EĞİTİM - 30 Ekim 2013 Çarşamba 14:39

8 Üniversite kurdu 'Osmanlı Üniversitesi'ne hayran kaldı

A
A
A
8 Üniversite kurdu 'Osmanlı Üniversitesi'ne hayran kaldı

Ünlü ekonomist ve sosyolog Prof. Stefano Elio D'anna, 3 büyük medeniyete ev sahipliği yapan Bursa’nın İznik ilçesini ziyaret etti.

8 Üniversite kuran Prof. D’anna, Osmanlı’nın ilk üniversitesine hayran kaldı.Çeşitli ülkelerde 8 üniversitesi bulunan Ekonomist Ve Sosyolog Prof. Stefano Elıo D'anna, İznik’teki tarihi eserleri ziyaret etti.D'ana, üzerinde 'Allah' yazılı çini kol düğmesi sipariş etti.Süleyman Paşa Medresesi'ne hayran kalan D'anna, üzerinde Allah yazan çini kol düğmesi sipariş etti.İtalya'da eğitim veren European School Of Economics Üniversitesi’nin sahibi ve rektörü ekonomist-sosyolog yazar Prof. Stefano Elio D'anna, Bursa’nın İznik ilçesini ziyaret etti. Orhangazili iş adamı Tuna Çokgüler'in misafiri olan D'anna, yayıncısı Nehir Ötgür ile birlikte İznik'i gezdi. İznik'in tarihi mekanlarını adım adım gezen D'anna, dönemin eserlerine hayran kaldığını ifade etti.
Yetiştirdiği öğrencilerin dünyada politik ve ekonomik organizasyonlarda pozisyon sahibi olmasıyla tanınan D'anna, 3 büyük medeniyetin izlerini taşıyan İznik'e övgüler yağdırdı. D'anna, Osmanlı'nın ilk üniversitesi olan Süleyman Paşa Medresesi’ndeki atmosferin büyüsüne kapıldı. Şu anda çiniciler çarşısı olarak kullanılan tarihi üniversiteye hayran kalan Prof. Stefano Elio D'anna, İznik çinisi hakkında bilgi aldı. D’anna, üzerinde 'Allah' yazılı çini kol düğmesi siparişi verip İtalya'daki bir arkadaşına düğün hediyesi olarak üzerinde ayet yazılı çini kolye satın aldı.Ayasofya Camii'nin ardından Yeşil Cami’yi gezen D'anna, öğle namazı sırasında okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi. Roma ve Bizans dönemine ait İstanbul ve Lefke kapıları ile Elbeyli'de bulunan Dikilitaş'ı ziyaret eden D’anna, ardından İstanbul'a döndü.
Başta İtalya, New York, Londra ve Paris olmak üzere 8 kampüse sahip olan Prof. D'anna, yayılmış üniversite projesinin fikir babası. D'anna'nın ayrıca çeşitli kitapları bulunuyor.

HALİL ATAŞ
BURSA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kontrolden çıkan tırın raylara uçtuğu kazada tren seferleri durduruldu: 1 ölü Aydın Efeler ilçesinde seyir halindeki bir tır otoban çıkışı döner kavşaktan düz gidip yaklaşık 40 metre uçtu. Demiryolu üzerinde askıda kalan tırın sürücüsü hayatını kaybetti, kaza nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri karşılıklı olarak durduruldu. Kaza saat 23:40 sıralarında Efeler İlçesi Aydın-Denizli otoyolu Pınardere Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 35 BHM 182 plakalı dorseyi taşıyan Yunus Uğurlu (28) yönetimindeki 45 AKC 644 plakalı tır, otobandan çıkıp Aydın-Denizli karayoluna gireceği sırada Pınardere Kavşağından dönmeden direk tren yoluna uçtu. Önce yol kenarındaki demir bariyerleri kıran tır ardından karayolu ile demir yolu arasındaki yaklaşık 3 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğundaki çukuru adete uçarak geçti. Demiryolu raylarına takılarak durabilen tırın dorsesinde bulunan tonlarca ağırlığındaki yük kupayı kağıt gibi ezdi. Kazayı gören vatandaşların durumu 112 ihbar hattına bildirmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve AFAD ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tır sürücüsü Yunus Uğurlu’nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Talihsiz gencin cenazesi itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kısa sürede sıkıştığı yerden çıkarıldı. Bu sırada tırın bir kısmının demiryolu üzerinde kalması nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri iptal edildi. Bölgedeki elektrik hatlarındaki akım kesildi. Kurtarma çalışmaları tamamlanıp hasar gören raylar tamir edilinceye kadar Aydın-Denizli arasındaki tren seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.