EĞİTİM - 08 Mart 2018 Perşembe 15:48

73 bin kitap öğrencilerle buluşacak

A
A
A
73 bin kitap öğrencilerle buluşacak

Onikişubat Belediyesi Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında 73 bin kitabı öğrencilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Kitaplar İlkokul gruplarına 10’lu, Ortaokul ve Lise gruplarına ise 5’li setler halinde dağıtılacak.

İnsan odaklı hizmet anlayışıyla özellikle eğitim açısından yatırımlar yapan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’a daha fazla prestij kazandırmak için yeni projeler üretiyor ve hayata geçiriyor.
2015 yılında ‘’Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’’ projesini ile öğrencileri bir araya getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 73 bin kitabı öğrencilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Proje kapsamında Kahramanmaraş’ta bulunan İlkokul öğrencilerine 10’lu Ortaokul ve Lise öğrencilerine 5’li setler halinde kitap dağıtımı gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Onikişubat Belediyesi’nin ortak yürütmüş olduğu bu proje kapsamında, öğrenciler okuduğu kitaplardan sınavlara tabii tutulacak. Böylelikle öğrencilerin başarı seviyesi de ölçülebilecek.
Bu yıl üçüncü yılı olan ‘’Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’’ projesi kapsamında bugüne kadar, Sosyal Etkinlik Merkezlerine verilen ve birçok faaliyette kullanılmak üzere öğrencilere dağıtılan kitaplar ve kırtasiye malzemeleriyle birlikte harcanılan toplam maliyet ise 6,450,035 TL’dir.

Kırsal ve merkez dâhil olmak üzere Bilgi Kültür Evleri, Sosyal Etkinlik Merkezleri, okullar, yurtlar, kırtasiye yardımı, kitap dağıtımları ile eğitim öğretime kazandırdığı ve yardımda bulunduğu pek çok hizmetlerin toplam maliyeti ise 44,725,885’dir.

“Hedef 1 buçuk milyon okuma’’

Hanefi Mahçiçek, çocuklara ve eğitimlerine önem verdiği için gerçekleştirdiği bu projeyi ara vermeden devam ettireceğini ifade etti. Mahçiçek, “2018 yılında 73 bin kitabı öğrencilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim önceliğimiz olduğundan insan odaklı hizmet anlayışımızla, ilk gün ki aşkla çalışmalara devam ediyoruz. Gençlerimiz okusun, öğrensin ve gelişen bireyler haline gelsinler istiyoruz. Şimdi Okuma Zamanı diyerek, çocuklarımızı okutmak, eğitmek ve geliştirmek için bu yola baş koyduk. İnşallah Allah nasip ettiği sürece de gençlerimizin yanında olacağız. Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında hedefim 1,5 milyon okuma. Allah’ın izniyle hedefimize de ulaşacağız inşallah’’ dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, işletmelere yönelik KDV denetimi yaptı. Denetimde, işletmelerin pos cihazları, yazar kasaları ve ödeme aldıkları cihazlar kontrol edildi. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, Beşiktaş, Şişli, Fatih, Beyoğlu ve Kadıköy’de restoran, pastane, fırın, kafe ve eczane gibi işletmelerde KDV denetimi gerçekleştirdi. Denetimler 45 araç ve 200 personelle gerçekleşti. Denetimlerde; KDV oranlarına ilişkin tespitler, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazı kontrolünün yanı sıra, iş yerinin kira olup olmadığı, iş yeri kiralarının bankalar vasıtasıyla ödenip ödenmediği, kayıt dışı işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığı kontrol edildi. Denetimlere İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Rıza Bilgiç de katıldı. Denetime ilişkin açıklamalarda bulunan Bilgiç, "Yaklaşık 45 araç ve 200 gelir uzmanı arkadaşımızın katılımı ile, Katma Değer Vergisi oranlarına ilişkin tespitler, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazı kontrolünün yanı sıra, işyerinin kira olup olmadığı, işyeri kiralarının bankalar vasıtasıyla ödenip ödenmediği, kayıtdışı istihdam bulunup bulunmadığı gibi çeşitli konularda vergi denetim faaliyetleri yapıldı" dedi. "Vergi denetimlerinde en önemli amacımız kayıt dışılığı önlemektir" Bilgiç, "Vergi denetimlerimizde KDV oranları, ödeme kaydedici cihaz ve POS cihazları denetimi, iş yerleri kiralıksa kira ödemeleri bankadan mı elden mi bankadansa dekont tespiti, POS cihazları işletmeye ait mi değil mi, işletmeye ait olmayan POS cihazları kullanılıyorsa bunların tespiti, kayıt dışı istihdam bulunması durumunda bunun tespiti ve IBAN numarasına ödeme alan işletmeler varsa bu numaraların tespiti, hesap numarasının işletmeye ait olup olmadığı konularının tespiti ile alakalı vergi denetimi gerçekleştireceğiz. Vergi dairesi Başkanlığı olarak vergi denetimlerinde en önemli amacımız kayıt dışılığı önlemektir" ifadelerini kullandı. Özellikle KDV oranlarını yanlış uygulamak suretiyle yüksek oranda ürün teslim ettiği halde düşük KDV oranıyla fiş kesen belge düzenleyen işletmelerle alakalı denetimlerin artarak devam edeceğini söyleyen Bilgiç, "Yaptığımız denetimlerde hem mükelleflerimize hem de vatandaşlarımıza vergi konusunda rehberlik etmeye hem de uyumlu olmayan mükelleflerimize cezai işlem uygulamak suretiyle kayıt dışılığını önlemek gayreti içerisindeyiz" diye konuştu. Bilgiç, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz vatandaşlarımızdan yapmış oldukları alışverişlerde aldıkları ürün ve hizmetin belgeye intikal edip etmediğini tespit etmelerini ve bunu kontrol etmelerini istiyoruz. Aksi bir durumla karşılaşmaları halinde de gerek CİMER gerek VİMER vasıtasıyla bunları bizlere intikal ettirmeleri durumunda gerekli incelemeler ivedilikle yapılacaktır."
Denizli Honaz Belediyesi Yerel Tohum Takas Şenliğinde yerini aldı Tarım alanında hayata geçirdiği projeler ile adından söz ettiren Honaz Belediyesi, Çanakkale düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği katıldı. Yerel tohumların gelecek kuşaklara aktarılması ve tarımsal üretimin yerel tohumlar ile yapılmasını teşvik etmenin yanı sıra bu konuda farkındalık oluşturmak, üreticiler ve vatandaşlar arasındaki yerel tohum alışverişinin gerçekleşmesine aracı olmak amacıyla Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Yerel Tohum Takas Şenliği’nde Honaz Belediyesi de yerini aldı. Çanakkale Belediyesi 5. Tohum Takas Şenliği’nde Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’de stant açarak bölgeye has özellikleri olan yüzlerce ata tohumunu ve fidelerini sergiledi. Yerel Tohum Merkezi yetkilisi Ziraat Mühendisi Tuğba Çınar şenlik süresince Honaz ve çevresine has özellikleri barındıran birçok tohum çeşidini ziyaretçiler ile buluşturduklarını söyledi. Tuğba Çınar; “Çanakkale Belediyesi’nce bu yıl 5.’si düzenlenen Tohum Takas Şenliği’nde Honaz’ımız ve bölgesinde yıllardır yetiştirilen ata tohumları tanıtma ve takas imkânı bulduk. İlçemizin farklı mahallelerinde yaşayan annelerimiz, teyzelerimiz sandıklarda, tülbentlerde sakladıkları tohumları bizlere ulaştırdılar. 2020 yılında faaliyete geçirdiğimiz Yerel Tohum Merkezi’mizde bu toplanan tohumları özenle sakladık ve seralarımızda fideye dönüştürmeyi sürdürdük. Elde ettiğimiz Honaz’a özgü Balkan Domatesi, Karakılınç Biberi, Karaçay Fasulyesi gibi yerel lezzetlerimizin yanında farklı türdeki salatalık, kabak, kavun, karpuz tohumlarını ve fidelerini de yine bu gibi etkinliklerde, festivallerde tekrar vatandaşlarımıza ulaştırdık. Amacımız genetiği oynanmamış ürünleri tekrar tarıma, üretime kazandırmaktır” şeklinde konuştu. “ Yerel tohumlarımız Balkan Domatesi Ve Karakılınç Biberi büyük ilgi gördü” Tarımsal alanda gerçekleştirilen projelerle her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Tarım alanında önemli çalışmalara imza attık. Her zaman üreticilerimizin yanında olduk. 2020 yılında faaliyete geçirdiğimiz Yerel Tohum Merkezi’mizde 1000’i aşkın ata tohumunun saklanmasını ve üretimini sağladık. Belediyemize ait iki farklı arazide yöremize has özellikleri bulunan domatesleri üreterek vatandaşlarımız ile ücretsiz paylaştık. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra tarım alanında gerçekleştirilen etkinliklere de katılıyoruz. Bu anlamda Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği’ne katılarak, yerel tohumlarımızı ve fidelerimizi Çanakkale’de üreticilerimize dağıttık ve ilçemizi tarım alanındaki bu önemli platformda tanıtma fırsatı bulduk. İlçemizde üretimi yapılan Balkan Domatesi ve Karakılınç Biberi tohum ve fideleri festivalde büyük ilgi gördü’’ diye konuştu.