ASAYİŞ - 30 Ocak 2015 Cuma 23:22

7 metrelik bottan 30 kaçak çıktı

A
A
A
7 metrelik bottan 30 kaçak çıktı

Bodrum’un Akyarlar mevkii açıklarında Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı denetimlerde, Yunanistan’ın Kos Adası'na kaçmak isteyen 30 göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, önceki gece Akayarlar Mahallesi açıklarında bulunan Tüllüce Adası'nın batısında devriye görevinde bulunan Turgutreis Sahil Güvenlik ekipleri, 7 metre uzunluğundaki lastik botta 30 göçmen yakaladı. Yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan, araların da kadınların da bulunduğu göçmenlerin Kongo, Afganistan, İran, Burma ve Suriye uyruklu oldukları öğrenilirken, göçmenler Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Burada işlemleri tamamlanan kaçaklar, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kaçakların hastaneye getirilmesiyle bekleme salonu boşaltıldı ve acil girişinden hasta kabul edilmedi. Burada sağlık görevlileri tarafından tek tek ateşleri ölçülen ve muayene edilen kaçak göçmenler güvenlik görevlileri nezaretinde sevk edilecekleri araçlara alındı.
Kaçaklar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sınır dışı edilmek üzere Muğla Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: "15’i uluslararası toplam 469 organize suç örgütü çökertildi" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Yerlikaya, "22 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.