BASKETBOL - 10 Ağustos 2016 Çarşamba 07:32

A Milliler ilk galibiyetini aldı

A
A
A
A Milliler ilk galibiyetini aldı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda A Grubu’nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, Japonya’yı 76-62 mağlup ederek, ilk galibiyetini elde etti.

Rio 2016 A Grubu’nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, Japonya’yı 76-62 mağlup etti. Milliler ilk galibiyetini elde ederken, Japonya ise ilk mağlubiyetini aldı. A millilerde 36 sayı ile Lara Sanders galibiyete katı sağlayan isimlerden oldu.

Salon: Youth Arena
Hakemler: Olegs Latisevs xx, Ferdinand Pascual xx, Chahinaz Boussetta xx
Türkiye: Birsel Vardarlı Demirmen xx 3, Işıl Alben xxx 14, Bahar Çağlar x 1, Sanders xxxx 36, Nevriye Yılmaz xx 15, Olcay Çakır xx 4, Şebnem Kimyacıoğlu x 3, Tuğçe Canıtez x, Şaziye İvegin Üner xx, Ayşe Cora x
Başantrenör: Ekrem Memnun
Japonya: Yoshida xx 11, Kurihara xx 12, Motokawa xx 6, Mamiya xxx 10, Tokashiki xx 13, Takada x 2, Nagaoka x, Kondo xx 8, Machida x
Başantrenör: Tomohide Utsumi
1. Periyot: 24-9 (Türkiye lehine)
Devre: 38-23 (Türkiye lehine)
3. Periyot: 57-39 (Türkiye lehine)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Tarsus’ta oryantiring heyecanı: 6 kentten 550 sporcu katıldı Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından düzenlenen oryantiring etkinliği, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çocuklar, gençler ve ailelerin ilgi gösterdiği organizasyona 6 farklı kentten yaklaşık 550 sporcu katıldı. Tarsus Belediyesi tarafından Kaleburcu Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte katılımcılar; 10, 12, 14, 16, 18 ve 20 yaş üzeri kategorilerinde kadın ve erkek gruplarında yarıştı. Küçük yaş grubundaki çocuklar ise aileleriyle birlikte parkura çıktı. Gün sonunda toplam 36 sporcu ödül almaya hak kazandı. Sabah saatlerinde kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarışmacılar, kendilerine verilen arazi haritaları ve pusulalarla hedef noktalarını bulmak için parkura başladı. Elektronik sistemle desteklenen organizasyonda sporcular, parkur üzerindeki 15 farklı hedefe ulaşarak etapları tamamladı. Koşarak hedef bulma esasına dayanan oryantiring sporunda yarışmacılar; harita okuma, yön bulma ve doğru karar verme becerilerini sergilerken fiziksel performanslarını da ortaya koydu. Etkinlik sonunda dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Yarışmalarda birincilere tablet, ikincilere akıllı saat, üçüncülere ise kulaklık hediye edilirken, ayrıca para ödülü de verildi. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç da etkinliğe katılarak çocuklar ve ailelerle bir araya geldi. Çocukların hedefe ulaşma heyecanının kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Boltaç, "Bugünkü heyecanı görünce ne kadar doğru ve güzel bir iş yaptığımızı bir kez daha gördük. Harita okumayı, hedefe ulaşmayı öğrenen çocuklarımız bu becerileri hayatlarının her alanında kullanabilecek" dedi. Etkinliğin yalnızca sportif bir yarış olmadığını, aynı zamanda sosyal bir buluşma niteliği taşıdığını ifade eden Boltaç, ailelerle birlikte geçirilen bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti. ’Anneler Günü’nü de kutlayan Başkan Boltaç, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin ’Anneler Günü’nü tebrik etti. Doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik boyunca çocuklar ve aileler hem spor yaptı hem de keyifli vakit geçirdi.