ASAYİŞ - 12 Nisan 2017 Çarşamba 10:13

8 yılda 7 balon kazası

A
A
A
8 yılda 7 balon kazası

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya’da, son 8 yılda 7 balon kazası meydana geldi. Balon kazalarında 7 kişi hayatını kaybetti, 129 kişi ise yaralandı.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden ve balon turizminin başkenti olarak adlandırılan Kapadokya bölgesinde son 8 yılda 7 balon kazası meydana geldi.

2009 yılında meydana gelen ilk kazada iki sıcak hava balonu çarpıştı. Çarpışma sonucunda 1 İngiliz turist hayatını kaybederken, 10 turist yaralandı. Daha sonra ise sırasıyla 2013 yılında Göreme’de iki sıcak hava balonu çarpıştı, 3 Brezilyalı turist hayatını kaybederken, 22 turist yaralandı. 2014 yılında Göreme beldesinde sert iniş yapan sıcak hava balonunda bir Çinli turist hayatını kaybetti, 11 turist yaralandı. 2015 yılında Ürgüp ilçesinde hava muhalefeti nedeniyle bir balon sert iniş yapması sonrasında 18 turist yaralandı.

Son olarak 2017 yılında üç balon kazası meydana geldi. 18 Şubat 2017 tarihinde Göreme’de sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonrasında Danimarkalı 1 turist hayatını kaybederken, 14 Mart’ta da 8 farklı sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonrasında 49 turist yaralanmıştı. 9 Nisan 2017 yılında meydana gelen balon kazasında ise Fransız bir turist hayatını kaybederken, 19 kişi de yaralandı.

Kapadokya’da son 8 yılda meydana gelen sıcak hava balonu kazaları sonrasında 7 turist hayatını kaybederken, 129 turist ise yaralandı.

Coşkun Sağlamdin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Karahantepe, Archaeology Magazıne tarafından 2025’in ilk 10 keşfi arasında gösterildi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Karahantepe’nin Archaeology Magazıne tarafından 2025’in ilk 10 keşfi arasında gösterildiğini duyurdu. Şanlıurfa’da yürütülen Taş Tepeler Projesi’nin parçası olan Karahantepe, Archaeology Magazine tarafından 2025 yılının ilk 10 keşfi arasında gösterilerek derginin kapağına taşındı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Taş Tepeler Projesi kapsamında yürütülen bilimsel çalışmaların insanlık tarihine dair mevcut kabulleri yeniden şekillendirdiğini vurguladı. "Anadolu’nun 12 bin yıllık hikayesini, kültürel mirasımızı koruyarak dünyaya anlatmaya devam edeceğiz" Bakan Ersoy, yürütülen çalışmaların insanlık tarihine dair bilinenleri yeniden şekillendirdiğini aktararak, "26 Kasım’da 5. yılını kutladığımız Taş Tepeler Projesinin önemli bir parçası olan Karahantepe dünyanın saygın yayınlarından Archaeology Magazine tarafından 2025 yılının ilk 10 keşfi arasında gösterildi ve derginin kapağında yer aldı. Bu topraklarda yürüttüğümüz bilimsel çalışmalar, insanlık tarihine dair bildiklerimizi yeniden şekillendiriyor. İnanıyorum ki mikro analizlerden arkeometriye, sembolik buluntulardan koruma faaliyetlerine uzanan bu kapsamlı süreç, Taş Tepeler’i dünyanın Neolitik başkenti olarak tescilleyecek. Anadolu’nun 12 bin yıllık hikayesini, bilimle gün yüzüne çıkarmaya; kültürel mirasımızı koruyarak dünyaya anlatmaya kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.