli öğrenciler, aynı başarıyı bu yıl da sürdürmeyi ve Türkiye’de ilk 10’a girmeyi hedefliyor. Erdem Koleji, daha önce Uluslararası Amerika Matematik Olimpiyatlarında öğrencileri toplamda 9 Altın, 15 Gümüş, 49 Bronz madalya ödülü almaya hak kazanarak Gaziantep’i ve Türkiye’yi gururlandırmıştı. Erdemli öğrenciler ayrıca YKS’de 3 öğrenci toplam 5 derece yaparak ilk 1000’de yer alırken, YKS’de ilk 3 binde 13 derece, ilk 5 binde 20 derece elde etmişti. “Erdem Koleji öğrencilere ışık oluyor” Gaziantep Özel Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, Uluslararası düzeyde düzenlenen Kanguru Matematik ve Kanguru Fen Sınavı’na da ev sahipliği yaptıklarını belirterek, ‘’ Ortaokul öğrencilerimizin Fen Bilimleri ve Matematik alanında yeteneklerini görmek, bilgilerini eğlence ile harmanlamak ve Matematik ve Fen Bilimlerine olan ilgilerini artırmak amacıyla Gaziantep Sınav Merkezi olan Erdem Koleji Kampüsümüzde Kanguru Fen Bilimleri ve Matematik Sınavını gerçekleştirdik. Bu sınav ile öğrencilerimizin analiz etme, araştırma ve sorgulama becerilerini artırmayı, fen ve matematik zekâlarını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Erdem Koleji olarak geleceği aydınlık olan öğrencilerimize ışık olmayı hedefliyor, Uluslararası sınavlara da ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Son olarak sınavda yeteneklerini ortaya koyan öğrencilerimize ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.
Kayseri Kayseri Büyükşehir’den park ve mesire alanlarında drone ile ilaçlama hizmeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeni ve gelişen teknolojiye öncülük ederek, Kayseri’nin park ve mesire alanlarında zirai insansız hava araçları olan drone ile ilaçlama yapıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla Büyükşehir Belediyesi, Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Başkanlığı, her yıl itina ile faaliyetini sürdürdüğü park ve mesire alanlarında hastalık ve zararlılar ile mücadelesine bu yıl da kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda hastalık ve zararlılarla mücadele etmeye devam edecek olan Büyükşehir ekipleri, yeni teknolojilerden biri olan insansız hava araçları ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi park ve mesire alanlarında ilaçlama yapıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 1 adet 40 litre kapasiteli insansız hava araçları ile başta Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi olmak üzere Harikalar Diyarı ve Kocasinan Parkı’nı kapsayan toplam 1 milyon 460 bin metrekarelik bakım alanında faaliyet gösterecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Şube Müdürü Cüneyt Canıdemir, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğünde olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde yeşil alanlarda yeni teknolojilerden biri olan drone ile hastalık ve zararlı mücadelesi yapacaklarını ifade etti. Çalışmaları gece yaptıklarını vurgulayan Canıdemir, “Etraftan, dışarıdan ve kendilerinin ürettiği mantar ve benzeri rahatsızlıkları gidermek için Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla insanlarımızı, misafirlerimizi rahatsız etmeme amacıyla gece saat 24.00 ile 06.00 arasında bakım çalışmaları ile ilaçlama çalışmalarını yoğun olarak yürütüyoruz” şeklinde konuştu.
Mersin Vali Pehlivan, engellilerin hazırladığı resim ve el sanatları sergisini gezdi Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, engellilerin hazırladığı resim ve el sanatları sergisini gezdi, hazırladıkları gösterileri izledi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Toroslar Nihat Sözmen Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen el sanatları sergisini gezerek, düzenlenen programa katılan Pehlivan, "Sizlerle bir araya gelince; her zaman olduğu gibi sevginizi, gönlünüzdeki o sıcaklığı, samimiyeti hissettik. Sadece bugün değil, sizlerle ne zaman bir araya gelsek yüreğinizden çıkan o güzel duygular bizi sarıp sarmalıyor, ruhumuza dokunuyor. Çok mutlu oluyoruz" dedi. Mersin’de 11 rehabilitasyon merkezi bulunduğunu belirten Pehlivan, bu merkezlerden bine yakın özel bireye barınma imkanı sunduklarını kaydetti. En hassas oldukları alanlardan biri olan sosyal hizmetin, verdikleri hizmetler arasında apayrı bir yer tuttuğunu vurgulayan Pehlivan, şöyle konuştu: "Bu hizmetleri alan özel bireylerimizi ve ailelerini memnun gördükçe bizim de heyecanımız ve hizmet azmimiz daha fazla pekişiyor ve artıyor. Sadece 10-16 Mayıs Engelliler Haftası veya 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gibi tarihlerde değil, her günümüzde sizlerle birlikte olmak, sizlere hizmet etmek, sizlerin yaşamını daha da kolaylaştırmak, sizlerin yeteneklerini ortaya çıkarmak ve daha da geliştirmek için imkan oluşturma gayreti içindeyiz. İmkan sunuldukça da gönüllerde hiçbir engelin olmadığını her defasında görüyoruz. Aslolan yürektir, ruhtur. Aslolan yürekte saklanan, muhafaza edilen sevgidir. Karşılıklı olarak bu sevgiyi çoğalttığımızda hayatın içerisinde var olan diğer engeller, aslında anlamını yitirir ve aşılmaz engel kalmaz. Bunu birlikte yapıyoruz, birlikte başarıyoruz." Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz’ın da konuşma yaptığı etkinlikte, Vali Pehlivan, engelli bireylerin hazırladığı koroya eşlik etti, hazırladıkları gösterileri izledi. Pehlivan ayrıca, bakım merkezleri kapsamında gerçekleştirilen resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini takdim etti, Atletizm İl Şampiyonası’nda dereceye girerek milli takıma seçilen öğrencileri tebrik etti.